pontosnews.gr
Τρίτη, 9/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Πρότεινε στον Ζελέσνκι μεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για την στήριξη του ειρηνευτικού σχεδίου από τον Τούρκο ομόλογό του

5/01/2023 - 9:09μμ
Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χειραψία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: ΕΡΑ/γραφείο ουκρανικής προεδρίας)

Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χειραψία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: ΕΡΑ/γραφείο ουκρανικής προεδρίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πρόθεση της Άγκυρας να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας γνωστοποίησε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες.

Ειδικότερα, ανακοίνωση από το γραφείο του Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία προσέφερε επίσης διπλωματική υποστήριξη όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια. Η Τουρκία είχε ενεργήσει στο παρελθόν ως διαμεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για την κατάρτιση μιας συμφωνίας που επέτρεπε τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν σήμερα μίλησαν για την συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, για ανταλλαγή αιχμαλώτων και για την συμφωνία για τα σιτηρά, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι στο twitter.

«Θίξαμε θέματα συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια –οι κατακτητές δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί– την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, την εξέλιξη της συμφωνίας για τα σιτηρά. Χάρηκα που άκουσα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην υλοποίηση του δικού μας ειρηνευτικού σχεδίου», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Μίλησε και με τον Πούτιν ο Ερντογάν

Επίσης, ο Ερντογάν είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλήσει και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια «μονομερή κατάπαυση του πυρός» και ένα «όραμα για μια δίκαιη λύση».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία αλλά το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικεί η Ρωσία.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ, επανέλαβε σήμερα ότι το Κίεβο απορρίπτει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που θα επέτρεπε στη Μόσχα να κρατήσει τα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία (ο Πούτιν) με τη λέξη ‘συνομιλίες’ προτείνει στην Ουκρανία και τον κόσμο να αναγνωρίσουν ‘το δικαίωμά του να καταλαμβάνει ξένα εδάφη’ και ‘να εδραιώσει την απουσία νομικών συνεπειών για τις μαζικές δολοφονίες σε ξένο έδαφος’. Είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει στις 29 Δεκεμβρίου ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αρνείται να διεξάγει συνομιλίες με την Ουκρανία στη βάση του «ειρηνευτικού σχεδίου», που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

8/06/2026 - 4:46μμ
Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, Κυριακή 7 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα του Νικόλ Πασινιάν εξασφάλισε το 49,81% των ψήφων

8/06/2026 - 10:59πμ
(Φωτ.: Αρχείου/EPA/ALAA BADARNEH/ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ μετά την εκεχειρία – Απειλές της Τεχεράνης και κατά αμερικανικών στόχων

7/06/2026 - 11:57μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Hameraldi Agolli)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αντιδράσεις στην Αλβανία για το επενδυτικό σχέδιο Κούσνερ σε προστατευόμενη περιοχή

6/06/2026 - 9:53μμ
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ (φωτ. αρχείου: EPA / Marcin Obara)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμηρές δηλώσεις του Πιτ Χέγκσεθ: Παρομοίασε το Μεταναστευτικό στην Ευρώπη με τη D-Day

6/06/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

7 ώρες πριν

10ο Πολιτιστικό Αντάμωμα «Μνήμες γεύσης & παράδοσης»: Η τριήμερη γιορτή του Ευόσμου προ των πυλών

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
(Φωτ.: greek.vema.com.au)

Βέροια: Η εικόνα της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών έφτασε στη Μονή Δοβρά – Συγκίνηση και πλήθος πιστών στην υποδοχή

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Star Channel)

Ο Φίλιπ Βάκος γράφει ιστορία και μπαίνει στην κορυφαία δεκάδα του ελληνικού MasterChef!

9 ώρες πριν
Το πάνελ των ομιλητών στην εκδήλωση «Το έγκλημα της γενοκτονίας, η ιστορική αλήθεια και οι σύγχρονες προκλήσεις», η οποία φιλοξενήθηκε στη Λάρισα. Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης)

Από τη μνήμη στη διεκδίκηση: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Λάρισα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign