pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Reuters: Μια αγγελία για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή γραφείου στην Κωνσταντινούπολη, εκνεύρισε πολιτικούς και δημοσιογράφους

Άμεση η αντίδραση και της τουρκικής προεδρίας

25/12/2022 - 10:44μμ
(Φωτ.: pixabay.com/herm)

(Φωτ.: pixabay.com/herm)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια αγγελία για την πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Κωνσταντινούπολη ήταν αρκετή για να ενοχλήσει την τουρκική προεδρία καθώς τη θεώρησε προσβλητική για το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και να πυροδοτήσει «αυθόρμητες» απαντήσεις από μερίδα του τουρκικού Τύπου.

Η αγγελία του Reuters

«Αναζητούμε έναν δυναμικό και έμπειρο δημοσιογράφο που θα βοηθήσει να ηγηθεί μίας ειδησεογραφικής ατζέντας από την Τουρκία, χώρα η οποία είναι μέλος του NATO και μία περιφερειακή δύναμη με τεράστια επιρροή στην ευρωπαϊκή και μεσανατολική ασφάλεια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταμόρφωσε την Τουρκία κατά τις δύο δεκαετίες της εξουσίας του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς την σε μια διεκδικητική διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική.

»Χρειαζόμαστε κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και σύνταξης ρεπορτάζ που να μπορεί να προσφέρει ρεπορτάζ σε βάθος και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την υψηλών επιδόσεων δημοσιογραφική μας ομάδα που καλύπτει μία κρίσιμη καμπή της εξουσίας του Ερντογάν –με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και την πληγωμένη λίρα να απειλούν συνδυαστικά την υποψηφιότητά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες.

Τμήμα της αγγελία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters (φωτ.: jobs.thomsonreuters.com)

»Η Τουρκία είναι μία από τις σημαντικότερες αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως. Η οικονομία, η πολιτική, η διπλωματία και οι στρατιωτικές επεμβάσεις της, παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους πελάτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των μέσων ενημέρωσης, καθώς και για τους αναγνώστες στις δικές μας ψηφιακές πλατφόρμες.

»Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός δημοσιογράφος και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και ικανότητα να διαπερνά μία συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να αφηγείται μία καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου θα συνεργάζεται επίσης με τους ρεπόρτερ μας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για την εκπόνηση και ανάπτυξη επιχειρηματικών και ερευνητικών ιστοριών μεγαλύτερης διάρκειας».

«Οι δηλώσεις θα είχαν νόημα σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο»

Το περιεχόμενο της αγγελίας θεωρήθηκε επιθετικό τόσο για τον Τούρκο πρόεδρο όσο και για τις πολιτικές επιλογές του. Ο επικεφαλής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, δήλωσε πως «το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού να χρησιμοποιεί μία μεροληπτική οπτική γωνία για το τι συνέβη στις “σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
(Πηγή: dohaforum.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Φιντάν: Πολύ σύντομα Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπο «απομάκρυνσης» των κυρώσεων CAATSA

6/12/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: Youtube/ABC News Australia)
ΚΟΣΜΟΣ

Η φύση εκδικείται! Κύμα καύσωνα και φωτιές στην Αυστραλία, πλημμύρες στην Ινδονησία

6/12/2025 - 2:50μμ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

5/12/2025 - 8:28μμ
Ηθοποιοί ντυμένοι ως «Ροζ φρουροί» στη Σεούλ, σε εκδήλωση για την τρίτη σεζόν του «Squid Game» του Netflix. 28 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό mega-deal: Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros. και μετατρέπεται σε υπερδύναμη ψυχαγωγίας

5/12/2025 - 4:57μμ
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

5/12/2025 - 3:13μμ
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Super League: Τεσσάρα η ΑΕΚ – Μπλόκο στη Λάρισα για Παναθηναϊκό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: kremlin.ru)

Η Ρωσία επιστρέφει στον αθλητισμό – Σταδιακά αίρονται οι απαγορεύσεις από τις Ομοσπονδίες

7 ώρες πριν
O Αλέξανδρος Μπαλτατζής στο Δοξάτο Δράμας (πηγή: Μουσείο «Αλ. Μπαλτατζής)

Αλέξανδρος Μπαλτατζής: Ένας Πόντιος της προσφυγιάς στα θεμέλια του αγροτικού κινήματος

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Super League: Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
Το φυλάκιο έξω από το αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση (φωτ.: OrangePress)

Αθήνα: Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης – Μία προσαγωγή

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign