pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυστρία: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ενδεχόμενο μπλακ άουτ, δηλώνει η υπουργός Άμυνας

«Το ερώτημα δεν είναι αν έρχεται μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει», δηλώνει

27/12/2022 - 11:26μμ
Κλάουντια Τάνερ (φωτ. αρχείου: EPA / Martin Divisek)

Κλάουντια Τάνερ (φωτ. αρχείου: EPA / Martin Divisek)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η αυστριακή κυβέρνηση προετοιμάζεται εντατικά για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, δηλώνει η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Κλάουντια Τάνερ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, σχολιάζοντας: «Το ερώτημα δεν είναι αν έρχεται μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει».

Αναφερόμενη στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Τάνερ τονίζει ότι είναι σημαντικό να γίνονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και να πέφτει το βάρος όλο και περισσότερο στη διπλωματία.

Η Αυστριακή υπουργός Άμυνας στη συνέντευξή της εξηγεί τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή της προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Όπως αναφέρει, διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδυθούν συνολικά 180 εκατ. ευρώ στην επέκταση 100 «αυτοδύναμων» στρατώνων, οι οποίοι θα διαθέτουν ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Δώδεκα στρατόπεδα θα έχουν ρόλο-κλειδί σε περίπτωση κρίσης, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής για τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

Η Τάνερ κάνει ακόμη λόγο για «πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία και εκφράζει την εκτίμηση ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις θα περιοριστούν πιθανόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να γίνουν οι προετοιμασίες για μια νέα επίθεση την άνοιξη και, σχολιάζοντας τα σενάρια περί παρασκηνιακών διεργασιών για ενδεχόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δηλώνει:

«Είναι σημαντικό να γίνονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και να πέφτει το βάρος όλο και περισσότερο στη διπλωματία».

Επισημαίνει ωστόσο ταυτόχρονα ότι «μπορεί κανείς να το δει αλλιώς – ότι η Δύση, η οποία εδώ και μήνες στηρίζει την Ουκρανία με εξοπλισμούς και δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει να συνεργαστεί με το Κίεβο προκειμένου να προσδιοριστεί το όριο αυτού του πολέμου και το πότε θα είχε νόημα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις σε κατάλληλο πλαίσιο».

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν (FDP), σε συνέντευξή της στο Δίκτυο RND χαρακτηρίζει «όχι μόνο ακατανόητη αλλά και τρομακτικά κοντόφθαλμη» την άρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία, και απορρίπτει τα επιχειρήματα περί υπερβολικής πρόκλησης για τη Ρωσία.

«Προφανώς το ρωσικό αφήγημα λειτουργεί και αποτρέπει κάποιους στην καγκελαρία από το να παραδώσουν τα απολύτως απαραίτητα άρματα. Όποιος εκφράζει δήθεν ανησυχία ότι έτσι θα υπερβαίναμε μια κόκκινη γραμμή έναντι της Ρωσίας, διηγείται την ιστορία του επιτιθέμενου και όχι αυτήν του θύματος», λέει η Στρακ-Τσίμερμαν και υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι του Σολτς «δεν σκέφτονται στρατηγικά».

«Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, δεν έχουμε στρατηγική. Αυτό είναι το πρόβλημα. Το να αντιδράς μόνο στις εκκλήσεις της Ουκρανίας για βοήθεια, δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική», τονίζει η φιλελεύθερη πολιτικός, η οποία ασκεί κριτική στον καγκελάριο και για τη δήλωσή του ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η συνεργασία με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο. «Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, τρομοκράτης και δολοφόνος» και γι’ αυτό δεν θα είναι για τις επόμενες δεκαετίες εφικτή μια φυσιολογική σχέση με τη Ρωσία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμένα σπίτια στο Πόρτο Γερμενό, Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ευάγγελος Τουρνάς για πύρινα μέτωπα: «Στα όριά του ο μηχνισμός»

21 λεπτά πριν

Δήμος Ηλιούπολης: Αναγγελία εξαφάνισης 24χρονου

49 λεπτά πριν
Συνεχίζεται για 2η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πόρτο Γερμενό: Σε τρία μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά – Με δυσκολία η ρίψη νερού από τα εναέρια, περίπου 100 τα καμένα σπίτια

1 ώρα πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

2 ώρες πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ελευθεριάδης

Πτολεμαΐδα: Ο Ποντιακός Σύλλογος αποχαιρετά με βαθιά οδύνη τον γιατρό Νίκο Ελευθεριάδη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δημογραφικό: Αναστέλλεται η λειτουργία 33 σχολείων στην Ήπειρο λόγω έλλειψης μαθητών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign