pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Κρατείται ύποπτος για την υπόθεση της ανατίναξης του αεροσκάφους της PanAm πάνω από το Λόκερμπι το 1988

Ο Αμπού Αγκίλα Μοχάμαντ Μασούντ Χαΐρ Αλ-Μαρίμι κατηγορείται ότι είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε και προγραμμάτισε την βόμβα

11/12/2022 - 6:09μμ
Το κουφάρι του αεροσκάφους της PanAm που κατέπεσε κοντά στο Λόκερμπι μετά την έκρηξη βόμβας παρασύροντας στο θάνατο 270 άτομα (Φωτ. αρχείου: EPA PHOTO/PA FILES)

Το κουφάρι του αεροσκάφους της PanAm που κατέπεσε κοντά στο Λόκερμπι μετά την έκρηξη βόμβας παρασύροντας στο θάνατο 270 άτομα (Φωτ. αρχείου: EPA PHOTO/PA FILES)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι αμερικανικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτησιν τον ύποπτο για την κατασκευή της βόμβας που ανατίναξε το αεροσκάφος της πτήσης 103 της PanAm επάνω από το Λόκερμπι το 1988, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο κατηγορούμενος Αμπού Αγκίλα Μοχάμαντ Μασούντ Χαΐρ Αλ-Μαρίμι θα προσαχθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, οι αρχές της Σκωτίας είχαν ανακοινώσει ότι Λίβυος που θεωρείται ύποπτος για την κατασκευή και τον προγραμματισμό της βόμβας που ανατίναξε την πτήση 103 της PanAm επάνω από το Λόκερμπι το 1988 σκοτώνοντας 270 ανθρώπους κρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες .

«Οι οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Λόκερμπι πληροφορήθηκαν ότι ο ύποπτος Αμπού Αγκίλα Μοχάμαντ Μασούντ κρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας της Σκωτίας.

«Η εισαγγελία και η αστυνομία της Σκωτίας, σε συντονισμό με την αμερικανική κυβέρνηση και τους αμερικανούς συναδέλφους, θα συνεχίσουν την έρευνα με μοναδικό σκοπό την προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνων που ενήργησαν από κοινού με τον αλ Μεγκράχι», τον μοναδικό καταδικασθέντα στην υπόθεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στόχος της επίθεσης ήταν το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο ανατινάχθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1988 επάνω από το Λόκερμπι, σκοτώνοντας 259 επιβαίνοντες και 11 ανθρώπους στο έδαφος.

Ένας και μοναδικός άνθρωπος καταδικάσθηκε για την επίθεση αυτή: ο Λίβυος Αμπντελμπασέτ Αλί Μοχάμαντ αλ-Μεγκράχι, που πέθανε το 2012. Μέχρι τέλους δήλωνε αθώος.

Τον Δεκέμβριο 2020, 32 χρόνια μετά την τραγωδία, η αμερικανική δικαιοσύνη είχε ανακοινώσει την απαγγελία κατηγοριών κατά του Αμπού Αγκίλα Μοχάμαντ Μασούντ, πρώην μέλους των υπηρεσιών Πληροφοριών του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος εκείνη την εποχή κρατείτο στην Λιβύη.

Η επίθεση στο Λόκερμπι είναι η φονικότερη που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επίσης η δεύτερη φονικότερη κατά Αμερικανών, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι είχε παραδεχθεί επισήμως την ευθύνη του για την επίθεση του Λόκερμπι το 2003 και είχε καταβάλει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.

Η έρευνα ξεκίνησε και πάλι το 2016, όταν η αμερικανική δικαιοσύνης πληροφορήθηκε ότι ο Αγκίλα Μοχάμαντ Μασούντ είχε συλληφθεί μετά την ανατροπή του λίβυου δικτάτορα και είχε ομολογήσει την ενοχή του στις υπηρεσίες Πληροφοριών του νέου λιβυκού καθεστώτος το 2012.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/Irish Mirror)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Θανατηφόρο «παιχνίδι» για λίγα likes στους αυτοκινητοδρόμους

17/08/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει το Ομάν αν σταθεί εμπόδιο σε συμφωνία με το Ιράν

17/08/2026 - 6:23μμ
(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

17/08/2026 - 2:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δηλώνει «πολύ ευτυχής» για την αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

17/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: EPA / Pepe Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στη Γρανάδα από σεισμό 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / BASARNAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Νεκρούς, τραυματίες και αστέγους άφησε πίσω του σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

15/08/2026 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Περιοδικόν «Φωτεινή Γραμμή»)

50 χρόνια αρχιερατείας για τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο – Η τιμητική Θεία Λειτουργία στο Αίγιο

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Joel Carrett)

Σινσινάτι Όπεν: Ήττα από τη Σβιόντεκ για τη Σάκκαρη

32 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, 1919 (πηγή: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τμήμα Σύρου / Συλλογή Μάνου Ελευθερίου)

Μικρασιατική Καταστροφή: «Οι Έλληνες δεν οφείλουν να απολογηθούν»

58 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Jan Ainali /  commons.wikimedia.org)

Σίφνος: Τρεις νεκροί από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου – Νιόπαντρο ζευγάρι οι επιβάτες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

1 ώρα πριν

Τιμητικόν αντάμωμαν: Ο Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» τιμά προσωπικότητες της ποντιακής παράδοσης με ένα μεγάλο γλέντι

2 ώρες πριν
(Στιγμιότυπο από βίντεο, πηγή: x.com)

Σίφνος: Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου – Φωτιά στο σημείο 

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV