pontosnews.gr
Τρίτη, 23/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με αναφορές στην Ουκρανία το εορταστικό μήνυμα της ΠτΔ στους Έλληνες του εξωτερικού

Μήνυμα ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2023

23/12/2022 - 11:07μμ
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Αυτές τις μέρες, που λαμπρύνονται από την προσδοκία της επί γης ειρήνης και κυλούν μέσα στην ευμένεια και την αγάπη, μας πονούν περισσότερο οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, ο αυταρχισμός και η ωμή βία των ανελεύθερων καθεστώτων, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί πληγή στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, για την υπερίσχυση των οποίων έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2023.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα πορεύεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με τις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισοπολιτείας και σημειώνει ότι προωθεί τα εθνικά της συμφέροντα αποκρούοντας κάθε απόπειρα επικίνδυνου αναθεωρητισμού.

Όπως σημειώνει «η Ελλάδα αναδεικνύει σταθερά και απαρέγκλιτα τα δίκαιά της, όπως αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών που καθόρισαν από τις αρχές του 20ου αιώνα τη νομιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι «Εδραιώνει δεσμούς φιλίας με κράτη και λαούς, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές. Και χάρη στην ενεργό σύμπραξη των απανταχού ελληνικών κοινοτήτων, ενδυναμώνει τη διεθνή παρουσία και το κύρος της».

Απευθυνόμενη στους απανταχού Έλληνες αναφέρει ότι «Η Ελλάδα προσβλέπει σε σας, καμαρώνει και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα σημαντικά σας επιτεύγματα στους τομείς της τέχνης και της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, σύγχρονοι Οδυσσείς που διαβήκατε σύνορα και διασχίσατε θάλασσες, γνωρίσατε δυσκολίες και γευτήκατε απογοητεύσεις, αλλά με το πείσμα και τον μόχθο σας τις μετατρέψατε σε ευκαιρίες και τις εξελίξατε σε θριάμβους. Βιώσατε την εμπειρία του ξένου και εμπλουτίσατε την ταυτότητά σας, χωρίς ν’ αφήσετε ποτέ να ξεθωριάσει η μνήμη του γενέθλιου τόπου και να εξασθενίσει ο δεσμός. Ένας δεσμός που επιβεβαιώνει τη δύναμή του τέτοιες γιορτινές μέρες, μέσα στις οικογένειές σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στις εκκλησίες, στις καρδιές σας. Εύχομαι ολόθερμα καλά Χριστούγεννα, υγεία και προσωπική ευτυχία για τη νέα χρονιά!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

2 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

26 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θάνατος 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Προφυλακίστηκε η μητέρα για ανθρωποκτονία λόγω υποσιτισμού

50 λεπτά πριν
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Νεάπολης στο στούντιο της ΕΡΤ3 (πηγή: Glomex)

Κάλαντα Πόντου που έλαμψαν στην ΕΡΤ3!  

1 ώρα πριν
(Εικ.: Stephane / Pixabay)

Το Δέντρο του Δωδεκάμερου – Η ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις των ημερών

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο απο την Νίκαια Λάρισας. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τρακτέρ στις εθνικές – Μήνυμα Μητσοτάκη: «Δεν εκβιαζόμαστε»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign