pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παράπονα σε live μετάδοση έκανε ο Πασινιάν στον Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός επέκρινε την αδυναμία των ρωσικών δυνάμεων να διασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία

27/12/2022 - 5:12μμ
Ο Αρμένιος πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο (φωτ.: EPA / Alexei Danichev / Sputnik / Kremlin)

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο (φωτ.: EPA / Alexei Danichev / Sputnik / Kremlin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν εξέφρασε σήμερα στον Βλαντίμιρ Πούτιν τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα αρμανικά) να διασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία σε αυτή την περιοχή για την οποία ερίζουν το Ερεβάν και το Μπακού.

Το Ερεβάν κατηγορεί Αζέρους μαχητές ότι έχουν αποκλείσει από τα μέσα Δεκεμβρίου μια ζωτικής σημασίας διαδρομή που συνδέει την Αρμενία με εδάφη που ελέγχονται από Αρμένιους αυτονομιστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια ορεινή περιοχή που αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και όπου οι κάτοικοι φοβούνται πως θα ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση.

Ο αποκλεισμός που επέβαλαν μερικές δεκάδες άνθρωποι που εμφανίζονται ως οικολόγοι ακτιβιστές, έλαβε χώρα παρά την παρουσία ρωσικής δύναμης διατήρησης της ειρήνης που έχει αναπτυχθεί έπειτα από μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που έβαλε τέλος σε έναν πόλεμο ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν το 2020.

Ο αποκλεισμένος διάδρομος του Λατσίν «θα έπρεπε να τελεί υπό τον έλεγχο των Ρώσων στρατιωτών της ειρήνης και η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν εγγυήθηκε την ελεύθερη κυκλοφορία επιβατών και εμπορευμάτων» στον άξονα αυτόν, δήλωσε ο Πασινιάν στη διάρκεια συνάντησής του με τον Πούτιν στο περιθώριο συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών που προήλθαν από το σοβιετικό μπλοκ στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοανατολική Ρωσία.

Όμως «φαίνεται πως ο διάδρομος Λατσίν δεν είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων στρατιωτών της ειρήνης. Και, βέβαια, θα ήθελα να συζητήσω αυτή την κατάσταση και τις επιλογές που υπάρχουν», πρόσθεσε κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε στον Πασινιάν μια «λεπτομερή συζήτηση» για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ ήταν επίσης παρών στη σύνοδο κορυφής της Αγίας Πετρούπολης, όμως καμία δημόσια συνάντηση με τον Πασινιάν δεν έχει ανακοινωθεί.

«Καταφέραμε να συζητήσουμε και οι τρεις», χθες, Δευτέρα, είπε ο Πούτιν, χωρίς ωστόσο να λέει ξεκάθαρα αν ο Πασινιάν και ο Αλίεφ συναντήθηκαν απευθείας ή αν ο Ρώσος ηγέτης είχε συζητήσεις με τον καθέναν χωριστά.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αντιπαρατέθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν πόλεμο που οδήγησε στον θάνατο 30.000 ανθρώπων και έληξε με τη νίκη της Αρμενίας. Όμως το Μπακού ανακατέλαβε πολλά εδάφη στη διάρκεια ενός δεύτερου πολέμου που κόστισε τη ζωή σε 6.500 ανθρώπους το φθινόπωρο του 2020 .

Η Μόσχα θεωρεί τον Καύκασο ως την πίσω αυλή της, αλλά είναι απασχολημένη με την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας.

• ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

2/09/2026 - 1:26μμ
Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

2/09/2026 - 11:39πμ
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

2/09/2026 - 11:15πμ
Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, παρουσία Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία στο αμερικανικό «τραπέζι» της Σελήνης – Με τη NASA στο Διάστημα, με τη Ρωσία στη Γη

2/09/2026 - 10:03πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα πυραύλων στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτυπά βάσεις των ΗΠΑ – Το Ορμούζ στο επίκεντρο

2/09/2026 - 8:30πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

1/09/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: X.com/World News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Times Square: 49χρονη μαχαίρωσε δύο περαστικούς – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

1/09/2026 - 9:02πμ
Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

31/08/2026 - 7:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικογένειες σε καταυλισμό στην Ερμούπολη. Από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασης (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μικρασιάτες Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας: Έκκληση για συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού – Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης Έκθεσης Μνήμης και Τιμής

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

«Αργοναύται-Κομνηνοί»: Η νέα πολιτιστική περίοδος ξεκινά – Ραντεβού στις 21 Σεπτεμβρίου

1 ώρα πριν
Το ουκρανικό Antonov κοντά στο οποίο βρέθηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Γερμανία: Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις με drone στη Λειψία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ακόμα τέσσερα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)

Ο χειμώνας ακριβαίνει πριν έρθει: Στα ύψη το φυσικό αέριο

3 ώρες πριν
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος άνδρας και η 38χρονη γυναίκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στο ζευγάρι και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον 26χρονο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV