pontosnews.gr
Τρίτη, 20/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Market pass: Από τα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη των αιτήσεων — Ποιοι το δικαιούνται, ποιοι εξαιρούνται

Θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο του 2023

26/12/2022 - 3:46μμ
(Φωτ.: pixabay.com)

(Φωτ.: pixabay.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πλησιάζει ο καιρός για το Market pass –το οποίο αναμένεται να χορηγηθεί σε 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά–, αφού η υποβολή αιτήσεων ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν να τους πιστωθεί το ποσό είτε σε ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το μέτρο του Market Pass θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Το μέτρο αφορά φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα, ή σε κατάσταση χηρείας, ή που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013, ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να επωφεληθούν εφόσον:

  • Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση βάσει της υποπερ. ββ’ της περ. στ’ της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν.4172/2013 (δικαστική συμπαράσταση ή πτώχευση), ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση βάσει της περ. β της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν.4172/2013 ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού.
  • Για μονογονεϊκές οικογένειες το εισόδημα ανέρχεται έως 24.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων, άλλων εξαρτώμενων μελών και φιλοξενούμενων μελών, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2021, όπως έχει διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022. Αν οι σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή δήλωση λαμβάνεται ο μεγαλύτερος εκ του αριθμού τέκνων που έχει δηλωθεί σε μια εκ των δύο δηλώσεων.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2022, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, κατά τον ν. 4172/2013, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021, να μην υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιοι εξαιρούνται

α) Εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του ν. 4172/2013.
β) Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
δ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.
ε) Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Για τον προσδιορισμό των εξαιρέσεων χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022 και άλλες πηγές.

Διαδικασία χορήγησης και χρήσης

Το φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) εισέρχεται σε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr, με τους κωδικούς taxisnet, όπου πιστοποιείται η επιλεξιμότητα και πληροφορείται το μηνιαίο ύψος της ενίσχυσης.

Κατόπιν δύναται να επιλέξει τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή τη λήψη της ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σε περίπτωση λήψης της ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό λαμβάνει το 80% του ύψους της ενίσχυσης, σε τριμηνιαία βάση, και δύναται να κάνει χρήση του ποσού όπως επιθυμεί. Σε περίπτωση χρήσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το πλήρες ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε μηναία βάση και ειδικότερα η πρώτη πίστωση πραγματοποιείται πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2023 και στη συνέχεια εντός της πρώτης εβδομάδας κάθε μήνα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/ Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό πετρέλαιο: Απευθείας απαλλαγή από τον ΕΦΚ στην αντλία μέσω της νέας εφαρμογής myDiesel

20/10/2026 - 12:27μμ
Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

18/10/2026 - 9:47μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 ευρώ η μέση τιμή με τις επιδοτήσεις – Στάση αναμονής από τους καταναλωτές

18/10/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,56 ευρώ η μέση τιμή – Νέες πιέσεις από το διεθνές ενεργειακό ράλι

17/10/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθαριστικά με έκπτωση 50% σε μικρούς οικισμούς

17/10/2026 - 12:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Λώλης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες και τους servicers

17/10/2026 - 9:20πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 117.000 φορολογούμενοι για αναδρομικά του 2020

16/10/2026 - 10:52μμ
Σε λαϊκή αγορά στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός: Στο 5,1% η Ελλάδα – Τι σημαίνει για το κόστος ζωής

16/10/2026 - 4:09μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικές ενισχύσεις: 83,6 εκατ. ευρώ σε 71.920 δικαιούχους – Στο 99,6% η απορρόφηση των πόρων του 2025

15/10/2026 - 4:04μμ
Βυτιοφόρο με πετρέλαιο θέρμανσης  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση – Τιμή κοντά στο 1,55 ευρώ και αυξημένο επίδομα

15/10/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βρετανο-Ιρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ  ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN (φωτ.: EPA/ FEHIM DEMIR)

Τέλος εποχής στο CNN για την Κριστιάν Αμανπούρ έπειτα από 43 χρόνια

23 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου Pontos News: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τα ρεμπέτικα της Κατοχής είναι το ανυπότακτο πνεύμα του ανθρώπου για ελευθερία

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA)

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Βουλή της Λιβύης ενέκρινε τη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία

1 ώρα πριν
Εξέταση με σύστημα DXA στην κλινική της μελέτης ALSPAC στο Μπρίστολ της Βρετανίας (φωτ.: Wikimedia Commons / Nick Smith)

Οστεοπόρωση: Γιατί ένα κάταγμα από μικρή πτώση χρειάζεται έλεγχο

2 ώρες πριν
Πρόσφυγες από την Κιλικία στο κατάστρωμα του ατμόπλοιου «Βασιλεύς Κωνσταντίνος», 1922 (πηγή: Λεύκωμα Αναστάσιου Κανελλόπουλου, Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ)

Κιλικία 1921: Κλειστή η πόρτα στη Σμύρνη, οι Έλληνες πρόσφυγες στη Συρία

2 ώρες πριν
Γκράφιτι διαδηλωτών στο άγαλμα της Δημοκρατίας στο Παρίσι, μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τις πανεθνικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Ευρώπη: Η οργή για τα καύσιμα δίνει ώθηση στην ακροδεξιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV