pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ισχύ τέθηκε η εκεχειρία που αποφάσισε ο Πούτιν

Η χειρονομία του Ρώσου προέδρου ερμηνεύτηκε από το Κίεβο ως επιθυμία της Μόσχας να κερδίσει χρόνο

6/01/2023 - 11:34πμ
Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ μέσα σε εγκαταλελειμμένο τανκ στην περιοχή (φωτ. αρχείου: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ μέσα σε εγκαταλελειμμένο τανκ στην περιοχή (φωτ. αρχείου: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η εκεχειρία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τα Χριστούγεννα, που εορτάζονται στη χώρα στις 7 Ιανουαρίου, τέθηκε σε ισχύ από το μεσημέρι ώρα Μόσχας (11:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Σήμερα το μεσημέρι, το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής», μετέδωσε το κρατικό ρωσικό Πρώτο Κανάλι. «Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου».

Πρόκειται για την πρώτη γενική εκεχειρία αφότου ξεκίνησε η εισβολή, μια χειρονομία την οποία ερμήνευσε το Κίεβο και οι σύμμαχοί του ως επιθυμία της Μόσχας να κερδίσει χρόνο.

Έπειτα από έκκληση του πατριάρχη της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλου, αλλά και μια πρόταση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν διέταξε χθες, Πέμπτη τον στρατό του να τηρήσει «κατάπαυση του πυρός σε όλη τη γραμμή επαφής ανάμεσα στα μέρη από τις 12:00 της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τις 24:00 της 7ης Ιανουαρίου».

Κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να σεβαστούν την εκεχειρία ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους ορθοδόξους, που αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων στην Ουκρανία αλλά και στη Ρωσία «να λάβουν μέρος στις λειτουργίες της παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων».

Ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε την ανακοίνωση αυτή η οποία δεν είναι παρά, όπως είπε, μια «δικαιολογία με σκοπό τουλάχιστον να σταματήσει η προώθηση των στρατευμάτων μας στο Ντονμπάς και να φέρει εξοπλισμό, πυρομαχικά, και να προσεγγίσει τις θέσεις των ανδρών μας». «Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Περισσότεροι θάνατοι», είπε.

Η εκεχειρία που διέταξε η Μόσχα είναι η πρώτη γενική εκεχειρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς μόνο τοπικές συμφωνίες είχαν επιτευχθεί μέχρι τώρα, όπως για την απομάκρυνση των αμάχων από τη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά) τον Απρίλιο.

«Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη, τότε μόνο θα υπάρξει ‘προσωρινή εκεχειρία’. Κρατείστε την υποκρισία σας», αντέδρασε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βλαντίμιρ Πούτν επιδιώκει «να πάρει ανάσα». «Ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, νηπιαγωγεία και εκκλησίες (…) στις 25 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Αυτή η εκεχειρία «δεν θα κάνει τίποτα για να προωθήσει τις προοπτικές της ειρήνης», αντέδρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, ζητώντας την οριστική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Μια τέτοια εκεχειρία δεν θα φέρει «ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια» στην Ουκρανία, υπερθεμάτισε η γερμανική διπλωματία.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν πρότεινε «μονομερή εκεχειρία» ώστε να υποστηριχθούν «οι εκκλήσεις για ειρήνη και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

21/01/2026 - 11:06μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον πάγο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21/01/2026 - 9:42μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταία πράξη για τους Κούρδους στη βόρεια Συρία;

21/01/2026 - 4:08μμ
Ο κόσμος του Τραμπ, όπως τον «βλέπει» η τεχνητή νοημοσύνη (πηγή: naftemporiki.gr / Shutterstock)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η ειρήνη αποκτά πρόεδρο εφ’ όρου ζωής: Ο νέος ΟΗΕ του Τραμπ έρχεται – Ποιοι θα γίνουν μέλη;

21/01/2026 - 1:18μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

21/01/2026 - 1:30πμ
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

21/01/2026 - 1:06πμ
Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διακρίνεται πίσω από κοντέινερ στο λιμάνι της Φρανκφούρτης. Η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ προέβλεπε την επιβολή δασμών ύψους 15% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αλλά την κατάργηση των δασμών σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές εξαγωγές στην ΕΕ (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέστειλε τη διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ –  «Φτάνει πια με τις κολακείες» στον Τραμπ

20/01/2026 - 6:54μμ
Σύροι στρατιώτες περιπολούν σε πόλη της βορειοανατολικής Συρίας (φωτ.: EPA/Mohammed Al-Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι της Συρίας: Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον»

20/01/2026 - 5:46μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία για τη σιδηροδρομική τραγωδία

20/01/2026 - 12:42μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση για τη Γροιλανδία: Ευρωπαϊκό «όχι» και πιέσεις Τραμπ

20/01/2026 - 9:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Κύματα πάνω από 5 μέτρα στην Εύβοια

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Χιόνια στα ορεινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

9 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign