pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ: «Οι απειλές και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν»

Δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο – «Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ»

14/12/2022 - 10:16μμ
Αφορμή για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο στάθηκαν οι τελευταίες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και τη χρήση πυραύλων Tayfyn (φωτ.: menaaffairs.com)

Αφορμή για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο στάθηκαν οι τελευταίες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και τη χρήση πυραύλων Tayfyn (φωτ.: menaaffairs.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η ΕΕ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα εχθρικά σχόλια κατά της Ελλάδας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και τη χρήση πυραύλων Tayfun.

«Υπενθυμίζω τη δήλωσή μας της 5ης Σεπτεμβρίου σχετικά με αυτό, τονίζοντας ότι οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν» επισήμανε ο Πίτερ Στάνο.

Παράλληλα, σημείωσε «έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η αντικατάσταση της απειλητικής ρητορικής με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και επικοινωνία είναι το κλειδί για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και περιφερειακά στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Επαναλαμβάνουμε και πάλι την προσδοκία μας από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο» υπογράμμισε.

Επίσης, όσον αφορά στη μη ευθυγράμμιση της Τουρκίας με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι «έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι υψίστης σημασίας, ιδίως δεδομένης της τρέχουσας κρίσιμης γεωπολιτικής συγκυρίας. Είχαμε εκφράσει επανειλημμένα την έντονη προσδοκία μας από την Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και να συνεργαστεί μαζί μας για την επιβολή της εφαρμογής τους και την αποτροπή κάθε προσπάθειας καταστρατήγησης».

«Πιο πρόσφατα, οι τουρκικές αρχές έδωσαν θετικά μηνύματα ως προς την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν μαζί μας για αυτό το θέμα, κάτι που είναι φυσικά μια εξέλιξη που μπορούμε να χαιρετίσουμε. Ανυπομονούμε να δούμε τις σχετικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα ξεκινήσει γρήγορα» επισήμανε ο Πίτερ Στάνο.

Δήλωση για το Qatargate

Eρωτηθείς σχετικά με δήλωση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αναφορικά με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

5/12/2025 - 3:13μμ
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς το 2002 (φωτ.: EPA/AFPI/Lucy Nicholson)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γιατρός καταδικάστηκε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»

4/12/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: imgflip.com/memetemplate/390114597/Clown-Erdogan)

Πού οδηγούνται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας;

3 δευτερόλεπτα πριν
Γιώργος Παπαγεωργίου και Λίλα Κουντουριώτη (φωτ.: ΟΠΑΠ)

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

20 λεπτά πριν
Ο ναός του Αγίου Σάββα στην Τραπεζούντα, το 1891 (πηγή: exploretrabzon.com)

«Ο Χριστόν και Αε-Σάββας»: Όταν η γυναίκα πήρε για λίγο το πάνω χέρι…

44 λεπτά πριν
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

1 ώρα πριν
Μια προσεγμένη τριλογία για τη μικρασιατική φορεσιά και τα κοσμήματα (φωτ.: Facebook / Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)

Μια τριλογία μνήμης: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Το Κιόστε» παρουσιάζει τα ημερολόγια του 2026

2 ώρες πριν
Χημικά από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες – Μπλόκο της ΕΛΑΣ και χημικά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign