pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκρηξη στις Σέρρες: Σοβαρές καταγγελίες του διευθυντή του δημοτικού – «Διαφωνούσα και είχα ζητήσει να μην γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας»

Η αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με σύστημα γεωθερμίας δεν έβρισκε σύμφωνο τον Νικόλαο Τσιότσιο - Τι υποστηρίζει για τις ευθύνες του δήμου, της διεύθυνσης εκπαίδευσης και του εργολάβου

5/12/2022 - 5:56μμ
Αστυνομικοί στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αστυνομικοί στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοβαρές καταγγελίες τόσο για την εκτέλεση του έργου εγκατάστασης συστήματος γεωθερμίας για τη θέρμανση όσο και για τις εργασίες που έγιναν εν ώρα λειτουργίας του σχολείου έκανε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών Νικόλαος Τσιότσιος.

Όπως είπε, ο ίδιος διαφωνούσε με το εν λόγω έργο και την αντικατάσταση του λέβητα θέρμανσης καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιότσιος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε πολλές φορές στην αρμόδια υπηρεσία ζητώντας τα έγγραφα για το χρονοδιάγραμμα και την εκτέλεση του χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επισημαίνει ακόμα ότι ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, τελικά, ολοκληρώθηκε σε δυόμιση και ξεκίνησε να λειτουργεί τις δέκα τελευταίες μέρες αλλά όπως σημειώνει «η λέξη λειτουργεί εντός εισαγωγικών γιατί η γεωθερμία δεν είχε τεθεί ακόμα σε λειτουργία».

Για τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του μαθητή ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ανέφερε πως ο αρμόδιος μηχανικός του έργου είχε ενημερώσει πως λόγω βλάβης στο νέο σύστημα θέρμανσης το σχολείο θα έπρεπε να θερμαίνεται όπως παλιά, δηλαδή με πετρέλαιο.

«Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος», είπε ο κ. Τσιότσιος, «και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία».

Ο διευθυντής υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για την έκρηξη του λεβητοστασίου από συνάδελφο εκπαιδευτικό που ήταν στο σχολείο την ώρα που ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα και βρίσκονταν στο σπίτι του.

«Το λεβητοστάσιο εξερράγη γιατί προφανώς δεν αποδέσμευσαν τον λέβητα πετρελαίου και τον άφησαν να λειτουργεί κανονικά. Εμένα μου είχαν πει ότι τον είχαν αποδεσμεύσει. Δεν μπορώ να αποδώσω την έκρηξη κάπου αλλού, διότι ο λέβητας ήταν αυτός που εξερράγη», υποστηρίζει ο διευθυντής και καταλήγει «εγώ διαφωνούσα εξ αρχής για το έργο αυτό και είχα στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Δυστυχώς δεν είχα καμία στήριξη, από κανέναν φορέα».

Νεκρός 11χρονος μαθητής

Υπενθυμίζεται ότι ένας μαθητής της Στ’ τάξης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο άτυχος μαθητής και οι δυο συμμαθητές του, μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου, βρίσκονταν στην αυλή καθώς παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο. Με την έκρηξη του λεβητοστασίου, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, η πόρτα εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον έναν και ελαφρά τους άλλους δυο. Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου

12/09/2025 - 6:52μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Αυξημένα τα περιστατικά εξαπάτησης – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

12/09/2025 - 1:37μμ
O Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του 5ου Economist Thessaloniki Metropolitan Summit (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτήσεις μίσους από τον 52χρονο που συνελήφθη για απειλές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

12/09/2025 - 12:04μμ
Το αυτοκίνητο της 70χρονης τυλιγμένο στις φλόγες (πηγή: thebest.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπία Οδός: Για 1 χλμ οδηγούσε ανάποδα η 70χρονη πριν από το δυστύχημα – Δύο νεκροί

12/09/2025 - 11:36πμ
(Φωτ.: ufravino / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγες νεφώσεις, βοριαδάκι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα

12/09/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

11/09/2025 - 10:00μμ
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

11/09/2025 - 9:32μμ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του επιχειρηματία (φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο 20χρονος γιος επιχειρηματία που παρέσυρε αστυνομικό – Τι είπε στην ανακρίτρια

11/09/2025 - 5:32μμ
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ταμειακό έλλειμμα σε αστυνομικές υπηρεσίες – Αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία υπαστυνόμου

11/09/2025 - 5:08μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Αιγιαλεία (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Δημήτρης Τσανάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιαλεία: Μεγάλη φωτιά στο Άλσος – Μηνύματα εκκένωσης από το 112

11/09/2025 - 4:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου

27 λεπτά πριν
Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Τον πιάσαμε» – Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 22χρονου δράστη

56 λεπτά πριν
(Από την αφίσα της παράστασης)

«Μαυροθάλασσα, Κυρά μου»: Παράσταση-ύμνος στο μεγαλείο της Πόντιας γυναίκας με την υπογραφή της Αγγελικής Παμπουκίδου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Γεύσεις Ζωής» που διοργανώθηκε από τον Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» και τον Σύλλογο Κρητών Νέας Ιωνίας «Δίκταμος» (φωτ.: facebook.com/sinopisillogos)

«Ιωνικές μέρες 2025»: Υγιεινή διατροφή με ποντιακά και κρητικά πιάτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign