pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με αναφορές στην Ουκρανία το εορταστικό μήνυμα της ΠτΔ στους Έλληνες του εξωτερικού

Μήνυμα ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2023

23/12/2022 - 11:07μμ
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Αυτές τις μέρες, που λαμπρύνονται από την προσδοκία της επί γης ειρήνης και κυλούν μέσα στην ευμένεια και την αγάπη, μας πονούν περισσότερο οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, ο αυταρχισμός και η ωμή βία των ανελεύθερων καθεστώτων, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί πληγή στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, για την υπερίσχυση των οποίων έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2023.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα πορεύεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με τις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισοπολιτείας και σημειώνει ότι προωθεί τα εθνικά της συμφέροντα αποκρούοντας κάθε απόπειρα επικίνδυνου αναθεωρητισμού.

Όπως σημειώνει «η Ελλάδα αναδεικνύει σταθερά και απαρέγκλιτα τα δίκαιά της, όπως αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών που καθόρισαν από τις αρχές του 20ου αιώνα τη νομιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι «Εδραιώνει δεσμούς φιλίας με κράτη και λαούς, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές. Και χάρη στην ενεργό σύμπραξη των απανταχού ελληνικών κοινοτήτων, ενδυναμώνει τη διεθνή παρουσία και το κύρος της».

Απευθυνόμενη στους απανταχού Έλληνες αναφέρει ότι «Η Ελλάδα προσβλέπει σε σας, καμαρώνει και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα σημαντικά σας επιτεύγματα στους τομείς της τέχνης και της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, σύγχρονοι Οδυσσείς που διαβήκατε σύνορα και διασχίσατε θάλασσες, γνωρίσατε δυσκολίες και γευτήκατε απογοητεύσεις, αλλά με το πείσμα και τον μόχθο σας τις μετατρέψατε σε ευκαιρίες και τις εξελίξατε σε θριάμβους. Βιώσατε την εμπειρία του ξένου και εμπλουτίσατε την ταυτότητά σας, χωρίς ν’ αφήσετε ποτέ να ξεθωριάσει η μνήμη του γενέθλιου τόπου και να εξασθενίσει ο δεσμός. Ένας δεσμός που επιβεβαιώνει τη δύναμή του τέτοιες γιορτινές μέρες, μέσα στις οικογένειές σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στις εκκλησίες, στις καρδιές σας. Εύχομαι ολόθερμα καλά Χριστούγεννα, υγεία και προσωπική ευτυχία για τη νέα χρονιά!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 73 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 6 Νοεμβρίου

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Ένοχοι πέντε εκ των έξι αστυνομικών για βασανιστήρια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Δύο χρόνια από την αναστήλωση της Ευαγγελίστριας των Ταταούλων – Επόμενος στόχος τους η ανακαίνιση του παλιού ελληνικού σχολείου

2 ώρες πριν
Το λιμάνι της Αλάγιας (φωτ.: CANONIER / Wikimedia Commons)

1922: Από την Αλάγια στην Κύπρο – Οι Μικρασιάτες που βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΣΤΑΣΥ: Πέντε σταθμοί του μετρό κλείνουν νωρίτερα από απόψε – Οι αλλαγές και τα τελευταία δρομολόγια

2 ώρες πριν
Τρεις από τους συμμετέχοντες στο φετινό Lyre Camp (Φωτ.: Θεόδωρος Κουμαρτζής / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Lyre Camp»: Πενήντα άτομα από 11 χώρες συναντήθηκαν στον Όλυμπο για να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική λύρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV