pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από κατάρριψη drone σε βάση ρωσικών βομβαρδιστικών

Ενώ ρωσική υπηρεσία ασφαλείας σκότωσε τέσσερις Ουκρανούς σαμποτέρ που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε συνοριακή περιοχή

26/12/2022 - 6:14μμ
Ουκρανοί στρατιώτες προσπερνούν συντρίμμια στο κατεστραμμένο αεροδρόμιο της Χερσώνας, μετά τη ρωσική επίθεση που είχε δεχθεί τον Νοέμβριο η περιοχή (φωτ.: EPA/Roman Pilipey)

Ουκρανοί στρατιώτες προσπερνούν συντρίμμια στο κατεστραμμένο αεροδρόμιο της Χερσώνας, μετά τη ρωσική επίθεση που είχε δεχθεί τον Νοέμβριο η περιοχή (φωτ.: EPA/Roman Pilipey)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας σε αεροπορική βάση βομβαρδιστικών στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες κατέρριψαν το drone κοντά στη βάση του Ένγκελς, αλλά τα συντρίμμια τραυμάτισαν θανάσιμα τρία τεχνικά στελέχη, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για παρόμοια επίθεση στο αεροδρόμιο, όπου βρίσκονται βομβαρδιστικά που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με πυραύλους στην Ουκρανία. Η βάση βρίσκεται περίπου 650 χιλιόμετρα (400 μίλια) βορειοανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός δεν παραδέχτηκε επίσημα την τελευταία επίθεση, αλλά ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είπε ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα αυτού που έκανε η Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος.

Ώρες αργότερα η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι σκότωσε μια «ομάδα δολιοφθοράς» τεσσάρων ατόμων που προσπαθούσε να εισέλθει στη ρωσική συνοριακή περιοχή Μπριάνσκ από την Ουκρανία, οπλισμένη με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και γερμανικής κατασκευής υποπολυβόλα. Η FSB έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την «εκκαθάριση» της ομάδας, αν και δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση του συμβάντος.

Η τελευταία επίθεση με drone εντός της Ρωσίας θεωρείται ντροπιαστική για τις ρωσικές αρχές, καθώς έρχεται τόσο σύντομα μετά τις δύο επιθέσεις της 5ης Δεκεμβρίου εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, τόσο στη βάση Ένγκελς όσο και στην περιοχή Ριαζάν.

Τότε, η Ρωσία είχε επίσης υποδείξει την πτώση συντριμμιών για τον θάνατο τριών στρατιωτών και αυτό που περιέγραψε ως ελαφριά ζημιά σε δύο αεροσκάφη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν νωρίς τη Δευτέρα βίντεο με εκρήξεις και σειρήνες στην περιοχή του αεροδρομίου Ένγκελς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε αργότερα ότι η αεράμυνα της κατέρριψε το drone που πετούσε σε χαμηλό ύψος τη νύχτα της Κυριακής.

Ο κυβερνήτης του Σαράτοφ Ρομάν Μπουσάργκιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των ανδρών και είπε ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως απειλή για τους κατοίκους» στην ίδια την πόλη Ένγκελς.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας είπε ότι οι δορυφορικές εικόνες του αεροδρομίου θα αποκαλύψουν σύντομα τις πλήρεις ζημιές από την επίθεση της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι προηγούμενες εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε αεροσκάφη που βρίσκονταν στη βάση.

Η αεροπορική βάση Ένγκελς έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τη Ρωσία για να πραγματοποιήσει πυραυλικές επιδρομές σε διάφορους στόχους στην Ουκρανία από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Κίεβο: «Να αποκλειστεί από τον ΟΗΕ η Ρωσία»

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε την απομάκρυνση της Ρωσίας ως ενός από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε τον αποκλεισμό της από τον ΟΗΕ, «στο σύνολό της».

Επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός για την αντικατάσταση ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία ανέλαβε παράνομα την παλιά έδρα της ΕΣΣΔ όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση το 1991.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για κατάχρηση της εξουσίας αρνησικυρίας που δόθηκε σε κάθε μέλος του συμβουλίου, αναφέροντας παραδείγματα της Μόσχας που μπλοκάρει ψηφίσματα για τον πόλεμο στη Συρία και την κατάρριψη του Πτήση MH17 της Malaysia Airlines στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

4 ώρες πριν
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign