pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυρώσεις στην Τουρκία για την εργαλειοποίηση μεταναστών ζήτησε από Σουηδούς βουλευτές ο Μ. Χαρακόπουλος

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη

17/12/2022 - 8:00μμ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Στάθης Κωνσταντινίδης στην Στοκχόλμη συνομιλούν με τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Στάθης Κωνσταντινίδης στην Στοκχόλμη συνομιλούν με τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα των ευρωπαϊκών συνόρων. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αποτελεί βασική πύλη εισόδου για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από την Ασία και την Αφρική. Ετησίως, χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, όχι μόνον με την ανοχή της γειτονικής Τουρκίας, αλλά με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως. Η πολιτική της Άγκυρας στοχεύει στην πίεση προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναθεωρητικής πολιτικής, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και ταυτόχρονα τους χρησιμοποιεί ως μοχλό εκβιασμού προς την ΕΕ για να πετύχει πολιτικά και οικονομικά οφέλη». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας προς τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου, που είναι αρμόδιες για τα ζητήματα μετανάστευσης.

Ο κ. Χαρακόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη, με τον γραμματέα της Επιτροπής, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ελληνικές θέσεις επί του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος εν όψει της σουηδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο στην ΕΕ επισήμανε στους Σουηδούς βουλευτές την ανάγκη της αλληλεγγύης στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να σηκώνουν μόνες τους όλο το βάρος της διαχείρισης του ζητήματος οι χώρες της πρώτης γραμμής, οι χώρες των νότιων ευρωπαϊκών συνόρων. Θα πρέπει να υπάρξει επιμερισμός με αναλογική επανεγκατάσταση, μαζί βεβαίως με την ενίσχυση της Frontex για τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης και τις επιστροφές στις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Δυστυχώς, η Τουρκία από το 2020 δεν εφαρμόζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ και δεν δέχεται επιστροφές». Υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε ως ΕΕ να σκύψουμε στο πρόβλημα στην πηγή του, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών. Να επιδράσουμε επί τόπου, με συγκεκριμένες πολιτικές που να δώσουν κίνητρα ανάπτυξης, να συγκρατήσουν τον κόσμο στις εστίες του. Αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για κυρώσεις κατά τρίτων χωρών ως απάντηση στις προσπάθειες εργαλειοποίησης των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς. Όλες αυτές οι παράμετροι, της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών αλλά και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αποτυπωθούν και στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο στην ΕΕ.

Στηρίζουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι Έλληνες βουλευτές είχαν, επίσης, συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας – Ελλάδας του σουηδικού κοινοβουλίου, βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Lars Mejern Larsson και άλλα μέλη της Ομάδας.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μεταναστευτικό, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Χαρακόπουλος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στις διαχρονικές φιλικές σχέσεις Ελλάδας και Σουηδίας και τη στήριξη της Αθήνας στο αίτημα ένταξης της Σουηδίας, όπως και της Φινλανδίας, στο ΝΑΤΟ. Όπως είπε «κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία σας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αναβίωση ιστορικών αναθεωρητισμών στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αντίστοιχο αναθεωρητισμό από την Τουρκία που μας απειλεί με casus belli αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών, αξιώνοντας την αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ενώ έχει απέναντί τους την στρατιά του Αιγαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχασε τη μάχη ο Απόστολος Βεσυρόπουλος παρά τις προσπάθειες των γιατρών

21/08/2025 - 2:38μμ
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Σιθωνία – Μεταφέρεται σε νοσοκομείο

21/08/2025 - 2:03μμ
Χειραψία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Ασάαντ Αλ-Σιμπάνι (φωτ.: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον μεταβατικό ΥΠΕΞ της Συρίας συναντήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Αντιδράσεις στα social media

20/08/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στις τηλεδιασκέψεις για την Ουκρανία

19/08/2025 - 11:06πμ
Εορτασμός Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Αποστόλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Ευχές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με αφορμή την γιορτή της Παναγίας

15/08/2025 - 2:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης – Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη: «Ζήτησε 8 φορές 112, και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες»

14/08/2025 - 3:38μμ
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

12/08/2025 - 10:06μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φθινόπωρο προκλήσεων για την κυβέρνηση: Η αγωνία των δημοσκοπήσεων, το… σπριντ μέχρι τη ΔΕΘ και το «βουνό» του ΟΠΕΚΕΠΕ

10/08/2025 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Βασικά σημεία του νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό

8/08/2025 - 11:59μμ
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα και την ενεργειακή ασφάλεια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μανιάτης: Ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παράνομες και προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

8/08/2025 - 7:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/epmgr)

Κερασούντα: Ο δασικός πλούτος της και τα πυκνά δάση έδωσαν ζωή σε εργοστάσια που άφησαν εποχή στον Πόντο

27 λεπτά πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ. αρχείου: EPA/Vyacheslav Prokofyev/Sputnik)

Reuters: Οι όροι του Πούτιν για να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Κ18: Στα προημητελικά η Εθνική εφήβων

1 ώρα πριν
Από τη μεταφορά της δράστριας στον ανακριτή για την υπόθεση της Μαρκέλλας, το 2020 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβαρίδης)

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή και πάλι η καταδικασμένη για απαγωγή και βιασμό της 10χρονης στην Τούμπα, το 2020

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα πολιτιστική περίοδο – Με τη βοήθεια και της τεχνολογίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μίνι καύσωνας: Πόσο θα διαρκέσουν τα τελευταία 40άρια του φετινού καλοκαιριού – Πού θα «χτυπήσουν»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign