pontosnews.gr
Τρίτη, 21/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μονομερή κατάπαυση του πυρός και «δίκαιη λύση» πρότεινε στον Πούτιν ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ έκανε λόγο για επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο μπλόκαρε τους λογαριασμούς του HDP

5/01/2023 - 3:03μμ
Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις απόψεις του για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας εξέφρασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν εκτίμησε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα «όραμα για μια δίκαιη λύση», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν υπενθύμισε στον Πούτιν τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας για τον διάδρομο σιτηρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος έχουν μιλήσει κατ΄επανάληψη αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και η Τουρκία είχε δράσει ως μεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Η Ουκρανία είναι ένας σημαντικός παραγωγός σιτηρών, αλλά η παραγωγή και οι εξαγωγές έχουν μειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα και άρχισε να αποκλείει τα λιμάνια της.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Ερντογάν να λέει στον Πούτιν ότι πρέπει να γίνουν απτά βήματα για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών από την περιοχή των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι απτά βήματα πρέπει τώρα να γίνουν για την εκδίωξη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG από τις περιοχές των τουρκικών συνόρων με τη Συρία, ειδικά την Τελ Ρίφατ και τη Μάνμπιτζ», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικεί η Ρωσία.

Επίσης, ο Πούτιν «αναγνώρισε τον καταστροφικό ρόλο της Δύσης, που διοχετεύει όπλα στο Κίεβο, παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση», ανέφερε το Κρεμλίνο και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων», το οποίο η Ρωσία θεωρεί πως αποτελεί μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης έναν αριθμό ενεργειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία και της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα οι εκλογές στην Τουρκία;

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Στον «πάγο» οι λογαριασμοί του φιλοκουρδικού HDP

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε σήμερα να στερήσει προσωρινά από το φιλοκουρδικό HDP, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, από την δημόσια επιδότηση, μπλοκάροντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

 Στο κατηγορητήριο, ο γενικός εισαγγελέας δηλώνει ότι το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας συνδέεται «κατά οργανικό τρόπο» με το PKK, ενώ η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, τρίτη δύναμη στο τουρκικό κοινοβούλιο, για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 539 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (27 εκατομμύρια ευρώ) κρατικής επιχορήγησης επρόκειτο να δοθούν αυτήν την χρονιά στο HDP, το ένα τρίτο εξ αυτών στις 10 Ιανουαρίου.

Το HDP καταδιώκεται από το τουρκικό καθεστώς από το 2016, χρονιά κατά την οποία συνελήφθη ο ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο και στην συνέχεια τεσσεράμισι ετών, ενώ πολλά στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Το HDP εξασφάλισε το 12% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και εξέλεξε 60 βουλευτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροσβέστες, διασώστες και το κατεστραμμένο βαγόνι του εμβληματικού  τελεφερίκ Γκλόρια της Λισαβόνας (φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)
ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: «Εκτός προδιαγραφών» το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια

20/10/2025 - 10:57μμ
Ο Νικολά Σαρκοζί βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, 25 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε η ώρα της φυλακής για τον Νικολά Σαρκοζί, τον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλίας

20/10/2025 - 4:10μμ
Σωλήνες που μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο σε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου (φωτ.: EPA / Dumitru Doru)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ αποφάσισε: Τέλος το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τη Ρωσία έως το 2028

20/10/2025 - 2:55μμ
Ουκρανοί στρατιώτες απλώνουν δίχτυα προστασίας από τις επιθέσεις με drone σε πόλη της πρώτης γραμμής στο Ντονέτσκ (φωτ.: Press service of the 24 Mechanized brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν απαιτεί το Ντονέτσκ για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Η σημασία του

20/10/2025 - 12:22μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στην εκεχειρία ο Τραμπ, παρά το νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα

20/10/2025 - 9:56πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας

20/10/2025 - 8:36πμ
Ισραηλινή στρατιωτικός μπροστά από τεθωρακισμένο του Ισραήλ το οποίο είναι σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα χτυπήματα στη Γάζα το Ισραήλ «επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός»

19/10/2025 - 10:48μμ
O Τουφάν Ερχιουρμάν με την γυναίκα ψηφίζουν στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα (φωτ.: EPA/Birol Bebek)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: Πάει σπίτι του ο εκλεκτός του Ερντογάν – Συντριπτική νίκη του Ερχιουρμάν και εκλογή από τον Α’ γύρο

19/10/2025 - 9:10μμ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα (φωτ. αρχείου: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ξαναχτυπά τη Γάζα και διακόπτει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

19/10/2025 - 8:38μμ
Η πρόσοψη του (κλειστού) μουσείου (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Λούβρο: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας – Ένα από τα αντικείμενα που εκλάπησαν το πρωί

19/10/2025 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νέα γιαπωνέζικα σταφύλια (φωτ.: Okayama University of Science)

Ιαπωνία: Νέα ποικιλία μοσχάτου σταφυλιού made in Japan θα δίνει γλυκό και γευστικό κρασί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Απέλαση Νίκου Ασλανίδη: Και δεύτερη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της Όλγας Μαρκογιαννάκη

2 ώρες πριν
Πυροσβέστες, διασώστες και το κατεστραμμένο βαγόνι του εμβληματικού  τελεφερίκ Γκλόρια της Λισαβόνας (φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Πορτογαλία: «Εκτός προδιαγραφών» το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

ΕΝΦΙΑ 2026: Διπλάσιος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν μειωμένο εκκαθαριστικό

3 ώρες πριν
Ροζ χλιδή με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γλυπτά Παρθενώνα: Νέο ελληνοβρετανικό πόλεμο πυροδότησε το «ροζ» γκαλά μπροστά στα ελληνικά αγάλματα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρήση του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign