pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Την Τετάρτη θα αποφασιστεί η τύχη της Εύας Καϊλή – «Έμοιαζε με έρευνα σε σπίτι εμπόρων ναρκωτικών»

Οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου έχουν κατασχέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

13/12/2022 - 8:30πμ
Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι στην Κηφισιά, το 2020 (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αποστόλης Παπανικολάου)

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι στην Κηφισιά, το 2020 (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αποστόλης Παπανικολάου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στην Ευρώπη το Qatar Gate, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή – είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, οι τέσσερις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχει αποφασιστεί η προφυλάκισή τους ή όχι.

Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποιοι κρατούνται – στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για «βουλευτή του Ευρωκοινοβουλίου».

Ωστόσο, από τον βελγικό Τύπο είναι γνωστό ότι έχουν συλληφθεί ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι. Εργάζεται στη Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρωβουλής και ήταν βοηθός του προσώπου-κλειδί στην υπόθεση, του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ-Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος επίσης βρίσκεται στα κρατητήρια.

Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ένας λομπίστας στις Βρυξέλλες.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σημειώνει ότι κατά τις εφόδους «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες, και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η L’ Echo γράφει ότι πρώτος συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώ έβγαινε από το γκαράζ. Όμως η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του πατέρα της Εύας Καϊλή την ώρα που έβγαινε από ξενοδοχείο με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά άνοιξε το δρόμο για την έφοδο και στο σπίτι που μέχρι τότε καλυπτόταν από τη βουλευτική ασυλία.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ μέσα σε πολυτελείς τσάντες και βαλίτσες, αλλά και για ακριβά αντικείμενα που έφεραν τη σφραγίδα του Κατάρ. «Έμοιαζε περισσότερο με έρευνα σε σπίτι εμπόρων ναρκωτικών» είπαν αξιωματούχοι.

Η έρευνα των βελγικών Αρχών διαρκεί περισσότερους από τέσσερις μήνες, για διαφθορά, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση. Τη Δευτέρα έγινε νέα έφοδος σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, για την κατάσχεση αρχείων και υπολογιστών από δέκα κοινοβουλευτικά επιτελεία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»: Μωμοέρια, χοροί και ένα αυθεντικό ποντιακό γλέντι στο Αγγελοχώρι Νάουσας

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Καιρός: Πρόσκαιρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Europa League: Ισοπαλία και ανοιχτή η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό με τη Βικτόρια Πλζεν

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Πυροσβεστική Υπηρεσία)

Λαμία: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών στον Παρνασσό

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αττική Οδός: Στην κυκλοφορία από το πρωί της Παρασκευής το τμήμα που είχε κλείσει

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Ήττα από τη Θέλτα για τον ΠΑΟΚ – Θα ψάξει την ανατροπή στην Ισπανία

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign