pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Qatargate: Η ώρα της κρίσης για την Καϊλή – Πρωτοσέλιδο στην Τουρκία ο «σεισμός Εύα»

Σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και αν θα παραμείνουν στη φυλακή οι πέντε προσαχθέντες

11/12/2022 - 12:41μμ
Η Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: European Parliament)

Η Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: European Parliament)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τις βελγικές Αρχές αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους προσαχθέντες, και η τυχόν μεταχείρισή τους από εκεί και πέρα.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και αν θα παραμείνουν στη φυλακή οι πέντε προσαχθέντες που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται την Παρασκευή όταν βελγικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι έγιναν προσαγωγές υπόπτων για ανάκριση για εμπλοκή τους σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Μουντιάλ. Το Κατάρ θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Τουρκία: Πρώτο θέμα στη Hürriyet η υπόθεση Καϊλή

«Σεισμός “Εύα” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της (έντυπης και ηλεκτρονικής) Hürriyet, όπου ο συντάκτης επισημαίνει ότι η επιχείρηση που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, είχε «σεισμικές» επιπτώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρεται.

«Η κράτηση Καϊλή έπεσε ως βόμβα και στην Αθήνα» επισημαίνει ο συντάκτης, που αναφέρεται και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στη διαγραφή της ευρωβουλευτή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το S&D.

Το ιστορικό

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσήχθη για ανάκριση, όπως και τέσσερα ακόμη άτομα, για τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’Echo, πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω – ο μόνος τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ανακριτές φέρεται να συνέλαβαν και τον πατέρα της, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα, ενώ αναφέρεται ότι στο σπίτι της βρέθηκαν και χρήματα σε σακούλες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν – Συγκεκριμένο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών

3/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε Κύπρο & Λίβανο

3/03/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

2/03/2026 - 11:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Οι συστάσεις του ΥΠΕΞ για όσους βρίσκονται εκεί

28/02/2026 - 10:59μμ
Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

27/02/2026 - 11:20πμ
Εικόνα από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio στον Λευκό Οίκο (φωτ.: U.S. Department of State 
@StateDept)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο

27/02/2026 - 9:35πμ
Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Νικήτα Κακλαμάνη

26/02/2026 - 5:33μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

25/02/2026 - 9:23μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

25/02/2026 - 4:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η γαλλική φρεγάτα Languedoc που η Γαλλία θα στείλει στην Κύπρο (φωτ.: wikipedia commons)

Το «ευχαριστώ» του Ν. Χριστοδουλίδη στον Εμ. Μακρόν για τη στήριξη της Γαλλίας – «Je remercie chaleureusement le Président»

2 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται πάνω από το αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι (φωτ.: Χ/Shakir ahmed)

Επίθεση με drone στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι – Το Ισραήλ έπληξε υπόγεια εγκατάσταση πυρηνικών στην Τεχεράνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

«Ρίζες που ηχούν» και μουχαμπέτι από τους Πόντιους φοιτητές και σπουδαστές Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)

Εμ. Μακρόν: Στέλνει αεροσκάφη και φρεγάτα στην Κύπρο – Έτοιμο για πόλεμο μακράς διάρκειας δηλώνει το Ιράν

4 ώρες πριν
Ο Γεώργιος Ζαρίφης, γιος του γενάρχη των Ζαρίφηδων, χρηματοδότησε και το σχολείο στα Θεραπειά, την παραλιακή περιοχή της Πόλης που απεικονίζεται στο καρτ ποστάλ (πηγή: levantineheritage.com/therap.htm)

Η οικογένεια Ζαρίφη, ο κόσμος του εμπορίου και των τραπεζών – Από τον Βόσπορο στα διεθνή εμπορικά κέντρα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram/ipsilantisfrechen)

Οι Πόντιοι του Φρέχεν θα ανταμώσουν με τους Πόντιους Πανοράματος στον επετειακό χορό του «Υψηλάντη»

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign