pontosnews.gr
Τετάρτη, 8/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Qatargate: Η Εύα Καϊλή απαντά μέσα από τη φυλακή για όσα την κατηγορούν

Διά του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου

14/12/2022 - 12:36πμ
Η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο του Μαρόκου, στο Ραμπάτ (φωτ. αρχείου: EPA/ JALAL MORCHIDI)

Η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο του Μαρόκου, στο Ραμπάτ (φωτ. αρχείου: EPA/ JALAL MORCHIDI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αθώα για όλα όσα την κατηγορούν δήλωσε, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως αισθάνεται προδομένη από τους συναδέλφους της καθώς κάθε κίνησή της σχετικά με το Κατάρ είχε «πράσινο φως» από την ανώτατη ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και ότι δεν γνώριζε καν για την ύπαρξη χρημάτων στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της (…) δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτών των χρημάτων», διαβεβαίωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) υπογραμμίζοντας ότι η Εύα Καϊλή είναι «αθώα». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο συνήγορος της τέως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, είπε πως «Μίλησα με την κυρία Καϊλή κι έσπασε τη σιωπή της. Εξέφρασε παράπονα για τη στάση των συναδέλφων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λέει ότι αισθάνεται προδομένη όταν την εμφανίζουν σαν να έχει προσωπική ατζέντα με το Κατάρ και όταν αφήνουν να εννοηθεί ότι δωροδοκήθηκε».

«Η θέση της είναι ότι δεν δεχόταν δωροδοκίες, είναι αθώα, το Κατάρ δεν την είχε ανάγκη, δεν χρειαζόταν να τη δωροδοκήσει, δεν είχε τίποτα να προσφέρει στο Κατάρ», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «η απόφαση να επισκεφθεί το Κατάρ δεν ήταν προσωπική της, ήταν απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Η γραπτή δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Λίγες ώρες αργότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή με γραπτή δήλωσή του επανέλαβε όσο είχε πει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: «Σχετικά με την ψευδή φημολογία περί πρωτοβουλιών της Εύας Καϊλή για την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών με την χώρα του Κατάρ, με απώτερο σκοπό τον χρηματισμό της, παραθέτουμε τα κάτωθι δεδομένα:

  • Η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο Κατάρ ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια των καθηκόντων της για την προώθηση της ατζέντας που της ανέθεσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Η ατζέντα περιλαμβάνει την προώθηση των σχέσεων ΕΕ και Μέσης Ανατολής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα της άρσης βίζας για τους πολίτες των χωρών Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν. (Και προστέθηκε και το Εκουαδόρ στην ψηφοφορία).
  • Ο επίσημος εισηγητής της πρότασης ήταν ο Έρικ Μάρκαρντ, Γερμανός Ευρωβουλευτής με τους Πράσινους και επικεφαλής της Επιτροπής LIBE.
  • Η συγκεκριμένη ατζέντα εντάσσεται στο πλαίσιο της από 2019 επίσημης πολιτικής και πρωτοβουλίας της Κομισιόν, να αναθέσει στην επιτροπή LIBE του ΕΚ την προώθηση της.
  • Η Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs και ο ανώτατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόζεφ Μπόρελ, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ, έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαράχθηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο Roberto Bendini».

La Repubblica: Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι συνεργάζεται με τους Βέλγους δικαστικούς

Την ίδια ώρα η ιταλική οικονομική αστυνομία, μετά από σχετικό αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης, κατάσχεσε 20.000 ευρώ, που βρέθηκαν στο σπίτι του Φραντσέσκο Τζόρτζι, κοντά στο Μιλάνο.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας του παιδιού τους, πρώην βοηθός του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και συνελήφθη, στο πλαίσιο της έρευνας και των ενταλμάτων για διαφθορά που εκδόθηκαν στις Βρυξέλλες.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica γράφει, τέλος, ότι «ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τους Βέλγους δικαστικούς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τσακαλίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Οι αρκούδες κόβουν βόλτες σε οικισμούς – Οι κάτοικοι ανησυχούν

7/04/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινές αποδράσεις με πληρότητες άνω του 75% – Πού ταξιδεύουν οι Έλληνες εντός και εκτός συνόρων

7/04/2026 - 8:50μμ
Το Γαιόπολις όπου στεγάζεται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη των Τεμπών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την αίθουσα της δίκης στο Γαιόπολις

7/04/2026 - 6:43μμ
Γιώργος Νταλάπας, ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήματος Allwyn, που βρίσκεται στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Υπερτυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 2 χρόνια

7/04/2026 - 6:21μμ
Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποκλοπές με Predator: Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία – «Σπάει» σε δύο σκέλη η υπόθεση

7/04/2026 - 4:54μμ
Αγροτική κινητοποίηση στον Ε-65, στο ύψος του κόμβου της Καρδίτσας. Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Ξανά στο δρόμο με τρακτέρ οι αγρότες – Μπλόκο στον Ε-65

7/04/2026 - 3:42μμ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγείται στην ανακρίτρια Αμαλιάδας, Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μουρτζούκου: Στην ανακρίτρια για το θάνατο του μικρού Παναγιώτη – Προθεσμία για απολογία

7/04/2026 - 1:55μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους συμβασιούχους στις κοινωνικές δομές

7/04/2026 - 12:44μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – 22,6 εκατ. ευρώ σε νησιώτες

7/04/2026 - 11:24πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται άδειες οδήγησης ενόψει Πάσχα

7/04/2026 - 9:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ξέσπασε στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός και «πάτησε» εξάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Νίκησε τη Ρεάλ και έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Τεχεράνη διέκοψε τις διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ – «Ανησυχία» για την ψυχική υγεία του Τραμπ, μετά τις ακραίες δηλώσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείου EUROKINISSI)

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Ισοφάρισε τη σειρά με την ΑΕΚ η Μπανταλόνα – Στη Sunel Arena η πρόκριση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Saint Nectarios Burwood - Sydney, Australia)

Σίδνεϊ: Με πίστη και παράδοση η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας στον Άγιο Νεκτάριο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign