pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μονομερή κατάπαυση του πυρός και «δίκαιη λύση» πρότεινε στον Πούτιν ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ έκανε λόγο για επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο μπλόκαρε τους λογαριασμούς του HDP

5/01/2023 - 3:03μμ
Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Από αριστερά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντησή τους στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Alexandr Demyanchuk)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις απόψεις του για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας εξέφρασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν εκτίμησε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα «όραμα για μια δίκαιη λύση», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν υπενθύμισε στον Πούτιν τα θετικά αποτελέσματα της συμφωνίας για τον διάδρομο σιτηρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος έχουν μιλήσει κατ΄επανάληψη αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και η Τουρκία είχε δράσει ως μεσολαβητής μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Η Ουκρανία είναι ένας σημαντικός παραγωγός σιτηρών, αλλά η παραγωγή και οι εξαγωγές έχουν μειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα και άρχισε να αποκλείει τα λιμάνια της.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Ερντογάν να λέει στον Πούτιν ότι πρέπει να γίνουν απτά βήματα για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών από την περιοχή των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι απτά βήματα πρέπει τώρα να γίνουν για την εκδίωξη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG από τις περιοχές των τουρκικών συνόρων με τη Συρία, ειδικά την Τελ Ρίφατ και τη Μάνμπιτζ», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του πως η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικεί η Ρωσία.

Επίσης, ο Πούτιν «αναγνώρισε τον καταστροφικό ρόλο της Δύσης, που διοχετεύει όπλα στο Κίεβο, παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση», ανέφερε το Κρεμλίνο και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων», το οποίο η Ρωσία θεωρεί πως αποτελεί μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης έναν αριθμό ενεργειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία και της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα οι εκλογές στην Τουρκία;

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Στον «πάγο» οι λογαριασμοί του φιλοκουρδικού HDP

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε σήμερα να στερήσει προσωρινά από το φιλοκουρδικό HDP, το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας, από την δημόσια επιδότηση, μπλοκάροντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

 Στο κατηγορητήριο, ο γενικός εισαγγελέας δηλώνει ότι το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας συνδέεται «κατά οργανικό τρόπο» με το PKK, ενώ η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά.

Το τουρκικό καθεστώς κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, τρίτη δύναμη στο τουρκικό κοινοβούλιο, για «τρομοκρατία», ενώ απειλές έχουν διατυπωθεί για την διακοπή της λειτουργίας του, λίγους μήνες πριν από την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 539 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (27 εκατομμύρια ευρώ) κρατικής επιχορήγησης επρόκειτο να δοθούν αυτήν την χρονιά στο HDP, το ένα τρίτο εξ αυτών στις 10 Ιανουαρίου.

Το HDP καταδιώκεται από το τουρκικό καθεστώς από το 2016, χρονιά κατά την οποία συνελήφθη ο ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο και στην συνέχεια τεσσεράμισι ετών, ενώ πολλά στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Το HDP εξασφάλισε το 12% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και εξέλεξε 60 βουλευτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

«Αξέχαστα μαθήματα» απειλεί να δώσει το Ιράν στις ΗΠΑ – Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Χεζμπολάχ ενώ ο πρόεδρος του Λιβάνου μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον

18/07/2026 - 9:18μμ
(Φωτ. αρχείου: safaritravelplus / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές Παλαιστινίων

18/07/2026 - 8:14μμ
Εικόνα από την αστυνομική επιχείρηση (φωτ.: EPA / John van Der Tol)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, λόγω εντοπισμού εργαστηρίου παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

18/07/2026 - 7:44μμ
Άνθρωποι φωτογραφίζουν τη θέα από το Λιτλ Άιλαντ, καθώς η ομίχλη που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά και οι νεφελώδεις συνθήκες είναι ορατές στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στον Καναδά: Απειλεί με δασμούς ο Τραμπ λόγω της μόλυνσης στις ΗΠΑ

18/07/2026 - 1:40μμ
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ CHS Greece)

Το Harvard συναντά την Ελλάδα στα καλοκαιρινά προγράμματα που ενώνουν μαθητές και φοιτητές

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Παγγαίου/Facebook)

Έρχονται τα Μετενλίδικα στην Παλαιοκώμη με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη – Μια μεγάλη ποντιακή βραδιά γεμάτη μουσική και παράδοση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI)

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα λόγω θερινών εκπτώσεων – Το ωράριο λειτουργίας και η πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

«Καυτή» Κυριακή με θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς – Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες τιμές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Η Αγγλία νίκησε στον μικρό τελικό του… αιώνα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign