pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για το 2023

Αύξηση στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

31/12/2022 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών μάς δοκίμασαν και μας δίδαξαν ότι η ενότητα και η συνοχή μας συναρτώνται με την αλληλεγγύη και τη βαθιά επίγνωση ότι πέρα από άτομα είμαστε και μέλη του κοινωνικού συνόλου», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αναφέρεται ιδιαίτερα στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος «αναδιατάσσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες», ενώ υπογραμμίζει πως σε ένα ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον «η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, η Προέδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ποντοπόρων πλοίων και εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου

«Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής υγεία για όλους και προσιτή στέγη, ιδίως για τους νέους» είναι οι στόχοι που ιεράρχησε ως τους σημαντικότερους για την επόμενη περίοδο, αρχής γενομένης από το 2023, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για νέο έτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στον «εισαγόμενο πληθωρισμό, που ροκανίζει το μέσο εισόδημα», αλλά και στις «στοχευμένες προσπάθειες του κράτους να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στην κάθε απρόβλεπτη δοκιμασία», κάνει ειδική μνεία σε μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, όπως η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, και επιμένει πως έχει «εθνικό χρέος να τηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών και την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός.

Αλλαγή βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η χρονιά που ανατέλλει μπορεί να είναι μία χρονιά ελπίδας γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Εκτιμά ότι τον απολογισμό της χρονιάς τον ζουν καθημερινά οι πολίτες και δεν χρειάζεται να τους τον υποδείξει κάποιος και ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα κάνει την ευχή της αλλαγής και την ελπίδα πράξη, με όρους πολιτικής αλλαγής και όχι συναλλαγής.

«Να ξεπεράσουμε αυτούς που γκρεμίζουν τις γέφυρες»

«Η πατρίδα μας πληρώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακριβά τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Τον διχασμό και την τοξικότητα. Έχει έρθει η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς, που δεν ξέρουν να χτίζουν γέφυρες αλλά μόνο να γκρεμίζουν, για να ανατείλει μια εποχή γόνιμου πολιτικού διαλόγου, που θα απαντά στα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στις κάλπες. Που θα υπηρετεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη λογοδοσία, την ανεξαρτησία των θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δηλώνει, στην αυγή του 2023, αποφασισμένος να παλέψει ώστε να αναγεννηθούν οι ελπίδες της νέας γενιάς για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο δημιουργικό μέλλον.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να παρέμβει»

Να ανατείλει το 2023 πιο ελπιδοφόρο ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, «να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. Και σε αυτόν τον δρόμο της ανατροπής το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά με τους αγώνες του, με την πάλη του, μαζί με τον λαό».

«Το 2023 να ανοίξει νέες οδούς συνεργασίας και ειρήνης»

«Εύχομαι το 2023, παρά τους κακούς οιωνούς, να μας ανοίξει νέες οδούς συνεργασίας, συνέργειας και ειρήνης. Να μας δυναμώσει ώστε, την χρονιά που έρχεται, μαζί, να κάνουμε εκείνα που πρέπει», αναφέρει στο πρωταοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι οι απαραίτητοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιο. Ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023» καταλήγει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

18/06/2026 - 10:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

5 ώρες πριν
(Πηγή: marinetraffic.com)

Πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο στο Ομάν: Αναστέλλεται η επιχείρηση εκκένωσης στα Στενά του Ορμούζ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Μένουμε... Δήμο Αμυνταίου)

Μεγάλη ποντιακή βραδιά στο Αμύνταιο – Μια ξεχωριστή συνάντηση ποντιακής και λαϊκής μουσικής

6 ώρες πριν
Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/photo/Σύλλογος Ποντίων Ευξεινούπολης - Αλμυρού «Δαυίδ Μέγας Κομνηνός»)

Το 1ο Παραδοσιακό-Ποντιακό Πανηγύρι Ευξεινούπολης: Η αυθεντικότητα ανταμώνει στη Μαγνησία

7 ώρες πριν
Κυριάκος Καραγιαννίδης, ο ταλαντούχος «Μύτον» του Οχυρού Δράμας (φωτ.: Αρχείο Κ.Κ.)

Κυριάκος Καραγιαννίδης (Καρά): Το πιο σημαντικό απ’ όσα κάνω, είναι ότι ακούγεται η ποντιακή διάλεκτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign