pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντίο 2022, καλώς ήλθες 2023

Η Ελλάδα και ο κόσμος γιόρτασαν το πέρασμα στο νέο έτος, αφήνοντας πίσω τους μια επεισοδιακή χρονιά

1/01/2023 - 8:36πμ
Νέοι στη Σρι Λάνκα γράφουν το 2023 με πυροτεχνήματα (φωτ.: EPA/Chamila Karunarathne)

Νέοι στη Σρι Λάνκα γράφουν το 2023 με πυροτεχνήματα (φωτ.: EPA/Chamila Karunarathne)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά… Καλή χρονιά, χαρούμενη η χρυσή Πρωτοχρονιά!» τραγούδησε η Αθήνα στην ανατολή του 2023, στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο δήμος Αθηναίων είχε προγραμματίσει μια ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα.

Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου υποδέχθηκαν το 2023 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων και μουσικό πάρτι στην πλατεία Αριστοτέλους.

(Φωτ.: EUROKINISSI)

«Όποια πληγή άνοιξε η χρονιά που φεύγει, να την κλείσει το νέο έτος. Το 2023 να φέρει χαρές, επιτυχίες, υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη. Κανένας να μη μείνει μόνος» ευχήθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μαζί με τους Θεσσαλονικείς στην πλατεία Αριστοτέλους, υποδέχθηκαν το 2023 και πολλοί τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις ημέρες των εορτών από γειτονικές χώρες αλλά ακόμη και από την Αμερική.

Πρωτοχρονιά στον κόσμο

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους, ενώ αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

«Ελπίζουμε σε μια νέα κυβέρνηση που θα ασχολείται περισσότερο με την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε η Άνα Καρολίνα Ροντρίγκες, ντυμένη στα λευκά όπως συνηθίζεται στο Ρίο ντε Ζανέιρο για την υποδοχή του νέου έτους.

Δεκατέσσερις ώρες νωρίτερα, στην άλλη άκρη του κόσμου, το Σίνδεϊ της Αυστραλίας ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που υποδέχθηκαν το 2023, ανακτώντας τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας του ρεβεγιόν», έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της covid-19.

Πλήθος πυρετοχνημάτων φώτισε τον ουρανό του Σίδνεϊ για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς (φωτ.: EPA/Bianca De Marchi)

Με νέα αισιοδοξία το Σίδνεϊ γιόρτασε την έλευση του 2023 με ένα εντυπωσιακό σόου χιλιάδων πυροτεχνημάτων, το οποίο παρακολουθήσαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Το 2022 μπορεί να τελείωσε όμως ο κόσμος εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις: η κλιματική αλλαγή όπως και η αύξηση του πληθυσμού της Γης, ο οποίος το προηγούμενο έτος έφτασε τα 8 δισεκατομμύρια.

Η χρονιά που μόλις πέρασε σημαδεύτηκε από τον θάνατο πολλών προσωπικοτήτων, μεταξύ άλλων της βασίλισσας Ελισάβετ, του Πελέ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του Σίνζο Άμπε ενώ χθες, στην εκπνοή του χρόνου, πέθανε και ο πρώην πάπας Βενέδικτος.

Εξάλλου το 2022 χαρακτηρίστηκε από τις μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων μετά την πανδημία, την παγκόσμια ύφεση και την άνοδο του πληθωρισμού, ένα χαστούκι στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, την κατάρρευση της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX και τη σύλληψη του ιδρυτή της Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αλλά και την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μάσκ.

Η γιορτή ενάντια στον πόλεμο

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το 2022 θα συνδέεται με την επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νέα σειρά εκρήξεων συγκλόνισαν το Κίεβο σήμερα, λιγότερο από μία ώρα μετά την έλευση του 2023.

Σε περισσότερες από 300 ημέρες πολέμου σχεδόν 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 10.000 τραυματιστεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Δεκαέξι εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όσοι μένουν στη χώρα είναι αντιμέτωποι καθημερινά με διακοπές ρεύματος, νερού και θέρμανσης, όπως και με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα, ακυρώθηκε το παραδοσιακό σόου με πυροτεχνήματα, αφού ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν ρώτησε τους κατοίκους πώς θα ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. «Με έναν ειρηνικό ουρανό πάνω από τα κεφάλια μας», αυτή ήταν η μόνη ευχή των Μοσχοβιτών.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση VGTRK έχει υποσχεθεί «μια ατμόσφαιρα ρεβεγιόν, παρά τις αλλαγές στη χώρα και τον κόσμο». Όμως φέτος η εορταστική εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου θα γίνει χωρίς τον παρουσιαστή σταρ Μαξίμ Γκαλκίν, ο οποίος αυτοεξορίστηκε από τη Ρωσία για να καταγγείλει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στο μήνυμά του για το νέο έτος την πρόθεση του Παρισιού να στηρίξει το Κίεβο «ως τη νίκη».

Εντυπωσιακό ήταν το σόου πυροτεχνημάτων και στο Παρίσι, όπου τα Ηλύσια Πεδία λούστηκαν στο φως (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Λίγο αργότερα η λεωφόρος των Ηλυσίων στη γαλλική πρωτεύουσα ξαναβρήκε τη λάμψη της και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν το σόου με τα πυροτεχνήματα και να ακούσουν μουσική.

Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το διάσημο σόου με τα πυροτεχνήματα, το οποίο απέτισε φόρο τιμής και στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ. Drones σχημάτισαν στον ουρανό μια κορώνα καθώς και ένα νόμισμα στο οποίο παρουσιαζόταν το πορτρέτο της Ελισάβετ, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε το πρόσωπο του νέου βασιλιά της Βρετανίας, του Καρόλου.

Στην Κροατία η νέα χρονιά έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς η χώρα πλέον εντάχθηκε στην ευρωζώνη και τη ζώνη Σένγκεν, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την αύξηση των τιμών από τη μία, αλλά και να ελπίζουν στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού.

Μπροστά από την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη εκατομμύρια άνθρωποι έφαγαν σταφύλια τα τελευταία 12 δευτερόλεπτα του 2022, ένα έθιμο που τηρεί η πλειονότητα των Ισπανών.

Στη Νέα Υόρκη πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέρ για να μετρήσουν ανάποδα για την έλευση της νέας χρονιάς και να παρακολουθήσουν από κοντά την πτώση της μπάλας που σηματοδοτεί την αλλαγή του χρόνου, ένα έθιμο που ξεκίνησε το 1907.

Στη Μέση Ανατολή, το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα.

Εξάλλου στην Κίνα, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων της covid, πλήθος ανθρώπων πήγε σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο Πεκίνο, ενώ ομάδες νεαρών, με μάσκες, γιόρτασαν την έλευση του νέου έτους μπροστά στη θάλασσα στη Σανγκάη.

Στην Ουχάν, την πόλη όπου εντοπίστηκαν πριν τρία χρόνια τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση μπαλονιών τα μεσάνυκτα στην κεντρική πλατεία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

10/06/2026 - 9:50πμ
(Φωτ. αρχείου: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

9/06/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι παρατηρούν τα συντρίμμια ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που έπεσε σε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μεβότ Γεριχώ, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Εκεχειρία υπό πίεση, απειλές για νέα χτυπήματα και φόβοι για ενεργειακή κρίση

8/06/2026 - 4:46μμ
Ιρανή μπροστά από αντιισραηλινή τοιχογραφία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Ιράν βάζουν φωτιά στην εκεχειρία του Τραμπ – Πυραυλικές επιθέσεις, εμπλοκή των Χούθι και «έκρηξη» στις αγορές

8/06/2026 - 11:56πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, Κυριακή 7 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα του Νικόλ Πασινιάν εξασφάλισε το 49,81% των ψήφων

8/06/2026 - 10:59πμ
(Φωτ.: Αρχείου/EPA/ALAA BADARNEH/ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ μετά την εκεχειρία – Απειλές της Τεχεράνης και κατά αμερικανικών στόχων

7/06/2026 - 11:57μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/geogreeks)

Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας: Μικροί μαθητές γνωρίζουν τον κόσμο της ελληνικής γλώσσας

22 λεπτά πριν
Άποψη του σπιτιού όπου έγινε το έγκλημα στο Αίγιο (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)

Χειροπέδες στον 65χρονο Ιταλό για το διπλό φονικό μητέρας και γιου στο Αίγιο

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: allwyn.gr)

Το Allwyn Game Time στο ρυθμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Αντώνη Καρπετόπουλο

1 ώρα πριν
Γκράφιτι με θέμα τη σφαγή στο Δίστομο, σε τοίχο στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

10 Ιουνίου 1944: Η Σφαγή του Διστόμου – Η ναζιστική θηριωδία ξυπνά μνήμες από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/pontos.nuremberg.cardinal.bessario)

Μεγάλο καλοκαιρινό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario- Εύξεινος Πόντος

2 ώρες πριν
Εικόνα από τον δρόμο μπροστά στο σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος στην Αιγιάλεια (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)

Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγιάλειας: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στη μονοκατοικία – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign