pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Le Soir: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μέρος των χρημάτων

Η βελγική εφημερίδα και το περιοδικό Knack γράφουν ότι η παραδοχή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης

20/12/2022 - 9:32πμ
Η Εύα Καϊλή σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Μάρτιος 2016 (Φωτ.: Eurokinissi / Αλέξανδρος Ζωντανός)

Η Εύα Καϊλή σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Μάρτιος 2016 (Φωτ.: Eurokinissi / Αλέξανδρος Ζωντανός)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, αναφέρει σε νέα δημοσίευματά τους το περιοδικό Knack και η βελγική εφημερίδα Soir .

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, από την άλλη, δείχνει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ, όπως αυτό φαίνεται από έγγραφα από την ποινική έρευνα για εικαζόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνεται. Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η Soir και η Repubblica, η Εύα Καϊλή ομολόγησε μερικώς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παραδέχτηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που της έμειναν στο σπίτι.

Όσον αφορά στον πατέρα της κ. Καϊλή σημειώνεται ότι συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου -την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς- ενώ ήταν κρυμμένος στο Σόφιτελ στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι ο πατέρας, ο οποίος πέρασε λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει χρήματα σε μετρητά, γράφει το Knack.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φρατσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το Knack.

Ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, ο Ιταλός ευρωβουλευτής που συνελήφθη την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες, είναι ο φερόμενος ως «αρχηγός ορχήστρας» της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με Βέλγους ανακριτές.

To Knack κάνει λόγο και για την επιχείρηση της αστυνομίας που έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου. Στο εν λόγω απόσπασμα με τίτλο «Πανικός» επισημαίνεται ότι «η αστυνομία σταμάτησε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους στην ευρωπαϊκή συνοικία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τότε, η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και «δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατονομάζονται σε αυτήν την έρευνα». Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται».

Το Knack σημειώνει ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή έστειλε email το βράδυ της Δευτέρας στο οποίο έγραφε: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Είμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες;» Το να γράφεις για «μερικές ομολογίες» είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, μια «μεροληπτική ερμηνεία».

Στο άρθρο, επίσης, αναφέρεται ότι «κατηγόρησε (ο Παντσέρι) τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη “δώρων” από το Κατάρ», έγραψε ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης του Παντσέρι συμπληρώνοντας ότι ο τελευταίος «ομολογεί εν μέρει τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να σχολιάσει την κατηγορία του Πατσέρι, εκείνος απάντησε ότι «ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι «δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις ή να πάρει θέσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο. Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: «Ραντεβού θανάτου» για τον 27χρονο – Διώξεις για υπόθαλψη σε τρεις, τι υποστηρίζουν οι 20χρονες

24/04/2026 - 6:01μμ
Το ενημερωτικό περίπτερο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Η Αρμενική Νεολαία κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας – Περίπτερο ενημέρωσης και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

24/04/2026 - 5:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στου Ζωγράφου: Επιθετικού τύπου και ενεργή χειροβομβίδα βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη

24/04/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: Νίκος Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους – Καταδικαστική απόφαση για δύο γυναίκες οι οποίες οδηγούνται στη φυλακή

24/04/2026 - 4:25μμ
(Φωτ.: Creta TV)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην Ελευθερία Γιακουμάκη

24/04/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα – Δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τα 5,7

24/04/2026 - 2:21μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: Εντοπίστηκε το μαχαίρι της δολοφονίας του 27χρονου

24/04/2026 - 11:47πμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αναστάτωση από την πρωινή δόνηση 5,7 Ρίχτερ – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

24/04/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

24/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο – Ερωτική αντιζηλία το πιθανό κίνητρο

24/04/2026 - 12:11πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ΗΠΑ: Μήνυμα Τραμπ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

5 λεπτά πριν
Άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron (φωτ. Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Ο Μακρόν στην Αθήνα – Νέα πενταετής στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με φόντο άμυνα, οικονομία και γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Πρεβολαράκη!

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: armenpress.am)

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μήνυμα μνήμης και ιστορικής ευθύνης

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: orthodoxtimes.gr)

Καβάλα: Αγρυπνία μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου

1 ώρα πριν
Το μηνιαίο ρωσόφωνο εικονογραφημένο περιοδικό «Αρμένιοι και Πόλεμος» με αφιέρωμα στο Αρμενικό Ζήτημα σε σχέση με τα πολεμικά τεκταινόμενα της εποχής. Εκδιδόταν στην Οδησό το 1916 και αριθμεί 10 τεύχη (πηγή: archive.org)

Η Γενοκτονία των Αρμενίων μέσα από τον ρωσικό Τύπο της εποχής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign