pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ξανασκεφτείτε το» – Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία για την επαναπροσέγγιση με τη Συρία

Η Ουάσιγκτον εκφράζει την αντίθεσή της στην επιδίωξη του Ερντογάν να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ

4/01/2023 - 10:21πμ
(Φωτ.: state.gov)

(Φωτ.: state.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ουάσιγκτον κάλεσε χθες Τρίτη όλες τις κυβερνήσεις να το σκεφτούν δυο φορές προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων με τον πρόεδρο, ή κατ’ αυτές «βάρβαρο δικτάτορα» Μπασάρ αλ Άσαντ, υπουργός του οποίου συναντήθηκε πρόσφατα με τον τούρκο ομόλογό του στη Ρωσία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρικτής-κλειδί των ανταρτών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Άσαντ από το 2011, δηλώνει πλέον ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Σύρο ομόλογό του.

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν στη Μόσχα στα τέλη Δεκεμβρίου. Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη συνάντηση αυτού του επιπέδου από το ξέσπασμα του πολέμου.

«Δεν υποστηρίζουμε χώρες που αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους ή εκφράζουν την υποστήριξή τους στην αποκατάσταση του βάρβαρου δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε χθες Τρίτη στον Τύπο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, ο Νεντ Πράις.

«Παροτρύνουμε τα κράτη να εξετάσουν προσεκτικά το φρικτό ιστορικό του καθεστώτος Άσαντ ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πορεία των τελευταίων δώδεκα ετών, καθώς συνεχίζει να διαπράττει ωμότητες σε βάρος του συριακού λαού και να του αρνείται την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές», πρόσθεσε.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, ανέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους, εκτόπισε τον μισό πληθυσμό της χώρας και σημαδεύτηκε από την άνοδο και την πτώση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την περασμένη χρονιά καταγράφηκε ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου και αυξανόμενος αριθμός χωρών θεωρεί τον Άσαντ τον νικητή της σύρραξης. Τον Μάρτιο του 2022, ο Σύρος πρόεδρος ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχο των ΗΠΑ, στην πρώτη του επίσκεψη σε άλλο αραβικό κράτος αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας στη Μόσχα, η τουρκική κυβέρνηση υποδέχθηκε χθες μορφές της συριακής αντιπολίτευσης για να τις καθησυχάσει, επαναβεβαιώνοντας πως υποστηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Από το 2020 οι ΗΠΑ λένε πως οι κυρώσεις σε βάρος του Μπασάρ αλ Άσαντ θα παραμείνουν σε ισχύ όσο το καθεστώς δεν έχει λογοδοτήσει για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

25/02/2026 - 10:13μμ
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ντόχα, για την έναρξη του Μουντιάλ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

H Άγκυρα «ρίχνει δίχτυα» στο Κάιρο και για να μειώσει την επιρροή της Αθήνας

25/02/2026 - 6:10μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας και η ζωή της μακριά από τα φώτα

25/02/2026 - 3:43μμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα – Τι απαντά η Τεχεράνη

25/02/2026 - 10:55πμ
Κάτοικοι της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Από την πρωτοφανή πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ (φωτ.: EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Έρευνα για τους δράστες «επίθεσης» με χιονόμπαλες εναντίον αστυνομικών

24/02/2026 - 11:30μμ
Συγγενείς και στρατιώτες αγκαλιάζονται στη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στο Χάρκοβο για τους πεσόντες στον πόλεμο (φωτ.: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Οι εχθροί της Ρωσίας θα μετανιώσουν αν πιέσουν τη Μόσχα – «Ακλόνητη» η υποστήριξη των G7 στην Ουκρανία και πακέτο 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

24/02/2026 - 8:16μμ
Ο Μαρκ Ντιτρού κατά τη διάρκεια της δίκης του (πηγή: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η αποκάλυψη: Τι εντόπισαν οι Αρχές στο κελί του διαβόητου Μαρκ Ντιτρού

24/02/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό μέτωπο τέσσερα χρόνια μετά – Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα προδώσει τον αγώνα της»

24/02/2026 - 12:43μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ελεύθερος ο Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/2026 - 11:51πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι και πυρηνικά στη Γενεύη

24/02/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Προίκες Αλικαρνασσού» στην Κω – Τα μπαούλα της μνήμης ανοίγουν έναν αιώνα μετά

5 ώρες πριν
Μηχανήματα έργου δημιουργούν αναχώματα για την προστασία των Λαβάρων, Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Σουφλίου)

Ο Έβρος σε κατάσταση συναγερμού: Κρίσιμες ώρες μετά το σπάσιμο τεσσάρων αναχωμάτων

6 ώρες πριν
Τηλεοπτική κάμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαζε σπίτια και οχήματα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 ατόμων

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στη δεύτερη παράταση για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας

7 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στον τελικό του Challenge Cup ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign