pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης από Γαύδο: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Διπλό μήνυμα έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων

6/01/2023 - 2:34μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διπλό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των Θεοφανίων από το ακριτικό νησί της Γαύδου όπου παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, σε μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό, αφού είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται το νησί μετά τον Κώστα Σημίτη το 1996 και μόλις ο δεύτερος ιστορικά που πραγματοποιεί μια τέτοια επίσκεψη.

«Το πρώτο μήνυμα αφορά την προσήλωση της κυβέρνησής μας στη στήριξη όλων των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε ότι το δεύτερο μήνυμα είναι ευρύτερο και ανέφερε: «Θέλω να επαναλάβω εδώ από τη Γαύδο ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας».

Επεσήμανε ακόμη ότι δυτικά από τη Γαύδο έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να αξιοποιήσει.

»Καλώ και εδώ, από την Γαύδο, όλα τα γειτονικά κράτη της Ελλάδος και αναφέρομαι συγκεκριμένα στη Λιβύη, να προσέλθουν σε μια γόνιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με τους γεωγραφικούς μας γείτονες. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη, από τη στιγμή που θα προκύψει στη γείτονα χώρα μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την εξουσιοδότηση να συνάψει τέτοιες διεθνείς συμφωνίες» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους κατοίκους της Γαύδου και σημείωσε ότι η ζωή στο ακριτικό νησί σίγουρα δεν είναι εύκολη. «Οι Γαυδιώτισσες και οι Γαυδιώτες που επιλέγουν να παραμείνουν εδώ έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες. Και έχουμε μια υποχρέωση και εμείς να στηρίξουμε το δήμο σας και μέσα από την Περιφέρεια αλλά και μέσα από την κεντρική κυβέρνηση, έτσι ώστε τα λίγα, μικρά για εμάς αλλά για μεγάλα για εσάς, να μπορούν να γίνουν πράξη και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε αυτόν τον σπάνιας ομορφιάς τόπο. Η Γαύδος είναι ένα ξεχωριστό οικοσύστημα, προστατευμένη, και έτσι πρέπει να παραμείνει. Και χρέος μας είναι να χαράξουμε έναν δρόμο αρμονικής ήπιας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο της Γαύδου, στο οποίο υπηρετούν οκτώ στρατιώτες, ξεναγήθηκε στους χώρους του φυλακίου και στη μουσειακή έκθεση που βρίσκεται στην είσοδο του Φάρου, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τους στρατιώτες.

Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τους στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο της Γαύδου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν το χωριό Άμπελος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει, να ανταλλάξει ευχές και να συζητήσει με την κ. Χριστίνη, μία εκ των γηραιότερων μόνιμων κατοίκων του νησιού.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Χριστίνη, μία εκ των γηραιότερων μόνιμων κατοίκων του νησιού (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στο νησί ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι από την τουρκική πλευρά έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες οι απειλές με φόντο το ζήτημα των χωρικών υδάτων.

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προ ημερών επανέφερε το ζήτημα του casus belli, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, την Τρίτη είχε αναφέρει ότι «θα έχουν σοβαρές συνέπειες και αποτελέσματα σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη» και τόνισε πως η Τουρκία «θα απαντήσει με ισχυρό τρόπο και δεν θα δεχθεί με τίποτα οποιαδήποτε επέκταση έστω και ένα μίλι παραπάνω».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

29/04/2026 - 8:33πμ
Πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους», παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ναύπλιο: Απάντηση στις εσωκομματικές αιχμές για το επιτελικό κράτος

28/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος στόλος για το ΕΚΑΒ: 255 ασθενοφόρα έως τις αρχές του 2027

28/04/2026 - 9:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Bonjour» Μητσοτάκη με γαλλική συμμαχία και μέτρα-αντίδοτο στην ακρίβεια – Εβδομαδιαία ανασκόπηση

26/04/2026 - 11:58πμ
Αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα με 9 συμφωνίες και ισχυρά μηνύματα συνεργασίας

25/04/2026 - 9:28μμ
Από την τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων υπουργών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Οι εννέα συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

25/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμυντικής συνδρομής, θα είμαστε στο πλευρό σας – Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» Γαλλία και Ελλάδα

25/04/2026 - 3:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν στην εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις για την Ευρώπη – Ο δρόμος προς το αύριο». Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν προς Ελλάδα: «Αν απειληθεί η κυριαρχία σας, κάντε ό,τι χρειάζεται – Θα είμαστε εδώ»

24/04/2026 - 9:06μμ
Άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron (φωτ. Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν στην Αθήνα – Νέα πενταετής στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με φόντο άμυνα, οικονομία και γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο

24/04/2026 - 7:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Η ιστορική μνήμη επιβάλλει διαρκή εγρήγορση, ώστε τα τραγικά γεγονότα της Ιστορίας να μην επαναληφθούν ποτέ

24/04/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/westendorferbote-5636014)

Κιλκίς: Λατομείο είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων

4 λεπτά πριν
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 89χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στα γραφεία του ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στην συνέχεια στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, τραυματίζοντας πέντε άτομα (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Ενώπιον του Εισαγγελέα ο 89χρονος: «Πυροβολούσα στο πάτωμα για να ακουστώ»

30 λεπτά πριν
Κατακόρυφη αύξηση έχουν σημειώσει οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ. Εδώ εικόνα από πρατήριο της Exxon στην Ουάσινγκτον (DC), τις 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Ράλι στις τιμές της βενζίνης – Στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/pdpics-44804)

Καρκίνος του μαστού: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο

1 ώρα πριν
Επετειακή μπλούζα για τα 100 χρόνια στο Κίζαρι Ροδόπης (φωτ.: Facebook / Savvas Kamenidis)

Κίζαρι Ροδόπης: 100 χρόνια από τη δεύτερη προσφυγιά – Τα ονόματα που ξανακούστηκαν μετά από έναν αιώνα

2 ώρες πριν
Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσόβου και ηγέτης του κόμματος Vetevendosje (LVV), Άλμπιν Κούρτι (κέντρο), χαιρετά υποστηρικτές του στην Πρίστινα, στο Κόσοβο, στις 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: αρχείου: EPA/GEORGI LICOVSKI)

Κόσοβο: Διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο στην εκλογή ΠτΔ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign