pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκρέμ Ιμάμογλου: Σοκ στην Τουρκία – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για «προσβολή αξιωματούχων»

Έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές και ενώ ο δήμαρχος της Πόλης εμφανίζεται ως ο πιο δυνατός αντίπαλος του Ερντογάν

14/12/2022 - 8:42μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, τον Μάιο του 2020 (φωτ. αρχείου:  EPA/ERDEM SAHIN)

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, τον Μάιο του 2020 (φωτ. αρχείου: EPA/ERDEM SAHIN)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μήνες τώρα όλοι γνώριζαν το αποτέλεσμα της δίκης του Εκρέμ Ιμάμογλου για «προσβολή των μελών του Εκλογικού Συμβουλίου», το 2019. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα καταδικαστεί γιατί χαρακτήρισε «ηλίθιους» εκείνους που ακύρωσαν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες είχε κερδίσει.

Πράγματι σήμερα, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών.

Η ποινή αυτή στερεί ντε φάκτο στον Ιμάμογλου τα πολιτικά δικαιώματά του, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο ο συνήγορός του Κεμάλ Πολάτ είπε ότι θα ασκήσει έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την ποινή. Αυτό σημαίνει πως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο αγώνας μας αρχίζει με ακόμα περισσότερη ορμή

«Μια χούφτα άνθρωποι δεν μπορούν να καταχραστούν την εξουσία που μας εμπιστεύτηκε ο λαός. Ο αγώνας μας ξαναρχίζει με ακόμα περισσότερη ορμή», αντέδρασε ο Ιμάμογλου μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Χαρακτήρισε «αδιανόητη» και «πολιτική» την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι «μια σύνοψη των συνθηκών» που επικρατούν στην Τουρκία.

Οι νομικοί σύμβουλοί του ανέφεραν ότι η ποινή φυλάκισης συνοδεύεται από «στέρηση ορισμένων (πολιτικών) δικαιωμάτων», όπως αυτό της εκλογιμότητας, για διάστημα ίσο με τη στέρηση της ελευθερίας του. Εάν διατηρηθεί αυτή η ποινή στο Εφετείο, «η απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας θα είναι ίσης διάρκειας με την επιβληθείσα φυλάκιση», εξήγησε ο Πολάτ.

Πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές του Ιμάμογλου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης και φώναζαν συνθήματα όπως «Κυβέρνηση, παραιτήσου» και «Δίκαιο, Νόμος, Δικαιοσύνη».

Ο Ιμάμογλου δήλωνε πάντα ότι «έχει εμπιστοσύνη στην τουρκική δικαιοσύνη» και κατήγγειλε ως «πολιτική» την υπόθεση.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που βρισκόταν στο Βερολίνο σήμερα, επέσπευσε την επιστροφή του στην Τουρκία. Προτού να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο κατήγγειλε, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, τη «διεφθαρμένη δικαιοσύνη» και τη «σφαγή του νόμου».

«Αληθινά σκοτεινή μέρα για τη δημοκρατία»

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή. Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2/10/2026 - 12:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

1/10/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για την πτήση του τρόμου της flydubai: «Ο συγκυβερνήτης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ισλαμιστικά και επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος»

1/10/2026 - 7:08μμ
Φωτογραφία του Σμιτ Ματσάρ που ανάρτησε στο x.com το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

FlyDubai: Ποιος είναι ο Σμιτ Ματσάρ, ο πιλότος που απέτρεψε τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου» και έσωσε 170 ζωές

1/10/2026 - 4:45μμ
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Η θανατοποινίτισσα που επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις

1/10/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: EPA / Pawel Supernak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο αντιπολιτευόμενος Κασπάροφ προειδοποιήθηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του

1/10/2026 - 10:27πμ
Περαστικοί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, στις 29 Απριλίου 2025 (φωτ. αρχείου: EPA / Afolabi Sotunde)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η ανύπαρκτη υπηρεσία που απέκτησε διευθυντή, γραφεία και… προϋπολογισμό

30/09/2026 - 10:59μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai: Το Ισραήλ μιλά για τρομοκρατική απόπειρα – Τι καταγγέλλει ο Νετανιάχου

30/09/2026 - 10:37μμ
Η βρετανική σημαία αφαιρείται από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση του Brexit, 31 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Καλώς ήρθατε πίσω» από τον Μακρόν – Ο Μπέρναμ συζητά επιστροφή στην ΕΕ

30/09/2026 - 10:13μμ
Το αεροσκάφος της Flydubai μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai: Στο Τελ Αβίβ οι επιβάτες μετά το θρίλερ – Βουτιά 17.000 ποδιών σε ένα λεπτό

30/09/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια της χώρας – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο έντονα τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Nations League: Ισόπαλη η Εθνική με την Ολλανδία στην Τούμπα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Καρ «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο φινάλε για τη Βίρτους

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

«Αέναο Πυρ»: Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα για τη χαμένη γνώση της Αλεξάνδρειας

9 ώρες πριν
Γυναίκα εξετάζει καταλόγους με ονόματα ανθρώπων που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, στα παλιά βασιλικά ανάκτορα της Αθήνας, όπου στεγάζονταν γραφεία της Near East Relief (φωτ.: Near East Relief Historical Society)

Αθήνα, 1922: Το γραφείο που αναζητούσε τους ανθρώπους του ξεριζωμού

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV