pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για απειλές Τσαβούσογλου: Οι διαφωνίες μεταξύ συμμάχων να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο

Τι είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Μενέντεζ και την πώληση F-16 στην Τουρκία

8/12/2022 - 8:27πμ
(Φωτ.: State.gov)

(Φωτ.: State.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εναντίον της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος, η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όλα τα μέρη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή όσον αφορά την Τουρκία, όσον αφορά την Συρία και όσον αφορά άλλες εντάσεις στην περιοχή».

Παράλληλα, ο Νεντ Πράις δεν παρέλειψε να εκπέμψει για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία. Όπως ανέφερε «η θέση μας σε αυτό δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε δημόσια και κατ’ ιδίαν ότι αντιτιθέμεθα σθεναρά σε μια στρατιωτική δράση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής χερσαίας εισβολής η οποία θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω τις ζωές των κοινοτήτων στην Συρία και θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την πρόοδο που επιτεύχθηκε με κόπο εκ μέρους του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι όλα τα μέρη πρέπει να αποκλιμακώσουν (την κατάσταση) άμεσα. Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων ή μέσα στη Συρία ή μέσα στην Βορειοανατολική Συρία. Όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που επιτεύχθηκε με κόπο από τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και το δικό μας προσωπικό – αμερικανικό προσωπικό».

Στον απόηχο της δημοσίευσης του τελικού κειμένου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA), o Νεντ Πράις ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του τουρκικού δικτύου TRT για τις τελευταίες εκτιμήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία της πώλησης των F-16. Ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, είναι σημαντικός σύμμαχος για την ασφάλεια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αμυντικές μας δυνατότητες είναι ενσωματωμένες και ότι η Τουρκία έχει ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσει την τρομερή απειλή που υφίσταται. Κανένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν έχει αντιμετωπίσει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός του από τους Τούρκους συμμάχους μας. Οπότε η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας είναι μεγίστης σημασίας για εμάς. Αυτό ήταν ένα θέμα που συζήτησαν οι δύο πρόεδροι όταν συναντήθηκαν το καλοκαίρι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Έχει επίσης συζητηθεί και σε χαμηλότερο επίπεδο. Είναι μια συζήτηση που είχαμε με το Κογκρέσο και φυσικά έχουμε έναν συνεχιζόμενο διάλογο με το Κογκρέσο για αυτό το θέμα αλλά δεν έχω κάτι νεότερο να πω δημοσίως».

Ακολούθως, ο Νεντ Πράις ρωτήθηκε για την αντίδραση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος υποστήριξε με ανάρτηση του στο Twitter ότι «σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, το NDAA δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Είναι απλώς ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας στη Γερουσία για να αντιμετωπίσουμε τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, δεν θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις επιθετικές του ενέργειες στην περιοχή». Απαντώντας στην συγκεκριμένη ερώτηση, ο Νεντ Πράις επανέλαβε την αρχική του τοποθέτηση, λέγοντας ότι οι συζητήσεις που έχει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικεντρώνονται στη διασφάλιση των δυνατοτήτων που χρειάζεται να έχει η Τουρκία προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώσει τον ρόλο της ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ισοπέδωσε την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
Η άτυχη οικογένεια σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές (φωτ.: glomex)

Από τοξικό εντομοκτόνο πέθανε η τουρκογερμανική οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη

8 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Στιβ Γουίτκοφ με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ να συναντήσει τον Πούτιν και τον Ντρίσκολ στους Ουκρανούς

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών)

Αντίστροφη μέτρηση για το γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Σερρών

9 ώρες πριν
Ουκρανοί διασώστες επιχειρούν σε εννιαώροφη οικοδομή στο Κίεβο όπου χτύπησε ρωσικός πύραυλος το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (φωτ.: EPA/Maxym Marusenko)

Ντ. Τραμπ: Πολύ κοντά η επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign