pontosnews.gr
Τρίτη, 18/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα εξέλιξη στο QatarGate: Ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να μιλάει και να δίνει ονόματα

Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να αναλαμβάνει «μέρος των ευθυνών του» – Ο ρόλος του πρέσβη του Μαρόκου

21/12/2022 - 1:31μμ
O Αντόνιο Παντσέρι σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα 30 χρόνια των Βραβείων Ζαχάροφ (πηγή: europarl.europa.eu)

O Αντόνιο Παντσέρι σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα 30 χρόνια των Βραβείων Ζαχάροφ (πηγή: europarl.europa.eu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Μέρος των ευθυνών του» φέρεται να έχει παραδεχθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών ο Αντόνιο Παντσέρι, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι κινούσε τα νήματα στο QatarGate. Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής κατέθεσε ότι υπήρξε μια συμφωνία «με στόχο την αποφυγή αποφάσεων που θα μπορούσαν να μην εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Για αυτή την… εξυπηρέτηση το αντάλλαγμα ήταν 50.000 ευρώ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει υποδείξει τον κεντροαριστερό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο ως τον άνθρωπο που πήρε τη θέση του σε σημαντικά πόστα για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με τις αποκαλύψεις να είναι καταιγιστικές, ο προσωρινά κρατούμενος πρώην ευρωβουλευτής δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα σημειώνει ότι… έδωσε και τον Βέλγο σοσιαλιστή βουλευτή Μαρκ Ταραμπελά (είπε ότι μετέβη στο Κατάρ), αλλά και τη βουλεύτρια των σοσιαλδημοκρατών Μαρία Αρένα, για την οποία τόνισε ότι «πήγε μια φορά στο Κατάρ και έλαβε ένα δώρο».

Βέβαια, κατά τον ίδιο η συμφωνία χρηματισμού κλείστηκε το 2019 όταν δεν ήταν ευρωβουλευτής· φέρεται δηλαδή να υποστηρίζει ότι όσο ήταν εκλεγμένος στο Ευρωκοινοβούλιο δεν πήρε χρήματα. Με… συνδικαλιστικό παρελθόν και ειδίκευση στα εργασιακά θέματα, μετά τη λήξη της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019 ίδρυσε τη ΜΚΟ Fight Impunity με στόχο την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το ποσό που βρέθηκε σπίτι μου δεν ήταν στην διάθεση άλλων ανθρώπων», υποστήριξε στους ανακριτές ο Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με την La Repubblica.

Η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του έγινε στις 26 Απριλίου 2022. «Βρήκαν 700.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας και κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε 7 πακέτα. Γέμισαν το σπίτι με κοριούς και συνέχισαν την έρευνα», αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα.

Επιπλέον, φέρεται να επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που είχε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν, ο οποίος «τοποθετείται» ως ο ενδιάμεσος τον μαροκινών μυστικών υπηρεσιών με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

Στο μεταξύ, από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου έχει ξεκινήσει έρευνα για τις διαρροές μέρους της δικογραφίας· την καταγγελία έκαναν οι δικηγόροι των συλληφθέντων.

Η ιταλική Corriere della Sera μετέφερε μέρος συνομιλίας που καταγράφηκε από τις Αρχές. Στις 4 Ιουνίου η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Κολεόνι, μίλησε μαζί του αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης της στο Μαρόκο. «Όλα πήγαν καλά, μας έκαναν να μοιάζουμε με VIP» φέρεται να του είπε. Επίσης αναφέρθηκε στον πρέσβη με τον οποίο «ήπιε καφέ» – προφανώς ο Αμπντελραχίμ Ατμούν την περίμενε στο αεροδρόμιο.

Η Μαρία Κολεόνι και η κόρη της Σίλβια παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ταξίδι στο Μαρόκο έγινε για να πάρει τα δώρα με τα οποία πληρώθηκε η παρέμβαση του συζύγου της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έναν μήνα μετά, τον Ιούλιο, όπως αποκάλυψε η βελγική Le Soir, σε συνομιλία που είχε με τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στο Καλούσκο ντ’ Άντα στην επαρχία του Μπέργκαμο, η Μαρία Κολεόνι ακούγεται να λέει: «Ελπίζω να μην έρθουν εδώ μέσα, γιατί θα βρουν τα πάντα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Διαψεύδει τις συνομιλίες με το Ιράν και χαρακτηρίζει «αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

18/08/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σιωπή!» – Το επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN την ώρα που η δημοτικότητά του «βουλιάζει» στο 33%

18/08/2026 - 12:51μμ
Από παλαιότερη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία και Ιράν συζητούν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

18/08/2026 - 8:36πμ
(Πηγή: YouTube/Irish Mirror)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Θανατηφόρο «παιχνίδι» για λίγα likes στους αυτοκινητοδρόμους

17/08/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει το Ομάν αν σταθεί εμπόδιο σε συμφωνία με το Ιράν

17/08/2026 - 6:23μμ
(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

17/08/2026 - 2:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δηλώνει «πολύ ευτυχής» για την αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

17/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

9 λεπτά πριν
(Πηγή: astynomia.gr)

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών

39 λεπτά πριν
Ο Γεώργιος Βεγλερής και κάποια από τα δημοσιεύματά του (πηγή: searchculture.gr)

Γεώργιος Βεγλερής: Ο βυζαντινολόγος μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

1 ώρα πριν
Έλληνες επιβιβάζονται σε βάρκες για να μεταβούν σε υπερωκεάνειο που θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ (Πάτρα, 1910) (φωτ.: http://commons.wikimedia.org)

Καναδάς: Πανεπιστημιακό μάθημα γίνεται η ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης και διασποράς

2 ώρες πριν
Το πλοίο MINOAN DIGNITY (πηγή: marinetraffic.com)

Στενά του Ορμούζ: Στόχος έγινε το ελληνόκτητο πλοίο MINOAN DIGNITY – Ένας νεκρός

2 ώρες πριν
Η έδρα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) (φωτ.: hcaa.gov.gr/el)

Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας: Έκτακτοι έλεγχοι στα ελικόπτερα Bell 206 μετά το δυστύχημα στη Σίφνο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV