pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τροπολογία του ΚΚΕ για τα δάνεια των παλιννοστούντων

Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή

3/12/2022 - 3:47μμ
(Φωτ.: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τροπολογία για τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

«Μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, χιλιάδες ομογενείς ποντιακής καταγωγής αναγκάστηκαν να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους και να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα χωρίς τις απαραίτητες δυνατότητες διαμονής στη χώρα μας.

»Το Ελληνικό Κράτος αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή κατοικία, παρά το γεγονός ότι διασφάλισε φθηνό και έμπειρο εργατικό δυναμικό αλλά και έναν πολιτισμικό πλούτο που μετέφεραν στις αποσκευές τους, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση του Δημοσίου για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

»Με την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης του 2009 επιδεινώθηκε ραγδαία η θέση τους, όπως άλλωστε και όλων των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας. Την ίδια όμως στιγμή εκτοξεύτηκε το κόστος εξυπηρέτησης αυτών των δανείων, γιατί το επιτόκιό τους ήταν συνδεδεμένο με το επιτόκιο των έντοκων γραμματίων δωδεκάμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου, προσαυξημένο κατά 2 έως 2,5 μονάδες, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

»Αντί όμως να βοηθηθούν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, τόσο οι τράπεζες όσο και το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησαν στην έκδοση διαταγής πληρωμών για τα χρέη τους.

»Επειδή ο κίνδυνος για να χάσουν τη μοναδική τους κατοικία είναι πολύ μεγάλος, προτείνεται η παρακάτω τροπολογία».

Στην τροπολογία προστίθεται άρθρο ως εξής:

«Για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων Ομογενών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διαγράφονται οι τόκοι που έχουν διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας. Διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων. Οι οφειλές που παραμένουν μετά τις παραπάνω διαγραφές απομειώνονται κατά 50%. Το δε ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει, μετά τις ανωτέρω διαγραφές, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού.

»Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου».

• Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία – Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

• Πληροφορίες: 902.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Το Μουσικό Εργαστήρι διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ποντιακού Ζουρνά – Σε επιμέλεια Γιώργου Πουλαντσακλή

12/09/2025 - 10:45πμ
Ο Έισα Τζένινγκς στη Μυτιλήνη, όπου περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τη Σμύρνη (φωτ.: Αρχείο Ρότζερ Τζένινγκς, πηγή: «Η μεγάλη φωτιά»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Έισα Τζένινγκς: Ο άγνωστος «Σίντλερ» της Σμύρνης – Ο ασθενικός Αμερικανός πάστορας έσωσε κοντά 300.000 ψυχές

12/09/2025 - 9:57πμ
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Σεπτέμβριος 1921: Τα ονόματα των 174 Ποντίων που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας

11/09/2025 - 9:03μμ
(Φωτ.: facebook.com/spkareavirona)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός στο Σύλλογο Ποντίων Καρέα-Βύρωνα

11/09/2025 - 8:35μμ
Λεπτομέρεια από τον ανδριάντα του Νίκου Καπετανίδη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Γεωργιάδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Κύπρος: Το όνομα του Νίκου Καπετανίδη σε αίθουσες δύο σχολείων – Και μια μεγάλη συναυλία

11/09/2025 - 6:44μμ
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σεβαστειανών «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ» καθάρισαν την αυλή του δημοτικού σχολείου για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς (φωτ.: facebook.com/PontiakosSyllogosSebastianonoPyrrichios)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σεβαστειανά Πέλλας: Με εθελοντική δράση ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ο ποντιακός σύλλογος «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ»

11/09/2025 - 3:39μμ
(Φωτ. αρχείου: getarchive.net)
ΠΟΝΤΟΣ

Τραπεζούντα: Σχολικές μνήμες από το Φροντιστήριο, διά χειρός Δημήτρη Ψαθά

11/09/2025 - 9:09πμ
Λεπτομέρεια από πίνακα του Νίκου Μαστερόπουλου που περιλαμβάνεται στο video art «Δέηση για τον Πόντο» (φωτ.: ΧΚ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

10 προς 11 Σεπτεμβρίου 1921: Η νύχτα της σφαγής των νηπίων της Σάντας

10/09/2025 - 11:45μμ
(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

89η ΔΕΘ: Ποντιακοί ρυθμοί και γεύσεις πατρίδας στο περίπτερο 5, σε εκδήλωση της ΠΟΠΣ

10/09/2025 - 8:19μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση «Αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό» που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)
ΠΟΝΤΟΣ

Πώς στην Ιαπωνία αγάπησαν τους ποντιακούς χορούς και τη λύρα

10/09/2025 - 6:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Το Μουσικό Εργαστήρι διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ποντιακού Ζουρνά – Σε επιμέλεια Γιώργου Πουλαντσακλή

8 λεπτά πριν
Υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου προσεύχονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στην Μπραζίλια, λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου (φωτ.: EPA / Antonio Lacerda)

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου καταδικάζεται σε 27 χρόνια, ο «σύμμαχος» Τραμπ αντιδρά

32 λεπτά πριν
Ο Έισα Τζένινγκς στη Μυτιλήνη, όπου περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τη Σμύρνη (φωτ.: Αρχείο Ρότζερ Τζένινγκς, πηγή: «Η μεγάλη φωτιά»)

Έισα Τζένινγκς: Ο άγνωστος «Σίντλερ» της Σμύρνης – Ο ασθενικός Αμερικανός πάστορας έσωσε κοντά 300.000 ψυχές

56 λεπτά πριν
Η Εθνική μπάσκετ πριν από τον αγώνα με το Ισραήλ στην Xiaomi Arena στη Ρίγα. 7 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: MN Press Photo / Ivica Veselinov)

EuroBasket 2025: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική κόντρα στην Τουρκία

1 ώρα πριν

Διήμερο διεθνές συνέδριο για τα 70 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά και τα 60 χρόνια από τις Απελάσεις – Υπό την αιγίδα της ΟΙΟΜΚΩ

2 ώρες πριν
Λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Τσάρλι Κερκ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ εντείνει τις ανησυχίες – Νέες φωτογραφίες και βίντεο του υπόπτου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign