pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η γενοκτονία – Τέσσερις απόψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τι είπαν Γκιουλέκας, Αποστολάκης, Καμπουρίδης, Μιχαηλίδης στην εκδήλωση του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου

21/12/2022 - 11:30πμ
(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στις τουρκικές προκλήσεις στο πλαίσιο ενός νέου υβριδικού περιβάλλοντος που περιλαμβάνει εργαλεία ψυχολογικής πίεσης, αναφέρθηκαν στο σύνολό τους οι ομιλητές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον τουρκικό αναθεωρητισμό και τη γενοκτονία ως μέτρο ανάσχεσης ήπιας ισχύος.

Διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου, ημέρα που είναι αφιερωμένη στα θύματα των γενοκτονιών. Συνδιοργανωτές ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης και ο Δήμος Παύλου Μελά.

Υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου Αιμίλιου Σαπρανίδη, οι προσκεκλημένοι ομιλητές συνέθεσαν όλο το μωσαϊκό των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, πρόεδρος της Eπιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, έκανε μια ιστορική αναδρομή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία 200 χρόνια, και αναφέρθηκε στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πεδίο της αύξησης των αμυντικών δαπανών και των διεθνών συμμαχιών για την ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού.

Κώστας Γκιουλέκας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης)

Από τη μεριά του ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί την ιστορία διαστρεβλώνοντάς την, αρνούμενη τις Γενοκτονίες που διέπραξε έναντι των Ελλήνων, των Αρμενίων και άλλων εθνοτήτων, και εμφανίζεται επιτιθέμενη, αντί να απολογείται για το ιστορικό της παρελθόν.

Η Τουρκία, κατά τον Ευάγγελο Αποστολάκη, προωθεί μια ατζέντα ψευδοϊστορίας, με μεθοδευμένη κεντρικά, από την Προεδρία, μια προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, «με δήθεν εγκλήματα των ελληνικών Αρχών με μετανάστες στο Αιγαίο, με ανακίνηση θέματος Τριπολιτσάς, χαρακτηρίζοντας την Άλωση ως “Γενοκτονία” με στόχο να κηλιδωθεί η ένδοξη Επανάσταση του 1821».

Ευάγγελος Αποστολάκης (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης)

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάζαρος Καμπουρίδης, πρώην ακόλουθος άμυνας της Ελλάδας σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, αποδόμησε με τη χρήση και χαρτών αυτή την τουρκική προπαγάνδα που αφορά τη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.

Φώτισε την πορεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εποχή που εξελέγη δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα, και το πώς αυτή κατέληξε σε μια νέα ηγεσία που συμπυκνώνει το σουνιτικό ισλάμ με ακραίους του πολιτικού και στρατιωτικού φάσματος της Τουρκίας, με σαφή αντιδυτικό και αναθεωρητικό χαρακτήρα.

Έτσι, με στοιχεία, απέδειξε ότι η Τουρκία ασκεί ψυχολογικές επιχειρήσεις ευρύτατου πεδίου εντός της Ελλάδας, με σκοπό την πρόκληση φόβου στον ελληνικό λαό, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε άνευ όρων παράδοση, σε ατιμωτικές παραχωρήσεις χωρίς ένοπλη σύγκρουση.

Χαρακτήρισε τον Tayfun, ως «πόθο των Τούρκων και όχι ως απτή πραγματικότητα», καθώς ο πύραυλος δεν υπάρχει επί της ουσίας.

Λάζαρος Καμπουρίδης (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης)

Ο δρ Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Πρίνστον Νίκος Μιχαηλίδης, με την ομιλία του άσκησε σφοδρή κριτική στη διαχρονικά γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας κατά των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, αλλά και των μη Τούρκων μουσουλμάνων, όπως οι αλεβίτες και οι Κούρδοι.

Τόνισε την ανάγκη να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα οφείλει να αποκτήσει εθνικό σχέδιο αποτροπής, που δεν θα στηρίζεται αέναα και μονομερώς στους εξοπλισμούς, αλλά και στην άσκηση πολιτικών ήπιας ισχύος, όπως η υπεράσπιση των θυμάτων των γενοκτονιών και η ηθική και πολιτική καταδίκη της Τουρκίας για τα εγκλήματα αυτά.

Κατά την άποψη του Νίκου Μιχαηλίδη, η γενοκτονία αφορά τους πολίτες στο σήμερα και στην οικονομική τους κατάσταση, καθώς η αλλαγή του γενοκτονικού προτύπου της Τουρκίας σε δημοκρατικό θα φέρει την ειρήνη διά της αλήθειας και της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα την αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών.

Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία αναγνωρίζει το Ολοκαύτωμα και με τον τρόπο αυτό εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά το ναζισμό, την ώρα που η Τουρκία αρνούμενη τις γενοκτονίες ελκύεται από ακραίες και αναθεωρητικές ατζέντες που δεν έχουν καμία θέση και σχέση με το Διεθνές Δίκαιο.

Νίκος Μιχαηλίδης (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού – Σχεδόν 600 άτομα απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης

16/08/2026 - 11:17μμ
(Φωτ.: onlarissa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 για τους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή

16/08/2026 - 9:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)
ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Χρήστου: Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στα 100μ. ύπτιο!

16/08/2026 - 9:22μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στα Νεόκτιστα

16/08/2026 - 7:16μμ
Εναέρια μέσα επιχειρούν στη διπλή πυρκαγιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Σχεδόν ταυτόχρονες οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα – Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι

16/08/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δύο σοροί εντοπίστηκαν στα Περιστέρια – Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Λιμενικό

16/08/2026 - 5:22μμ
Τα μέτωπα της φωτιάς σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα όπως φαίνονται από την Αίγινα (φωτ.: facebook/Πυροπροστασια Δασων Λαυρεωτικης/Athina Makraki)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Διπλό μέτωπο σε Περιστέρια και Σελήνια, κοντά σε σπίτια

16/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

16/08/2026 - 12:48μμ
Εικόνα από τον σταθμό μετρό της Καλαμαριάς που αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η επέκταση για Καλαμαριά

16/08/2026 - 11:32πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση η μετάδοση στην Ελλάδα – Τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

16/08/2026 - 9:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ασημένιος ο Καραλής στο Μπέρμιγχαμ, πίσω από τον Ντουμπλάντις

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού – Σχεδόν 600 άτομα απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Google Maps)

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Συγκίνηση στην απονομή του Χρήστου στο Παρίσι – Τα εννέα ευρωπαϊκά μετάλλιά του

8 ώρες πριν
(Φωτ.: onlarissa.gr)

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 για τους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)

Απόστολος Χρήστου: Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στα 100μ. ύπτιο!

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV