pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: Η πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή που συμμετείχε στις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις

Άλλοι δέκα άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο τις τελευταίες εβδομάδες για «εχθρότητα κατά του Θεού»

8/12/2022 - 3:02μμ
Ο Μοχσέν Σεκάρι απαγχονίστηκε, αφού κρίθηκε ένοχος από το Επαναστατικό Δικαστήριο «ως ταραξίας» (φωτ.: twitter.com/iranhr)

Ο Μοχσέν Σεκάρι απαγχονίστηκε, αφού κρίθηκε ένοχος από το Επαναστατικό Δικαστήριο «ως ταραξίας» (φωτ.: twitter.com/iranhr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή που καταδικάστηκε για τις πρόσφατες αντικυβερνητικές αναταραχές προχώρησε το Ιράν.

Ο Μοχσέν Σεκάρι απαγχονίστηκε το πρωί της Πέμπτης, αφού κρίθηκε ένοχος από το Επαναστατικό Δικαστήριο για «εχθρότητα κατά του Θεού», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κατηγορήθηκε ως «ταραξίας», και συγκεκριμένα ότι απέκλεισε έναν κεντρικό δρόμο στην Τεχεράνη τον Σεπτέμβριο και τραυμάτισε ένα μέλος μιας παραστρατιωτικής δύναμης με ματσέτα.

Ένας ακτιβιστής είπε ότι καταδικάστηκε μετά από «μια δίκη–παρωδία, χωρίς καμία δίκαιη διαδικασία».

Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν» (Iran Human Rights) Μαχμούντ Αμίρι Μοχαντάμ, με έδρα τη Νορβηγία, έγραψε στο Twitter ότι οι εκτελέσεις διαδηλωτών θα συνεχίζονται καθημερινά, εκτός εάν οι ιρανικές αρχές αντιμετωπίσουν «ταχείες πρακτικές συνέπειες διεθνώς».

Execution of #MohsenShekari must be me with STRONG reactions otherwise we will be facing daily executions of protesters. This execution must have rapid practical consequences internationally #StopExecutionsInIran #IranProtests2022

— Mahmood Amiry-Moghaddam (@iranhr) December 8, 2022

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mizan, ένα επαναστατικό δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο Μοχσέν Σεκάρι είχε αποκλείσει την οδό Sattar Khan της Τεχεράνης στις 25 Σεπτεμβρίου και ότι είχε χρησιμοποιήσει ένα μαχαίρι για να επιτεθεί σε μέλος μιας εθελοντικής παραστρατιωτικής δύναμης, που αναπτύχθηκε για να καταπνίξει τις διαδηλώσεις.
Την 1η Νοεμβρίου, το δικαστήριο έκρινε τον Σεκάρι ένοχο για βιαιοπραγία και απειλή με όπλο, «με σκοπό να σκοτώσει, να προκαλέσει τρόμο και να διαταράξει την τάξη και την ασφάλεια της κοινωνίας» και τον καταδίκασε για «εχθρότητα κατά του Θεού», σύμφωνα με το πρακτορείο Μιζάν.
Ο Σεκάρι άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας, αλλά η ποινή του επικυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο στις 20 Νοεμβρίου.

Το δικαστικό σώμα έχει ανακοινώσει ότι μέχρι στιγμής άλλα 10 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τα Επαναστατικά Δικαστήρια, με τις κατηγορίες της «εχθρότητας κατά του Θεού» ή της «διαφθοράς στη Γη» σε σχέση με τις διαδηλώσεις. Οι ταυτότητες των κατηγορουμένων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογράμμισε ότι οι θανατικές ποινές σχεδιάστηκαν για να «καταστείλουν περαιτέρω τη λαϊκή εξέγερση» και «να ενσταλάξουν φόβο στο κοινό».

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα Επαναστατικά Δικαστήρια λειτούργησαν «υπό την επιρροή των δυνάμεων ασφαλείας και πληροφοριών για να επιβάλουν σκληρές ποινές μετά από κατάφωρα άδικες δίκες που χαρακτηρίζονται από συνοπτικές και κατά κύριο λόγο μυστικές διαδικασίες».

Πηγές: BBC, twitter.com/iranhr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ζελένσκι και ο  Τραμπ συνομιλούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, 16 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ukrainian Presidential Press Service / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Η φωτογραφία που άλλαξε το κλίμα για την Ουκρανία – Πώς Μακρόν και Ζελένσκι κέρδισαν τη στήριξη του Τραμπ

18/06/2026 - 10:55πμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απορρίπτει την έκθεση-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου: «Αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη»

18/06/2026 - 8:57πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβιβάζεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στο αεροδρόμιο της Γενεύης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G7 που φιλοξενήθηκε στο Εβιάν της Γαλλίας (φωτ.: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Τι πήρε και τι έδωσε ο Τραμπ στην Τεχεράνη – Το στοίχημα των 60 ημερών

18/06/2026 - 8:33πμ
Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)
ΚΟΣΜΟΣ

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

17/06/2026 - 10:52μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 9:40μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο προς Τουρκία: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις παραμένουν παγωμένες – Στο στόχαστρο οι παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

17/06/2026 - 6:54μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το χωριό Μπόζχουγιούκ (Bozhüyük), στo όρος Ακ Νταγ, ανατολικά της πόλης Ακνταγμαντενί (πηγή: Wikipedia)

Τα μεταλλεία που γέννησαν μια πατρίδα: Η ιστορία του Ακ Νταγ Ματέν

3 λεπτά πριν
To Κατράκειο κατάμεστο (φωτ.: Facebook / Κατράκειο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας / Ορέστης Νικολαΐδης)

Η Αθήνα ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι του καλοκαιριού – Αντίστροφη μέτρηση για το «Ο Πόντος ανταμώνει»

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

1 ώρα πριν
Μικροί ομογενείς επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς χορούς (φωτ.: facebook/ESTIA Greek Festival Hobart/ΑΡΧΕΙΟ)

Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη: Δύο μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ ενώνουν την ομογένεια με γεύσεις, μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign