pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Πρότεινε στον Ζελέσνκι μεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη ειρήνης με τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για την στήριξη του ειρηνευτικού σχεδίου από τον Τούρκο ομόλογό του

5/01/2023 - 9:09μμ
Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χειραψία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: ΕΡΑ/γραφείο ουκρανικής προεδρίας)

Από αριστερά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χειραψία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουκρανία, τον περασμένο Ιούλιο (φωτ.: ΕΡΑ/γραφείο ουκρανικής προεδρίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πρόθεση της Άγκυρας να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας γνωστοποίησε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες.

Ειδικότερα, ανακοίνωση από το γραφείο του Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία προσέφερε επίσης διπλωματική υποστήριξη όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια. Η Τουρκία είχε ενεργήσει στο παρελθόν ως διαμεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για την κατάρτιση μιας συμφωνίας που επέτρεπε τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της συνομιλίας που είχαν σήμερα μίλησαν για την συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, για ανταλλαγή αιχμαλώτων και για την συμφωνία για τα σιτηρά, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι στο twitter.

«Θίξαμε θέματα συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια –οι κατακτητές δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί– την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, την εξέλιξη της συμφωνίας για τα σιτηρά. Χάρηκα που άκουσα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην υλοποίηση του δικού μας ειρηνευτικού σχεδίου», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Μίλησε και με τον Πούτιν ο Ερντογάν

Επίσης, ο Ερντογάν είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλήσει και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια «μονομερή κατάπαυση του πυρός» και ένα «όραμα για μια δίκαιη λύση».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία αλλά το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικεί η Ρωσία.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ, επανέλαβε σήμερα ότι το Κίεβο απορρίπτει οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που θα επέτρεπε στη Μόσχα να κρατήσει τα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία (ο Πούτιν) με τη λέξη ‘συνομιλίες’ προτείνει στην Ουκρανία και τον κόσμο να αναγνωρίσουν ‘το δικαίωμά του να καταλαμβάνει ξένα εδάφη’ και ‘να εδραιώσει την απουσία νομικών συνεπειών για τις μαζικές δολοφονίες σε ξένο έδαφος’. Είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει στις 29 Δεκεμβρίου ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αρνείται να διεξάγει συνομιλίες με την Ουκρανία στη βάση του «ειρηνευτικού σχεδίου», που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Απειλεί με δασμούς ή διακοπή εμπορίου με την ΕΕ λόγω του σχεδίου για τον Καναδά – «Το βρίσκω γελοίο»

17/09/2026 - 9:48πμ
Ταξιδιώτισσα στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένη βαλίτσα: Σήμερα η ευρωπαϊκή απόφαση για τη διεκδίκηση αποζημίωσης

17/09/2026 - 9:21πμ
Μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ταξιαρχία κομάντος απέναντι από τη Σάμο – Στο φόντο τα νησιά

17/09/2026 - 8:26πμ
Συγγενείς κοιτούν φωτογραφίες θυμάτων, 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: 6.150 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες – 1.298 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα

16/09/2026 - 10:44μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στο όνομα της «οικογένειας», στο εδώλιο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

16/09/2026 - 7:32μμ
Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

16/09/2026 - 5:12μμ
Αλβανοί του Κοσόβου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), στην Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/ARBEN LLAPASHTICA)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Χάσιμ Θάτσι: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοσόβου

16/09/2026 - 4:24μμ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς (φωτ.: x.com/Israel_katz)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχέδιο Κατς για πλήρη εκκένωση της Γάζας από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους

16/09/2026 - 2:45μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας (φωτ.: EPA/RONALD WITTEK)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ισχύ και την αβεβαιότητα

16/09/2026 - 11:51πμ
Αντάρτης Χούθι στη Σαναά της Υεμένης (φωτ. αρχείου: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν σαουδαραβικό F-15

16/09/2026 - 10:11πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/South Melbourne FC)

«Ελλάς Μελβούρνης»: 30 χρόνια μετά το κύπελλο, διεκδικεί ξανά έναν μεγάλο τίτλο

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Φάμελλος Σωκράτης)

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Νέα τιμολόγηση στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας

1 ώρα πριν
Μέρος της αφίσας των εκδηλώσεων (φωτ.: δήμος Ωραιοκάστρου)

Νέα Φιλαδέλφεια Ωραιοκάστρου: Διήμερο μνήμης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες – Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Στην ανακρίτρια η 18χρονη για την κακοποίηση του νεογέννητου – Μάχη για τη ζωή του δίνει το βρέφος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV