pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μονομερή κατάπαυση του πυρός και «δίκαιη λύση» πρότεινε στον Πούτιν ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ έκανε λόγο για επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο μπλόκαρε τους λογαριασμούς του HDP

5/01/2023 - 3:03μμ
Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις απόψεις του για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας εξέφρασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν εκτίμησε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα «όραμα για μια δίκαιη λύση», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν υπενθύμισε στον Πούτιν τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας για τον διάδρομο σιτηρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος έχουν μιλήσει κατ΄επανάληψη αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και η Τουρκία είχε δράσει ως μεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Η Ουκρανία είναι ένας σημαντικός παραγωγός σιτηρών, αλλά η παραγωγή και οι εξαγωγές έχουν μειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα και άρχισε να αποκλείει τα λιμάνια της.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Ερντογάν να λέει στον Πούτιν ότι πρέπει να γίνουν απτά βήματα για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών από την περιοχή των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι απτά βήματα πρέπει τώρα να γίνουν για την εκδίωξη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG από τις περιοχές των τουρκικών συνόρων με τη Συρία, ειδικά την Τελ Ρίφατ και τη Μάνμπιτζ», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικεί η Ρωσία.

Επίσης, ο Πούτιν «αναγνώρισε τον καταστροφικό ρόλο της Δύσης, που διοχετεύει όπλα στο Κίεβο, παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση», ανέφερε το Κρεμλίνο και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων», το οποίο η Ρωσία θεωρεί πως αποτελεί μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης έναν αριθμό ενεργειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία και της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα οι εκλογές στην Τουρκία;

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Στον «πάγο» οι λογαριασμοί του φιλοκουρδικού HDP

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε σήμερα να στερήσει προσωρινά από το φιλοκουρδικό HDP, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, από την δημόσια επιδότηση, μπλοκάροντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

 Στο κατηγορητήριο, ο γενικός εισαγγελέας δηλώνει ότι το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας συνδέεται «κατά οργανικό τρόπο» με το PKK, ενώ η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, τρίτη δύναμη στο τουρκικό κοινοβούλιο, για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 539 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (27 εκατομμύρια ευρώ) κρατικής επιχορήγησης επρόκειτο να δοθούν αυτήν την χρονιά στο HDP, το ένα τρίτο εξ αυτών στις 10 Ιανουαρίου.

Το HDP καταδιώκεται από το τουρκικό καθεστώς από το 2016, χρονιά κατά την οποία συνελήφθη ο ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο και στην συνέχεια τεσσεράμισι ετών, ενώ πολλά στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Το HDP εξασφάλισε το 12% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και εξέλεξε 60 βουλευτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

21/08/2026 - 3:46μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαντά στο Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Νετανιάχου»

20/08/2026 - 8:52μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

20/08/2026 - 7:30μμ
Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΚΟΣΜΟΣ

«Γκριζάρει» ξανά το Αιγαίο η Άγκυρα – Στο στόχαστρο το ελληνικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

20/08/2026 - 4:50μμ
Η τοποθεσία της αεροπορικής βάσης Αμπού αλ Ντουχούρ, στη Συρία (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/File:Syria_adm_location_map)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Ερντογάν – Η Τουρκία αρνείται την κατηγορία

20/08/2026 - 1:40μμ
Μια αμερικανική σημαία κυματίζει μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 40 τρισεκατομμύρια δολάρια το αμερικανικό δημόσιο χρέος

20/08/2026 - 12:51μμ
Η λίμνη της Ζυρίχης, το Πφανενστίλ και η κοιλάδα του Ζιλ, όπως φαίνονται από το Φέλσενεγκ (πηγή: creativecommons.org/ licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 75 ετών η στάθμη στη Λίμνη της Ζυρίχης

20/08/2026 - 10:45πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και των αγορών προβλέψεων (prediction markets) στο Ρούσβελτ Ρουμ του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με οικονομικό Αρμαγεδδώνα

20/08/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: filmlinc.org)

Ελληνική παρουσία στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης – Η Ζακλίν Λέντζου επιστρέφει με νέα ταινία

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ιός του Δυτικού Νείλου: 157 κρούσματα και 13 θάνατοι – Συναγερμός σε Αττική και Θεσσαλία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Καύσωνας διαρκείας: Στους 41°C ο υδράργυρος – Πότε κορυφώνεται η ζέστη και ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Panaghia of Island Park Greek Orthodox Church/Facebook)

Λονγκ Άιλαντ: Η Παναγία ένωσε μικρούς και μεγάλους της ελληνικής ομογένειας – To Ελληνικό Φεστιβάλ πολιτισμού και γεύσεων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ενισχύσεις 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 παραγωγούς – Ποιοι δικαιούνται τα ποσά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV