pontosnews.gr
Τρίτη, 26/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα εξέλιξη στο QatarGate: Ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να μιλάει και να δίνει ονόματα

Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να αναλαμβάνει «μέρος των ευθυνών του» – Ο ρόλος του πρέσβη του Μαρόκου

21/12/2022 - 1:31μμ
O Αντόνιο Παντσέρι σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα 30 χρόνια των Βραβείων Ζαχάροφ (πηγή: europarl.europa.eu)

O Αντόνιο Παντσέρι σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα 30 χρόνια των Βραβείων Ζαχάροφ (πηγή: europarl.europa.eu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Μέρος των ευθυνών του» φέρεται να έχει παραδεχθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών ο Αντόνιο Παντσέρι, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι κινούσε τα νήματα στο QatarGate. Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής κατέθεσε ότι υπήρξε μια συμφωνία «με στόχο την αποφυγή αποφάσεων που θα μπορούσαν να μην εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Για αυτή την… εξυπηρέτηση το αντάλλαγμα ήταν 50.000 ευρώ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έχει υποδείξει τον κεντροαριστερό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο ως τον άνθρωπο που πήρε τη θέση του σε σημαντικά πόστα για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με τις αποκαλύψεις να είναι καταιγιστικές, ο προσωρινά κρατούμενος πρώην ευρωβουλευτής δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα σημειώνει ότι… έδωσε και τον Βέλγο σοσιαλιστή βουλευτή Μαρκ Ταραμπελά (είπε ότι μετέβη στο Κατάρ), αλλά και τη βουλεύτρια των σοσιαλδημοκρατών Μαρία Αρένα, για την οποία τόνισε ότι «πήγε μια φορά στο Κατάρ και έλαβε ένα δώρο».

Βέβαια, κατά τον ίδιο η συμφωνία χρηματισμού κλείστηκε το 2019 όταν δεν ήταν ευρωβουλευτής· φέρεται δηλαδή να υποστηρίζει ότι όσο ήταν εκλεγμένος στο Ευρωκοινοβούλιο δεν πήρε χρήματα. Με… συνδικαλιστικό παρελθόν και ειδίκευση στα εργασιακά θέματα, μετά τη λήξη της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019 ίδρυσε τη ΜΚΟ Fight Impunity με στόχο την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το ποσό που βρέθηκε σπίτι μου δεν ήταν στην διάθεση άλλων ανθρώπων», υποστήριξε στους ανακριτές ο Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με την La Repubblica.

Η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του έγινε στις 26 Απριλίου 2022. «Βρήκαν 700.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας και κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε 7 πακέτα. Γέμισαν το σπίτι με κοριούς και συνέχισαν την έρευνα», αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα.

Επιπλέον, φέρεται να επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που είχε ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν, ο οποίος «τοποθετείται» ως ο ενδιάμεσος τον μαροκινών μυστικών υπηρεσιών με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

Στο μεταξύ, από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου έχει ξεκινήσει έρευνα για τις διαρροές μέρους της δικογραφίας· την καταγγελία έκαναν οι δικηγόροι των συλληφθέντων.

Η ιταλική Corriere della Sera μετέφερε μέρος συνομιλίας που καταγράφηκε από τις Αρχές. Στις 4 Ιουνίου η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρία Κολεόνι, μίλησε μαζί του αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης της στο Μαρόκο. «Όλα πήγαν καλά, μας έκαναν να μοιάζουμε με VIP» φέρεται να του είπε. Επίσης αναφέρθηκε στον πρέσβη με τον οποίο «ήπιε καφέ» – προφανώς ο Αμπντελραχίμ Ατμούν την περίμενε στο αεροδρόμιο.

Η Μαρία Κολεόνι και η κόρη της Σίλβια παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ταξίδι στο Μαρόκο έγινε για να πάρει τα δώρα με τα οποία πληρώθηκε η παρέμβαση του συζύγου της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έναν μήνα μετά, τον Ιούλιο, όπως αποκάλυψε η βελγική Le Soir, σε συνομιλία που είχε με τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στο Καλούσκο ντ’ Άντα στην επαρχία του Μπέργκαμο, η Μαρία Κολεόνι ακούγεται να λέει: «Ελπίζω να μην έρθουν εδώ μέσα, γιατί θα βρουν τα πάντα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Vahid Salemi)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν και φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης

26/05/2026 - 1:13μμ
Το σημείο του δυστυχήματος στην περιοχή Μπούγκενχαουτ στην Ανατολική Φλάνδρα. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Belga Photo / Dirk Waem)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο σε φυλασσόμενη διάβαση – Πληροφορίες για νεκρούς

26/05/2026 - 12:44μμ
(Φωτ.: X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Χιλή – Διακοπές ρεύματος, ζημιές και αναστάτωση σε χιλιάδες νοικοκυριά – Βίντεο από τη στιγμή της δόνησης

26/05/2026 - 12:12μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Ιράν: Ή θα υπάρξει σπουδαία συμφωνία ή καμία συμφωνία

25/05/2026 - 3:36μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP Photo)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σοβαρός κλυδωνισμός στο CHP μετά την απομάκρυνση Οζέλ – Δικαστική απόφαση πυροδοτεί πολιτική ένταση στην αντιπολίτευση

25/05/2026 - 11:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

24/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: EPA / Rolex dela Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από κατάρρευση κτηρίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

24/05/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του CHP – Ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε δυνάμεις να απομακρύνει τον Οζέλ

24/05/2026 - 5:25μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: «Καλά νέα» για Στενά του Ορμούζ και συμφωνία τις επόμενες ώρες προαναγγέλλει ο Μάρκο Ρούμπιο

24/05/2026 - 12:43μμ
Άνδρες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών επεμβαίνουν μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Νεκρός 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου

24/05/2026 - 9:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Roland Garros: Στον β’ γύρο ξεκούραστα ο Τσιτσιπάς

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Roland Garros: Νικηφόρο ξεκίνημα για τη Σάκκαρη

32 λεπτά πριν
Ο εξοπλισμός, ο ερευνητής, οι πληροφορητές του (πηγή φωτ.: facebook / Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Σίμος Λιανίδης: Σαν σήμερα, το 1967, πήρε «πράσινο φως» από την ΕΠΜ για να συλλέξει λαογραφικό υλικό από Πόντιους πρόσφυγες α’ γενιάς

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολονίας και Περιχώρων «Οι Αργοναύτες»)

Γερμανία: Ο «Υψηλάντης» του Φρέχεν και οι «Αργοναύτες» της Κολωνίας σε κοινή εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας

1 ώρα πριν
(Από την αφίσα των εκδηλώσεων)

ΚΜΣ: Μουσικές από την Ήπειρο, την ιστορία του ρεμπέτικου αλλά και την οθωμανική παράδοση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php/Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»)

Μικροχώρι Δράμας: Τριήμερο τιμής και παράδοσης, με χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα – Αναβιώνει το έθιμο του κεσκέκ’

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign