pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ο ουρανός φωτίστηκε από πυραύλους και όχι από πυροτεχνήματα

Νέα ρωσικά πλήγματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

1/01/2023 - 9:07πμ
Κάτοικοι του Κιέβου περνούν την Πρωτοχρονιά σε σταθμό του μετρό που λειτουργεί ως καταφύγιο (φωτ.: EPA/Oleg Petrasyuk)

Κάτοικοι του Κιέβου περνούν την Πρωτοχρονιά σε σταθμό του μετρό που λειτουργεί ως καταφύγιο (φωτ.: EPA/Oleg Petrasyuk)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο νέα ρωσικά πλήγματα και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από δυο συνοικίες του Κιέβου περίπου τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 23 «στόχοι».

Στο μεταξύ ο Βιάτσεσλαφ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της Μπιέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε πως εξαιτίας ουκρανικών βομβαρδισμών αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια στα προάστια της πόλης Σεμπέκινα, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει γενικά την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, πάντως ουκρανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν συχνά σαρκαστικά πως πρόκειται για «κάρμα».

Νωρίτερα, ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι περίπου τριάντα, κάτι που δεν εμπόδισε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υποσχεθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πως η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται ως «τη νίκη».

«Μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε» ως «τη νίκη», διαβεβαίωσε στο διάγγελμά του για τη νέα χρονιά.

Στις δικές του ευχές, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως η χώρα του έχει στο πλευρό της το «ηθικό και ιστορικό δίκαιο».

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν χθες το απόγευμα τουλάχιστον 11 εκρήξεις καθώς κάτοικοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, οι βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 22. Διέλυσαν την πρόσοψη του ξενοδοχείου Alfavito, στο κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας παντού συντρίμμια και κομματιασμένα γυαλιά, ανάμεσά τους από τα παράθυρα του εθνικού μεγάρου των τεχνών, μετέδωσαν δημοσιογράφοι από το σημείο.

«Η Ουκρανία δεν συγχωρεί» είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, διαμηνύοντας πως ούτε αυτοί που «διατάσσουν» τέτοια πλήγματα ούτε αυτοί που τα «εκτελούν» θα λάβουν ποτέ «χάρη».

Το 2023 θα είναι η χρονιά «της νίκης» στον πόλεμο με τη Ρωσία, επέμεινε αργότερα, στο διάγγελμά του.

Πύραυλοι Κρουζ, UAVs-καμικάζι

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν χθες καταστροφές και πυρκαγιές στη Μικολάιφ (νότια), όπου αναφέρθηκε πως τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, και στο Χμελνίτσκι (δυτικά), όπου αναφέρθηκαν άλλοι έξι τραυματισμοί.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία πως βάζει εσκεμμένα στο στόχαστρο κατοικημένες περιοχές. «Ο εγκληματίας πολέμου Πούτιν ‘γιορτάζει’ το νέο έτος σκοτώνοντας κόσμο», κατήγγειλε μέσω Twitter.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού επιτελείου Βάλερι Ζαλούζνι υποστήριξε ότι 12 από τους 20 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τον ρωσικό στρατό, κυρίως από στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κασπία, καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Ο δήμαρχος Κιέβου Κλίτσκο έκανε χθες επίσκεψη στη Μπαχμούτ, πόλη που προσπαθούν να καταλάβουν τα ρωσικά στρατεύματα. «Οι βάρβαροι Ρώσοι δεν θα μας τσακίσουν!», διαβεβαίωσε.

Από τον Οκτώβριο, η Ρωσία πλήττει ουκρανικές υποδομές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η κρατική τηλεόραση στη ρωσική Άπω Ανατολή μετέδιδε το μαγνητοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, δεδομένης της διαφοράς ώρας με τη Μόσχα. Πλαισιωμένος από στρατιωτικούς που πολέμησαν στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως το «ηθικό και ιστορικό δίκαιο» είναι «στο πλευρό» της χώρας.

Είπε πως ο στρατός του πολεμά «για να προστατεύσουμε τον λαό μας στα ιστορικά μας εδάφη», στις νέες «περιοχές της Ρωσίας».

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών που έχει κυριεύσει εν μέρει, κίνηση που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

«Στόχος να αποδυναμώσουν τη Ρωσία»

Ο ρώσος πρόεδρος στηλίτευσε εξάλλου τον «αληθινό πόλεμο κυρώσεων» που έχει κηρύξει στη χώρα του η Δύση. «Αυτοί που τον εξαπέλυσαν περίμεναν την πλήρη καταστροφή της βιομηχανίας μας, του χρηματοοικονομικού τομέα μας και των μεταφορών μας. Αυτό δεν συνέβη».

Κατηγόρησε Αμερικανούς και Ευρωπαίους πως «χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διχάσουν τη Ρωσία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε στις ευχές του για τη νέα χρονιά πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «ως τη νίκη». «Θα είμαστε μαζί σας για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη. Να υπολογίζετε στη Γαλλία και στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μακρόν.

Μερικές ώρες πριν από το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του, ο Σεργκέι Σόιγκου, δήλωνε στους στρατιώτες πως η νίκη στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία: Χρηματικά κίνητρα στους πολίτες για αποχώρηση από τη Δανία

9/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Ο Τραμπ θα καλοδεχτεί τη Ματσάδο και κυρίως το Νόμπελ της – Φρένο από τη Γερουσία στα σχέδια του Λευκού Οίκου

9/01/2026 - 11:04πμ
(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

9/01/2026 - 9:08πμ
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία: Χρηματικά κίνητρα στους πολίτες για αποχώρηση από τη Δανία

27 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/media/Κοτσαμάνια Μανιακίου/ 
Αξιούπολη 2026)

Τα «Κοτσαμάνια» Μανιακίου κόβουν την πίτα τους και αναβιώνουν το έθιμο των Μωμόγερων

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: minedu.gov.gr)

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

1 ώρα πριν

Σύλλογος Ποντίων «Ο Φάρος»: Η κοπή της βασιλόπιτας στην Αγία Βαρβάρα παίρνει άλλες διαστάσεις

2 ώρες πριν
Ελληνίδες πολιτικές πρόσφυγες σε χώρο εστίασης στην Τασκένδη, τη δεκαετία του 1950. Στο φόντο διακρίνονται σοβιετικά πολιτικά συνθήματα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Κώστα Πολίτη)

Τασκένδη, εκεί όπου ο ελληνισμός έστησε δεύτερη πατρίδα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /  Αντώνης Νικολόπουλος)

Πένθος στην Πιερία: Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος που έχασε το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign