pontosnews.gr
Σάββατο, 8/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυρώσεις στην Τουρκία για την εργαλειοποίηση μεταναστών ζήτησε από Σουηδούς βουλευτές ο Μ. Χαρακόπουλος

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη

17/12/2022 - 8:00μμ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Στάθης Κωνσταντινίδης στην Στοκχόλμη συνομιλούν με τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Στάθης Κωνσταντινίδης στην Στοκχόλμη συνομιλούν με τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα των ευρωπαϊκών συνόρων. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αποτελεί βασική πύλη εισόδου για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από την Ασία και την Αφρική. Ετησίως, χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, όχι μόνον με την ανοχή της γειτονικής Τουρκίας, αλλά με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένως. Η πολιτική της Άγκυρας στοχεύει στην πίεση προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναθεωρητικής πολιτικής, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και ταυτόχρονα τους χρησιμοποιεί ως μοχλό εκβιασμού προς την ΕΕ για να πετύχει πολιτικά και οικονομικά οφέλη». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας προς τα μέλη των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Ασφάλισης, του σουηδικού κοινοβουλίου, που είναι αρμόδιες για τα ζητήματα μετανάστευσης.

Ο κ. Χαρακόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Στοκχόλμη, με τον γραμματέα της Επιτροπής, βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ελληνικές θέσεις επί του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος εν όψει της σουηδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο στην ΕΕ επισήμανε στους Σουηδούς βουλευτές την ανάγκη της αλληλεγγύης στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να σηκώνουν μόνες τους όλο το βάρος της διαχείρισης του ζητήματος οι χώρες της πρώτης γραμμής, οι χώρες των νότιων ευρωπαϊκών συνόρων. Θα πρέπει να υπάρξει επιμερισμός με αναλογική επανεγκατάσταση, μαζί βεβαίως με την ενίσχυση της Frontex για τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης και τις επιστροφές στις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Δυστυχώς, η Τουρκία από το 2020 δεν εφαρμόζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ και δεν δέχεται επιστροφές». Υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε ως ΕΕ να σκύψουμε στο πρόβλημα στην πηγή του, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών. Να επιδράσουμε επί τόπου, με συγκεκριμένες πολιτικές που να δώσουν κίνητρα ανάπτυξης, να συγκρατήσουν τον κόσμο στις εστίες του. Αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για κυρώσεις κατά τρίτων χωρών ως απάντηση στις προσπάθειες εργαλειοποίησης των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς. Όλες αυτές οι παράμετροι, της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών αλλά και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αποτυπωθούν και στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο στην ΕΕ.

Στηρίζουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Οι Έλληνες βουλευτές είχαν, επίσης, συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας – Ελλάδας του σουηδικού κοινοβουλίου, βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Lars Mejern Larsson και άλλα μέλη της Ομάδας.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μεταναστευτικό, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Χαρακόπουλος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στις διαχρονικές φιλικές σχέσεις Ελλάδας και Σουηδίας και τη στήριξη της Αθήνας στο αίτημα ένταξης της Σουηδίας, όπως και της Φινλανδίας, στο ΝΑΤΟ. Όπως είπε «κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία σας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αναβίωση ιστορικών αναθεωρητισμών στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αντίστοιχο αναθεωρητισμό από την Τουρκία που μας απειλεί με casus belli αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών, αξιώνοντας την αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ενώ έχει απέναντί τους την στρατιά του Αιγαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εξωτερική είσοδος του Ταξιάρχη. Το καμπαναριό που έστεκε πάνω από αυτήν κατεδαφίστηκε (φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας)

Ταξιάρχης, ο Αϊστράτγους του Αϊβαλιού – Η κρυφή πρώτη Ανάσταση πριν από την κόλαση του Διωγμού

14 λεπτά πριν
O προσωρινός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάρα κατά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό (φωτ. αρχείου: EPA/Προεδρία της Συρίας)

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν από τη λίστα των «τρομοκρατών» τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα

39 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το εικονογραφημένο ιστορικό ανέκδοτο (φωτ.: YouTube)

«Ο Μαχμούτ’ς και τ’ Ανεφορίτα τ’ αιίδια» σε κόμικ από τον Γ. Κωνσταντινίδη

1 ώρα πριν
(Πηγή: freeworldmaps.net/europe/mediterranean)

Το μεσογειακό τρίγωνο και η ανάσχεση της Τουρκίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Εύζωνοι: Μια ζωντανή ιστορία – Στολές και σύμβολα ελευθερίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πάνω από 64 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign