pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τροπολογία του ΚΚΕ για τα δάνεια των παλιννοστούντων

Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή

3/12/2022 - 3:47μμ
(Φωτ.: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τροπολογία για τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

«Μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, χιλιάδες ομογενείς ποντιακής καταγωγής αναγκάστηκαν να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους και να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα χωρίς τις απαραίτητες δυνατότητες διαμονής στη χώρα μας.

»Το Ελληνικό Κράτος αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή κατοικία, παρά το γεγονός ότι διασφάλισε φθηνό και έμπειρο εργατικό δυναμικό αλλά και έναν πολιτισμικό πλούτο που μετέφεραν στις αποσκευές τους, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση του Δημοσίου για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

»Με την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης του 2009 επιδεινώθηκε ραγδαία η θέση τους, όπως άλλωστε και όλων των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας. Την ίδια όμως στιγμή εκτοξεύτηκε το κόστος εξυπηρέτησης αυτών των δανείων, γιατί το επιτόκιό τους ήταν συνδεδεμένο με το επιτόκιο των έντοκων γραμματίων δωδεκάμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου, προσαυξημένο κατά 2 έως 2,5 μονάδες, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

»Αντί όμως να βοηθηθούν για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, τόσο οι τράπεζες όσο και το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησαν στην έκδοση διαταγής πληρωμών για τα χρέη τους.

»Επειδή ο κίνδυνος για να χάσουν τη μοναδική τους κατοικία είναι πολύ μεγάλος, προτείνεται η παρακάτω τροπολογία».

Στην τροπολογία προστίθεται άρθρο ως εξής:

«Για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων Ομογενών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διαγράφονται οι τόκοι που έχουν διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας. Διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων. Οι οφειλές που παραμένουν μετά τις παραπάνω διαγραφές απομειώνονται κατά 50%. Το δε ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει, μετά τις ανωτέρω διαγραφές, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού.

»Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου».

• Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία – Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

• Πληροφορίες: 902.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλύβες στα βουνά της Κερασούντας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Ι, εφημερίδα «Καθημερινή»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Μαρούλας Φυτοπούλου: Τα βάσανα που υποφέραμε να μην τα θυμάται ο άνθρωπος γιατί μπορεί και να τρελαθεί

24/12/2025 - 8:38μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χαμόγελα και ευχές μοίρασε ο Σύλλογος Ποντίων Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» στην Αλεξανδρούπολη

24/12/2025 - 7:48μμ
Κάλαντα σε live μετάδοση, από το Σύλλογο Ποντίων Μονάχου (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Όπου υπάρχει Ελλάδα, ακούγονται ποντιακά κάλαντα: Από το Μόναχο, παραμονή Χριστουγέννων

24/12/2025 - 5:46μμ
Αναμνηστική φωτογραφία που μοιράστηκε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Μπαχαρίδου, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Φανή Μπαχαρίδου Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Μωμόγεροι πλημμύρισαν τις Φέρες με Πόντο και Χριστούγεννα

24/12/2025 - 12:49μμ
Κάλαντα Χριστουγέννων.
Από το ημερολόγιο του Ευστάθιου Μιχαηλίδη, από το χωριό Ισλαμσόρ του Καρς Καυκάσου. 25 Δεκεμβρίου 1897 (πηγή: Οικογενειακο κειμήλιο του Βασίλειου Μιχαηλίδη / Συλλογή Κωνσταντίνου Παυλίδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Κάλαντα, καλαντάζω και… το πεγάδιν! – Ας τα… πούμε μαθαίνοντας ποντιακά

24/12/2025 - 10:30πμ
Σκίτσο με ποντιακό παρακάθ' (φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Καλαντόφωτα στον Πόντο: Από τους γάμους και τις βαπτίσεις, στα πλούσια τραπέζια, τους Μωμόγερους και το καλαντόνερο

23/12/2025 - 11:22μμ
Η αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της Κυπριακής Δημοκρατίας (φωτ.: Facebook / Βουλή των Αντιπροσώπων - House of Representatives)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Κύπρος αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ασσυρίων – Εκκρεμότητα παραμένει για την Ελλάδα

23/12/2025 - 9:24μμ
Κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας έφερε τα κάλαντα και το γιορτινό χρώμα στην πόλη

23/12/2025 - 8:12μμ
Μέλη του «Ακρίτα» στο στολισμένο Χαλάνδρι (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακά κάλαντα στη στολισμένη αγορά του Χαλανδρίου από τον «Ακρίτα»

23/12/2025 - 7:22μμ
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Νεάπολης στο στούντιο της ΕΡΤ3 (πηγή: Glomex)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κάλαντα Πόντου που έλαμψαν στην ΕΡΤ3!  

23/12/2025 - 5:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί το πλήθος μετά την ομιλία του στην εκδήλωση «Salute to America», στο Des Moines της Αϊόβα. 3 Ιουλίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Ο Τραμπ απομακρύνει δεκάδες διπλωμάτες καριέρας: Κενό σε πάνω από 100 αμερικανικές πρεσβείες

13 λεπτά πριν
Καλύβες στα βουνά της Κερασούντας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Ι, εφημερίδα «Καθημερινή»)

Μαρτυρία Μαρούλας Φυτοπούλου: Τα βάσανα που υποφέραμε να μην τα θυμάται ο άνθρωπος γιατί μπορεί και να τρελαθεί

37 λεπτά πριν
Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας και τα Χριστούγεννα οι αγρότες – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα»

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/groups/ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»)

Χαμόγελα και ευχές μοίρασε ο Σύλλογος Ποντίων Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» στην Αλεξανδρούπολη

1 ώρα πριν
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χριστούγεννα με καταρρακτώδεις βροχές: Πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και δυτική Ελλάδα

2 ώρες πριν
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Δημόσιο – ασφαλιστικές: Έρχεται το πρώτο νοσοκομείο με μοντέλο τύπου ΣΔΙΤ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign