pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Θα καθαιρεθεί από δήμαρχος εφόσον κριθεί ένοχος στο Εφετείο

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, πρόκειται για συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται όταν καταδικαστεί ένας εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης

20/12/2022 - 4:25μμ
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στη διάρκεια συγκέντρωσης των υποστηρικτών του, μετά από τη δίκη του (φωτ. EPA/Sedat Suna)

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στη διάρκεια συγκέντρωσης των υποστηρικτών του, μετά από τη δίκη του (φωτ. EPA/Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σοβαρές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει στη δράση του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία η καθαίρεση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς, εφόσον τελεσιδικήσει στο Εφετείο η απόφαση περί ενοχής του για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, θα πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δηλώσεις του στο CNN Türk, δήλωσε ότι αν το Εφετείο κρίνει ένοχο τον Ιμάμογλου, έχει το δικαίωμα να τον απομακρύνει από τη θέση του. «Το Σύνταγμα υπογραμμίζει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στο δικαστικό σώμα. Αυτό είναι για μένα, αλλά και για τον υπουργό Δικαιοσύνης. Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν επικρίνονται, αλλά δεν μπορείς να προσβάλλεις το δικαστήριο» συμπλήρωσε.

«Σαν υπουργός, δεν έχω την εξουσία να αποπέμψω κάποιον δήμαρχο. Ωστόσο, εάν ο δήμαρχος έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο ή το Εφετείο, τότε υπάρχει άλλη διαδικασία», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση του CNN Türk, εάν ο Ιμάμογλου θα τεθεί σε αναστολή εφόσον κριθεί ένοχος από το Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο, ο Σοϊλού είπε: «Θα το κάνω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Αυτή ήταν η διαδικασία μέχρι τώρα. Το Εφετείο, μαζί με το Ανώτατο Δικαστήριο, είναι αυτά που θα τον καταστήσουν ανίκανο να υπηρετήσει ως δημόσιος υπάλληλος. Το κράτος έχει ένα σύνολο κανόνων κι εμείς τους ακολουθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν παραπονούμαστε στην Ευρώπη για την Τουρκία»

Αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Ευρώπη μετά από τις εκλογές, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «δεν είναι σωστό να παραπονούμαστε για την Τουρκία στην Ευρώπη. Όποιο πολιτικό κόμμα και να πάει στο εξωτερικό, δεν πρέπει να παραπονιέται για την Τουρκία. Εμείς λύνουμε το πρόβλημα εσωτερικά» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιους» επειδή είχαν ακυρώσει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει. Ο δικηγόρος του έχει ασκήσει έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί.

Ωστόσο, η απόφαση θεωρήθηκε από πολλούς ότι κρύβει πολιτικά κίνητρα, καθώς ο Ιμάμογλου θεωρείται ένας πιθανός ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν στις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2023.

Η συμμαχία έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχει σχηματιστεί, υπό την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στο οποίο ανήκει ο Ιμάμογλου, δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα είναι ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές. Ο Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός υποψήφιος και δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι θα νικούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ηγετική εμφάνισή του και η στήριξη που του έδωσε η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ, προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το ποια είναι η ισορροπία και ποιο είναι το μέλλον της συμμαχίας.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ο Ερντογάν έπειτα από δύο δεκαετίες στην εξουσία, καθώς οι Τούρκοι αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Πηγή: Πρακτορείο Anadolu

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός από τη φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / rethemnos.gr)

Τραγωδία στη φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύο νεκροί, εποχικοί πυροσβέστες

3 λεπτά πριν
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

16 λεπτά πριν
Μαθητές από τη Μελβούρνη συμμετείχαν στην εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Νέα εποχή για την ελληνική ομογένεια της Βικτώριας – Από τον ετήσιο εορτασμό σε ένα παγκόσμιο κίνημα

40 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Antilalos Press)

Επικίνδυνη φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώσεις οικισμών, μάχη με ανέμους 7 μποφόρ

1 ώρα πριν
Δημόσια υπάλληλος σφραγίζει έγγραφα (φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Δημόσιο: Πότε ποινικό μητρώο, πτυχίο και ενημερότητες αντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση

1 ώρα πριν
Aπόστολος Τεληκωστόγλου και Ντορέττα Παπαδημητρίου στο νέο επεισόδιο του vidcast Game On

Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Game on με την Ντορέττα Παπαδημητρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign