pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Qatargate: Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας η Εύα Καϊλή — Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα η καθαίρεσή της

Οι κλυδωνισμοί στις Βρυξέλλες –και όχι μόνο– συνεχίζονται

12/12/2022 - 8:59πμ
(Φωτ. αρχείου: European Parliament)

(Φωτ. αρχείου: European Parliament)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι κλυδωνισμοί από το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην καρδιά των Βρυξελλών, με την Εύα Καϊλή να φέρεται ως εκ των βασικών πρωταγωνιστών, καλά κρατούν. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παρέλευση των κρίσιμων 24ώρων μέχρι η υπόθεσή να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, ενδεχομένως την Τετάρτη, το οποίο θα αποφανθεί για την προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη, ενώ σήμερα συνέρχεται η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Βαρύτατες κατηγορίες – Τα πρόσωπα που ελέγχονται

Τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων –μεταξύ και αυτών και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής– δεν έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και επεκτείνεται, ωστόσο στοιχεία και γεγονότα έχουν διαρρεύσει στον βελγικό Τύπο.

Οι πληροφορίες θέλουν την Εύα Καϊλή να κρατείται προς το παρόν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες. Στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφώρω.

Αλλά τρία άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας «Καθαρά χέρια» που διεξήγαγαν από το περασμένο καλοκαίρι –υπό άκρα μυστικότητα– οι βελγικές Αρχές, έχοντας πληροφορίες για αλληλεπίδραση του Κατάρ με Ευρωπαίους αξιωματούχους σε καίριες θέσεις, προκειμένου να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελος της χώρας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πιθανή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν είναι:

  • Ο πρώην βουλευτής των ευρωσοσιαλιστών Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται κομβικό πρόσωπο και ο ιθύνων νους του σκανδάλου χρηματισμού. Να σημειωθεί ότι σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία βρίσκονται και η σύζυγος και η κόρη του οι οποίες φέρονται να γνώριζαν τα πάντα για τις παράνομες δοσοληψίες του και να απολάμβαναν μια ζωή γεμάτη χλιδή. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για τις καλοκαιρινές της διακοπές.
  • Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι Φραντσέσκο Τζόρτζι.
  • Ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, και παραμένει επίσης στη φυλακή.

Άλλα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Πρόκειται για τον πατέρα της Εύας Καϊλή, που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με μια βαλίτσα γεμάτη με μετρητά και αφέθηκε ελεύθερος, όπως ελεύθερος αφέθηκε αλλά υπό όρους και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Έρευνες στα σπίτια άλλων δύο ευρωβουλευτών

Έρευνα έγινε το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου και στο σπίτι του Βέλγου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή ιταλικής καταγωγής Μαρκ Ταραμπέλα. Ο Ταραμπέλα, ο οποίος δεν είναι υπό κράτηση, ήταν παρών στην έρευνα. Όλες οι έρευνες σε βάρος μελών του ευρωκοινοβουλίου έγιναν υπό την επίβλεψη της προέδρου του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα έγινε και στο σπίτι της Βελγίδας ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά.

Τα πράγματα φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολα για την Ευα Καϊλή και τους άλλους τρεις συλληφθέντες. Οι λεπτομέρειες, οι πτυχές και οι διαστάσεις του σκανδάλου παραμένουν στην αφάνεια όσο συνεχίζεται η έρευνα, ωστόσο οι δονήσεις που έχουν προκαλέσει εντός και εκτός βελγικών συνόρων είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Το ενδιαφέρον των βελγικών Αρχών εστιάζεται τώρα αφενός στον τρόπο μεταφοράς και διανομής των χρημάτων της δωροδοκίας και αφετέρου στις επιδιώξεις του Κατάρ μέσω της δωροδοκίας, σημαντικότερη εκ των οποίων φαίνεται να είναι η άρση των θεωρήσεων (visa waiver), προκειμένου να ταξιδεύουν ελεύθερα οι Καταριανοί πολίτες στην ΕΕ.

Συνέρχεται σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων, στο Στρασβούργο σήμερα συνέρχεται η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές να είναι οργισμένοι και να ζητούν άμεσες κινήσεις.

Σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας, στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάσταση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου. Εάν το 60% πει «ναι», η Ελληνίδα ευρωβουλευτής χάνει το αξίωμα.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.

• Πηγή: ertnews.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

28/05/2026 - 12:25πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

27/05/2026 - 11:12μμ
(Φωτ.: glomex.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Γωγώ Μαστροκώστα: Το τελευταίο «αντίο», η ταφή στο χωριό της στο Μεσολόγγι και οι σπαρακτικοί επικήδειοι του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους

27/05/2026 - 9:48μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στα Πατήσια – Τρεις συλλήψεις μετά από καταδίωξη στον Κηφισό

27/05/2026 - 8:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Εγκληματικός τουρισμός» με λεία 1,5 εκατ. ευρώ: Πώς δρούσε η σπείρα που «χτυπούσε» πολυτελείς κατοικίες στην Αττική

27/05/2026 - 4:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων για τους υποστηρίζοντες την κατηγορία

27/05/2026 - 3:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Ανήλικος ανασύρθηκε νεκρός από αρδευτικό κανάλι  

27/05/2026 - 2:59μμ
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα θα μεταφερθούν και οι συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα, για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 συλλήψεις και 317 κατηγορούμενοι για ψευδείς δηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα

27/05/2026 - 12:17μμ
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη (φωτ.:  Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 22 συλληφθέντες για το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

27/05/2026 - 10:36πμ
(Φωτ.: kede.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνάσια: Τελευταίο μάθημα σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για εξετάσεις και Πανελλαδικές

27/05/2026 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας – Σήκωσε το Conference League!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

«Συζητώντας το ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία του Πόντου» με τον ιστορικό και ερευνητή Βλάση Αγτζίδη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

3 ώρες πριν
Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: Facebook / Ecumenical Patriarchate)

«Ιστορικό ράπισμα» στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign