pontosnews.gr
Τρίτη, 14/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ο ουρανός φωτίστηκε από πυραύλους και όχι από πυροτεχνήματα

Νέα ρωσικά πλήγματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

1/01/2023 - 9:07πμ
Κάτοικοι του Κιέβου περνούν την Πρωτοχρονιά σε σταθμό του μετρό που λειτουργεί ως καταφύγιο (φωτ.: EPA/Oleg Petrasyuk)

Κάτοικοι του Κιέβου περνούν την Πρωτοχρονιά σε σταθμό του μετρό που λειτουργεί ως καταφύγιο (φωτ.: EPA/Oleg Petrasyuk)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο νέα ρωσικά πλήγματα και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από δυο συνοικίες του Κιέβου περίπου τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 23 «στόχοι».

Στο μεταξύ ο Βιάτσεσλαφ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της Μπιέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε πως εξαιτίας ουκρανικών βομβαρδισμών αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια στα προάστια της πόλης Σεμπέκινα, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει γενικά την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, πάντως ουκρανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν συχνά σαρκαστικά πως πρόκειται για «κάρμα».

Νωρίτερα, ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι περίπου τριάντα, κάτι που δεν εμπόδισε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υποσχεθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πως η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται ως «τη νίκη».

«Μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε» ως «τη νίκη», διαβεβαίωσε στο διάγγελμά του για τη νέα χρονιά.

Στις δικές του ευχές, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως η χώρα του έχει στο πλευρό της το «ηθικό και ιστορικό δίκαιο».

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν χθες το απόγευμα τουλάχιστον 11 εκρήξεις καθώς κάτοικοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, οι βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 22. Διέλυσαν την πρόσοψη του ξενοδοχείου Alfavito, στο κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας παντού συντρίμμια και κομματιασμένα γυαλιά, ανάμεσά τους από τα παράθυρα του εθνικού μεγάρου των τεχνών, μετέδωσαν δημοσιογράφοι από το σημείο.

«Η Ουκρανία δεν συγχωρεί» είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, διαμηνύοντας πως ούτε αυτοί που «διατάσσουν» τέτοια πλήγματα ούτε αυτοί που τα «εκτελούν» θα λάβουν ποτέ «χάρη».

Το 2023 θα είναι η χρονιά «της νίκης» στον πόλεμο με τη Ρωσία, επέμεινε αργότερα, στο διάγγελμά του.

Πύραυλοι Κρουζ, UAVs-καμικάζι

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν χθες καταστροφές και πυρκαγιές στη Μικολάιφ (νότια), όπου αναφέρθηκε πως τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, και στο Χμελνίτσκι (δυτικά), όπου αναφέρθηκαν άλλοι έξι τραυματισμοί.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία πως βάζει εσκεμμένα στο στόχαστρο κατοικημένες περιοχές. «Ο εγκληματίας πολέμου Πούτιν ‘γιορτάζει’ το νέο έτος σκοτώνοντας κόσμο», κατήγγειλε μέσω Twitter.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού επιτελείου Βάλερι Ζαλούζνι υποστήριξε ότι 12 από τους 20 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τον ρωσικό στρατό, κυρίως από στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κασπία, καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Ο δήμαρχος Κιέβου Κλίτσκο έκανε χθες επίσκεψη στη Μπαχμούτ, πόλη που προσπαθούν να καταλάβουν τα ρωσικά στρατεύματα. «Οι βάρβαροι Ρώσοι δεν θα μας τσακίσουν!», διαβεβαίωσε.

Από τον Οκτώβριο, η Ρωσία πλήττει ουκρανικές υποδομές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η κρατική τηλεόραση στη ρωσική Άπω Ανατολή μετέδιδε το μαγνητοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, δεδομένης της διαφοράς ώρας με τη Μόσχα. Πλαισιωμένος από στρατιωτικούς που πολέμησαν στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως το «ηθικό και ιστορικό δίκαιο» είναι «στο πλευρό» της χώρας.

Είπε πως ο στρατός του πολεμά «για να προστατεύσουμε τον λαό μας στα ιστορικά μας εδάφη», στις νέες «περιοχές της Ρωσίας».

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών που έχει κυριεύσει εν μέρει, κίνηση που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

«Στόχος να αποδυναμώσουν τη Ρωσία»

Ο ρώσος πρόεδρος στηλίτευσε εξάλλου τον «αληθινό πόλεμο κυρώσεων» που έχει κηρύξει στη χώρα του η Δύση. «Αυτοί που τον εξαπέλυσαν περίμεναν την πλήρη καταστροφή της βιομηχανίας μας, του χρηματοοικονομικού τομέα μας και των μεταφορών μας. Αυτό δεν συνέβη».

Κατηγόρησε Αμερικανούς και Ευρωπαίους πως «χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διχάσουν τη Ρωσία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε στις ευχές του για τη νέα χρονιά πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «ως τη νίκη». «Θα είμαστε μαζί σας για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη. Να υπολογίζετε στη Γαλλία και στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μακρόν.

Μερικές ώρες πριν από το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του, ο Σεργκέι Σόιγκου, δήλωνε στους στρατιώτες πως η νίκη στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει την υπογραφή του στο κείμενο της διακήρυξης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Η διακήρυξη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα τηρηθεί»

14/10/2025 - 9:11πμ
Μέλη του Ερυθρού Σταυρού κρατούν φέρετρο με σορό ισραηλινού ομήρου (φωτ.:Χ/Doha News)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Τελ Αβίβ οι σοροί των τεσσάρων ομήρων

13/10/2025 - 11:32μμ
Η επιγραφή «Ειρήνη 2025» μπροστά από τους ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ ελ Σέιχ για το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Καταφέραμε το αδύνατο, επιτέλους έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

13/10/2025 - 9:50μμ
Οδηγός προσπερνά γιγαντοαφίσα με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Αιγύπτου λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Θα παραδώσει μόνο τέσσερις σορούς ομήρων σήμερα – Στην Αίγυπτο οι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής

13/10/2025 - 6:20μμ
(Φωτ.: EPA / Jalaa Marey)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Την ιστορική αυγή μιας νέας εποχής» στη Μέση Ανατολή χαιρέτισε ο Τραμπ από το βήμα της Κνεσέτ

13/10/2025 - 4:05μμ
Οι δίδυμοι ισραηλινοί όμηροι που αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι (Φωτ.: IDF)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν και οι 20 όμηροι της Χαμάς

13/10/2025 - 12:10μμ
(Φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ως τον άνθρωπο που πέτυχε την απελευθέρωση των ομήρων υποδέχθηκαν στο Ισραήλ τον Ντόναλντ Τραμπ

13/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης των ομήρων

13/10/2025 - 8:38πμ
Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία στο Ισραήλ για την επιστροφή των ομήρων, φόβοι στη Γάζα

12/10/2025 - 11:40μμ
Στρατιωτική ισραηλινή φυλακή στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για τη Γάζα: Εμπλοκή με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους – «Πολύπλοκα εμπόδια» ανακοίνωσε το Ισραήλ

12/10/2025 - 9:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

2 ώρες πριν
Από την καρτ ποστάλ που έστειλε ο Γεώργιος Κυριακίδης το 1913 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Ένα ντοκουμέντο μάς πάει στον «Πόντο» Μερζιφούντας – Για τη γαλανόλευκη φανέλα απαγχονίστηκαν μέλη του

2 ώρες πριν
Ο Άλκης Γιαννακάς τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου (φωτ.: facebook/Άλκης Γιαννακάς)

Το ρεμάλι της Φωκίωνως Νέγρη δεν ζει πια εδώ – «Έφυγε» στα 82 του ο Άλκης Γιαννακάς

2 ώρες πριν
Η Βάπτιση. Ψηφιδωτό στο Καθολικό της Νέας Μονής Χίου (πηγή: commons.wikimedia.org)

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Δ’)

3 ώρες πριν
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει την υπογραφή του στο κείμενο της διακήρυξης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)

Ντ. Τραμπ: «Η διακήρυξη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα τηρηθεί»

3 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στο άγαλμα του Τζορτζ Τρελόαρ με τη μικρή Λεμόνα (φωτ.: facebook/St Patrick's College, Ballarat)

Ομογένεια: Το έργο και η παρακαταθήκη του Τζορτζ Τρελόαρ εμπνέουν τη νέα γενιά

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign