pontosnews.gr
Σάββατο, 23/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Νέο κύμα συλλήψεων «Πολιτών του Ράιχ» τις επόμενες ημέρες

Σοβαρά και προχωρημένα τα σχέδια της οργάνωσης για πραξικόπημα – «Κάθε άλλο παρά ακίνδυνοι τρελοί και συνωμοσιολόγοι»

8/12/2022 - 12:43μμ
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση πραξικοπήματος (φωτ.: EPA/Filip Singer)

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση πραξικοπήματος (φωτ.: EPA/Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε περισσότερες συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) πρόκειται να προβούν το προσεχές διάστημα οι αρχές ασφάλειας της Γερμανίας, καθώς υπογραμμίζουν ότι οι χθεσινές συλλήψεις των 25 ατόμων «δεν είναι το τέλος του δρόμου».

Σύμφωνα τόσο με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ όσο και με τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Τόμας Χάλντενβεγκ και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) Χόλγκερ Μουνχ, τα σχέδια της οργάνωσης για βίαιη ανατροπή της δημοκρατικής τάξης ήταν σοβαρά και προχωρημένα.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Μουνχ δήλωσε ότι αναμένει περισσότερους υπόπτους και συλλήψεις τις προσεχείς ημέρες και, αναφερόμενος στις χθεσινές έρευνες, έκανε λόγο για 54 άτομα και για έφοδο σε περισσότερα από 150 σημεία σε 11 κρατίδια. Σε περίπου 50 από αυτές τις περιπτώσεις βρέθηκαν όπλα.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Τόμας Χάλντεβεγκ διαβεβαίωσε ότι οι αρχές ασφαλείας είχαν στο στόχαστρο τους «Πολίτες του Ράιχ» ήδη από την προηγούμενη άνοιξη και είχαν «πολύ σαφή» εικόνα της δράσης και των σχεδίων τους.

«Οι γερμανικές αρχές είχαν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση υπό έλεγχο. Αν όμως ήταν στο χέρι αυτής της ομάδας, ο κίνδυνος θα ήταν πολύ πραγματικός», τόνισε ο κ. Χάλντενβεγκ, ενώ ο κ. Μουνχ επισήμανε ότι οι αρχές δεν ήθελαν να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, ήθελαν ωστόσο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία ότι επρόκειτο πράγματι για τρομοκρατική οργάνωση. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση πραξικοπήματος.

Ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η οργάνωση «ήταν αποφασισμένη και θα επιχειρούσε κάτι» και γι’ αυτό οι αρχές ανέλαβαν δράση τώρα, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

Στην άποψη ότι η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο για τη Γερμανία και ορθώς η δράση της δεν απερρίφθη από τις αρχές ως γραφική καταλήγουν και οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Ο Πέτερ Νόιμαν, αναλυτής για θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε στο Δίκτυο RND ότι από την οργάνωση «προέρχεται ο μεγαλύτερος δυνατός κίνδυνος τρομοκρατικής βίας».

Η οργάνωση «είναι ικανή και πρόθυμη να προβεί σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του κράτους», το οποίο ούτως ή άλλως δεν αναγνωρίζει. Τα μέλη της «διατυπώνουν αντιστασιακές αφηγήσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια, ισχυριζόμενα ότι έχουν το δικαίωμα και τη νομιμοποίηση για ένοπλη αντίσταση», τόνισε ο κ. Νόιμαν.

Η ειδική των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για θέματα εσωτερικής ασφάλειας Αντρέα Λίντχολτς ανέφερε ακόμη ότι διαπιστώνονται «νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά» στην προθυμία για χρήση βίας. Οι «Πολίτες του Ράιχ» είναι «κάθε άλλο παρά ακίνδυνοι τρελοί και συνωμοσιολόγοι», δήλωσε στη Rheinische Post. Να μην υποτιμηθεί η οργάνωση προειδοποίησε άλλωστε και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, επισημαίνοντας ότι υπήρχε ένα σημαντικός «στρατιωτικός βραχίονας» με ανθρώπους από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι γνώριζαν καλά να χρησιμοποιούν όπλα. Σε αυτή τη συζήτηση, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Τόμας Χάλντενβεγκ τόνισε ότι θα πρέπει να διεξάγεται σοβαρός έλεγχος σε όλους όσοι γίνονται δεκτοί στις ομοσπονδιακές και τις κρατιδιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Την αρωγή της στις γερμανικές αρχές εξέφρασε χθες και η Ουάσιγκτον, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σε στενή επαφή με το Βερολίνο και θα βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί. «Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της γερμανικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας στον αγώνα κατά του βίαιου εξτρεμισμού και υπέρ της προστασίας της ασφάλειας των πολιτών και των κυβερνητικών θεσμών», δήλωσε η εκπρόσωπος. Οι «Πολίτες του Ράιχ» δέχονταν επιρροές και από την θεωρία QAnon, η οποία ενθάρρυνε πέρυσι την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, ενώ οραματίζονταν ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Μάχη για το CHP, βουτιά της λίρας και πανικός στις αγορές

22/05/2026 - 3:26μμ
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φεστιβάλ ποντιακών εκδηλώσεων Ωραιοκάστρου: Αναβάλλεται η «Βιωματική Πορεία» – Κανονικά η θεατρική παράσταση

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Ελλήνων ακτιβιστών που συμμετείχαν στον στόλο «Global Sumud Flotilla» (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Αίσιο τέλος για τους 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» – Επέστρεψαν στην Αθήνα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague – Final 4: Πέρασε στον τελικό η Ρεάλ – Για το 12ο τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Ένωση Μικρασιατών Λαμίας)

Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» στα χνάρια προσφύγων από τη Μικρασία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/gnomiwebtv)

Ο χορός της μνήμης συγκίνησε το Κιλκίς – Πατέρας και γιος χόρεψαν επί σκηνής σέρρα και αποθεώθηκαν

8 ώρες πριν
Εικόνα από την αφίσα της εκδήλωσης

Μνημόσυνο για τους 353.000 νεκρούς Έλληνες του Πόντου στη Ρόδο

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign