pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ισχύ τέθηκε η εκεχειρία που αποφάσισε ο Πούτιν

Η χειρονομία του Ρώσου προέδρου ερμηνεύτηκε από το Κίεβο ως επιθυμία της Μόσχας να κερδίσει χρόνο

6/01/2023 - 11:34πμ
Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ μέσα σε εγκαταλελειμμένο τανκ στην περιοχή (φωτ. αρχείου: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ μέσα σε εγκαταλελειμμένο τανκ στην περιοχή (φωτ. αρχείου: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η εκεχειρία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τα Χριστούγεννα, που εορτάζονται στη χώρα στις 7 Ιανουαρίου, τέθηκε σε ισχύ από το μεσημέρι ώρα Μόσχας (11:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα το μεσημέρι, το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής», μετέδωσε το κρατικό ρωσικό Πρώτο Κανάλι. «Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου».

Πρόκειται για την πρώτη γενική εκεχειρία αφότου ξεκίνησε η εισβολή, μια χειρονομία την οποία ερμήνευσε το Κίεβο και οι σύμμαχοί του ως επιθυμία της Μόσχας να κερδίσει χρόνο.

Έπειτα από έκκληση του πατριάρχη της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλου, αλλά και μια πρόταση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν διέταξε χθες, Πέμπτη τον στρατό του να τηρήσει «κατάπαυση του πυρός σε όλη τη γραμμή επαφής ανάμεσα στα μέρη από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου».

Κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να σεβαστούν την εκεχειρία ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους ορθοδόξους, που αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων στην Ουκρανία αλλά και στη Ρωσία «να λάβουν μέρος στις λειτουργίες της παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων».

Ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε την ανακοίνωση αυτή η οποία δεν είναι παρά, όπως είπε, μια «δικαιολογία με σκοπό τουλάχιστον να σταματήσει η προώθηση των στρατευμάτων μας στο Ντονμπάς και να φέρει εξοπλισμό, πυρομαχικά, και να προσεγγίσει τις θέσεις των ανδρών μας». «Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Περισσότεροι θάνατοι», είπε.

Η εκεχειρία που διέταξε η Μόσχα είναι η πρώτη γενική εκεχειρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς μόνο τοπικές συμφωνίες είχαν επιτευχθεί μέχρι τώρα, όπως για την απομάκρυνση των αμάχων από τη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά) τον Απρίλιο.

«Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη, τότε μόνο θα υπάρξει ‘προσωρινή εκεχειρία’. Κρατείστε την υποκρισία σας», αντέδρασε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βλαντίμιρ Πούτν επιδιώκει «να πάρει ανάσα». «Ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, νηπιαγωγεία και εκκλησίες (…) στις 25 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Αυτή η εκεχειρία «δεν θα κάνει τίποτα για να προωθήσει τις προοπτικές της ειρήνης», αντέδρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, ζητώντας την οριστική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Μια τέτοια εκεχειρία δεν θα φέρει «ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια» στην Ουκρανία, υπερθεμάτισε η γερμανική διπλωματία.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν πρότεινε «μονομερή εκεχειρία» ώστε να υποστηριχθούν «οι εκκλήσεις για ειρήνη και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Άρση βαρών: Τρομερή εμφάνιση από τον Γιώργο-Μάριο Δήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, στο Κόσοβο

16 λεπτά πριν
Από την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων: Έφτασε η ώρα για τις διήμερες εκδηλώσεις «Καμίαν ’κί ανασπάλω»

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: mitropolia.md)

Από τη Θεσσαλονίκη στη Μολδαβία η βυζαντινή ψαλτική παράδοση

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κάλυμνος: Νεκρός 21χρονος ομογενής από την Αυστραλία σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Τραντέλλενες Αξιούπολης)

5ο Αντάμωμα Αξιουπολιτών: Η παράδοση βγήκε στους δρόμους και ένωσε την Αξιούπολη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Νάξος: Πτώμα με στολή δύτη εντοπίστηκε στη θάλασσα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV