pontosnews.gr
Σάββατο, 18/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή κινητήρα στερεού καυσίμου για την ανάπτυξη νέου όπλου

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, συνεχίζει να ενισχύει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο, αναπτύσσοντας ιδίως νέους ICBMs

16/12/2022 - 11:21πμ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβλέπει τη δοκιμή του κινητήρα στερεού καυσίμου, στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων Σόχε, στην Τόγκτσαγκ (φωτ.: KCNA)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβλέπει τη δοκιμή του κινητήρα στερεού καυσίμου, στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων Σόχε, στην Τόγκτσαγκ (φωτ.: KCNA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε με επιτυχία «κινητήρα στερεού καυσίμου με μεγάλη ώθηση», όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάπτυξη νέων, πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων.

«Η δοκιμή προσέφερε επιστημονική και τεχνολογική εγγύηση για την ανάπτυξη νέου όπλου στρατηγικού τύπου», πρόσθεσε το KCNA.

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει να ενισχύει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο, αναπτύσσοντας ιδίως νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs). Πέρσι ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «στρατηγική προτεραιότητα» τους κινητήρες στερεού καυσίμου, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν πιο εξελιγμένους πυραύλους – μέχρι σήμερα όλοι βασίζονται σε κινητήρες υγρού καυσίμου.

Οι πύραυλοι με υγρά καύσιμα είναι δυσκολότερο να χρησιμοποιηθούν και απαιτούν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, εξηγούν αναλυτές. Είναι πιο αργοί, ενώ μπορούν να εντοπιστούν και να καταστραφούν πιο εύκολα από τον εχθρό.

Αντιθέτως, οι πύραυλοι που κινούνται με στερεά καύσιμα είναι «πιο ευκίνητοι, εκτοξεύονται ταχύτερα και μπορούν να κρύβονται ευκολότερα και να χρησιμοποιούνται ευκολότερα σε συρράξεις», σύμφωνα με τον Λέιφ-Έρικ Ίζλι, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιουά της Σεούλ. Όπως εκτίμησε, η ανάπτυξη αυτή της νέας τεχνολογίας θα κάνει το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο «πιο επικίνδυνο».

Η δοκιμή του κινητήρα πάντως δεν είναι παρά μόνο ένα βήμα και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η χώρα ως προς την ανάπτυξη όπλων βασισμένων σε αυτόν, σημειώνουν ειδικοί. Κυρίως είναι «δύσκολο να εκτιμηθεί η ισχύς της ώθησης που επιτεύχθηκε στη δοκιμή», σημείωσε ο Τζόζεφ Ντέμσι, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS).

Άλλωστε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διακηρύξει τη βούλησή του να αποκτήσει το ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο. Διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με στερεά καύσιμα, ικανοί να εκτοξεύονται είτε από χερσαίες θέσεις ή από τη θάλασσα, θα αποτελούν μέρος του.

Οι φετινές πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ είναι άνευ προηγουμένου, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης τον Νοέμβριο του πιο προηγμένου ICBM που έχει στο οπλοστάσιό της. Μάλιστα, Σεούλ και Ουάσινγκτον προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου. Αν πράγματι συμβεί, θα είναι η 7η στην ιστορία της Βόρειας Κορέας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

17/04/2026 - 11:38μμ
Εκτοπισμένοι πανηγυρίζουν μέσα στα οχήματά τους καθώς περιμένουν στην ουρά στη γέφυρα Κασμίγια, επιστρέφοντας στα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής κοντά στην Τύρο, σήμερα, στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Οι πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα ισοπεδωμένα σπίτια τους

17/04/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να βομβαρδίζει τον Λίβανο. Φτάνει πια!»

17/04/2026 - 5:56μμ
Στο βάθος τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο, στο Στενό της Μαλάκα, στη Μαλαισία. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κρίσιμο σαββατοκύριακο για το Ορμούζ

17/04/2026 - 2:25μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: «Το δάχτυλο στη σκανδάλη» μετά την εκεχειρία – Επιστροφές μέσα σε ερείπια στον Λίβανο

17/04/2026 - 12:34μμ
Ο Κιρ Στάρμερ αποχωρεί από την επίσημη κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να μεταβεί στη Βουλή και να συμμετάσχει στην Ώρα του Πρωθυπουργού. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στη δίνη σκανδάλου ο Στάρμερ για διορισμό με «σκιές» Έπστιν

17/04/2026 - 12:10μμ
(Φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ισχύ η 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ-Λιβάνου – Στο τραπέζι σύνοδος κορυφής

17/04/2026 - 9:24πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να παραδώσει το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου – «Πολύ κοντά» σε συμφωνία

16/04/2026 - 10:05μμ
Λιβανέζοι στρατιώτες δίπλα σε κατεστραμμένη γέφυρα, 16/4/26 (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Λίβανος: Συμφωνήθηκε 10ήμερη κατάπαυση του πυρός – Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

16/04/2026 - 7:01μμ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' με το προεδρικό ζεύγος του Καμερούν (φωτ.: EPA / Luca Zennaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων: «Ο κόσμος ρημάζεται από μια χούφτα τυράννους»

16/04/2026 - 5:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει στον λαό της Θεσσαλονίκης (πηγή: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»/ venizelosarchives.gr)

18 Απριλίου 1932: Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος «πάγωσε» τις πληρωμές της Ελλάδας

6 ώρες πριν
Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Euroleague: Νίκησε την Εφές και παίζει play in με Μονακό ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
Παλαιά καρτ ποστάλ όπου εικονίζονται το κλαμπ και η αποβάθρα της Σμύρνης (πηγή: https://gr.pinterest.com/)

Η Σμύρνη στη λογοτεχνία των Τούρκων συγγραφέων

8 ώρες πριν
Διασώστες ανασύρουν σορό νεαρής γυναίκας που εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά της Διώρυγας της Κορίνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς)

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρή 17χρονη στη Διώρυγα της Κορίνθου

8 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας της έκθεσης

ΔΕΘ: Η 5η Συλλεκτική EXPO ανοίγει τις πύλες της – Σπάνια νομίσματα αλλά και vintage παιχνίδια θα κλέψουν την παράσταση

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign