pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι ΗΠΑ θέλουν αποδείξεις για την εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν σε εγκλήματα πολέμου στην Αρμενία

Τι ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας από την υποψήφια πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αρμενία

2/12/2022 - 7:58μμ
Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στις υποψήφιες πρέσβεις όσον αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στάθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. ΑΠΕ/Al Drago)

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στις υποψήφιες πρέσβεις όσον αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων στάθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. ΑΠΕ/Al Drago)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη σημασία του να καταστήσουν οι ΗΠΑ υπεύθυνο το Αζερμπαϊτζάν και να το αναγκάσουν να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου, καθώς και να καταδικάσουν ξεκάθαρα την επιθετικότητά του κατά των Αρμενίων τόνισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλεν. Σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), κατά τη διάρκεια της ακρόασης, από την αμερικανική Γερουσία, των υποψηφίων της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αρμενία και τη Ρωσία, οι δύο γερουσιαστές ζήτησαν από τις υποψήφιες πρέσβεις να μεριμνήσουν προσωπικά για την άμεση τεκμηρίωση της αλήθειας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ειδικότερα, σε ερώτηση προς την πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρμενία Λιν Τρέισι, η οποία έχει προταθεί για τη θέση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο πρόεδρος Μενέντεζ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγαν πρόσφατα έρευνες σχετικά με βίντεο που απεικονίζουν τη δολοφονία και τον ακρωτηριασμό Αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια όσων περιέγραψε ως «μια από τις πιο απογοητευτικές ακροάσεις που έχω πραγματοποιήσει ποτέ». Απαντώντας στην αναφορά της Λιν Τρέισι για επικοινωνία με τον διαμεσολαβητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας σχετικά με τη διερεύνηση των βίντεο, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ζήτησε περισσότερα.

«Χρειαζόμαστε τους πρεσβευτές μας, ιδιαίτερα σε μέρη όπου σημειώνονται συγκρούσεις, να είναι σε θέση να ερευνήσουν ποια είναι η αλήθεια, έτσι ώστε εμείς, ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε για αυτήν την αλήθεια», δήλωσε ο γερουσιαστής.

Αργότερα, όταν η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ στην Αρμενία Κριστίνα Κβίεν, υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τους Αρμένιους με όποια αιτήματα έχουν να τεκμηριώσουν τις φρικαλεότητες που απεικονίζονται σε αυτά τα βίντεο, ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν ανένδοτος.

«Δεν θέλω αιτήματα από Αρμένιους. Θέλω να ενεργήσουμε άμεσα ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε», δήλωσε ο Μενέντεζ, εξηγώντας ότι οι γερουσιαστές χρειάζονται τα γεγονότα για τα εγκλήματα πολέμου και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν όταν αποφασίζουν την επιβολή των περιορισμών του Άρθρου 907 στη βοήθεια των ΗΠΑ προς τη χώρα αυτή.

«Θέλω έναν πρεσβευτή που θα μας βοηθήσει ενεργά να προσδιορίσουμε εάν οι εκτελέσεις, αν αυτοί οι ακρωτηριασμοί, αν αυτές οι άλλες δραστηριότητες είναι αληθινές ή όχι […] ώστε εμείς ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να πάρουμε μια απόφαση. Μπορώ να βασιστώ σε σένα για να το κάνεις αυτό;» ρώτησε ο πρόεδρος Μενέντεζ.

«Χωρίς λογοδοσία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Η λογοδοσία για εγκλήματα αυτής της φύσης είναι πολύ σημαντική για μένα, και θα εργαστώ για να βεβαιωθώ ότι υπάρχει επίσης ευθύνη», δήλωσε η υποψήφιος πρέσβειρα και ο γερουσιαστής συμπλήρωσε ότι «Χωρίς λογοδοσία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη».

Βασιζόμενος στην τελευταία αυτή δήλωση, ο Κρις βαν Χόλεν τόνισε τη σημασία της λογοδοσίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την άρνηση του Αζερμπαϊτζάν ότι έδρασε ως επιτιθέμενο, κατά την κατάθεση στην ακροαματική διαδικασία της 16ης Νοεμβρίου. «Ανεξάρτητες πηγές του Τύπου τον Σεπτέμβριο τεκμηρίωσαν πολύ καλά ότι το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε επιθέσεις και ενεπλάκη σε διαφορετικούς τύπους φρικαλεοτήτων», δήλωσε ο γερουσιαστής.

«Κατανοώ τη σημασία του να είσαι διαμεσολαβητής, αλλά για να είσαι αξιόπιστος μεσολαβητής, κατά την άποψή μου, πρέπει τουλάχιστον να ξεκινήσεις με τα γεγονότα και να είσαι πρόθυμος να τα δηλώσεις δημόσια».

Σχετικά με τη βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ο πρόεδρος Μενέντεζ σημείωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα που ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε η USAID έχουν παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στους 100.000 εκτοπισμένους από τον πόλεμο του Αρτσάχ του 2020 ή σε όσους εξακολουθούν να διαμένουν στο η περιοχή». Ο γερουσιαστής θέλησε να εξασφαλίσει μια δημόσια δέσμευση από την ορισθείσα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρμενία Κβίεν ότι θα υποστηρίξει μια εκτίμηση ανθρωπιστικών αναγκών από τις ΗΠΑ για τα θύματα της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την Αρμενία.

Σχετικά με τη σωστή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρόεδρος Μενέντεζ δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω έναν υποψήφιο που όντως αποκαλεί τη Γενοκτονία των Αρμενίων «γενοκτονία»», σημειώνοντας ότι στο παρελθόν είχε σταματήσει υποψηφίους που αρνήθηκαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων στις απαντήσεις τους σε έρευνες της Γερουσίας.

Οι γερουσιαστές έχουν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα για να υποβάλουν πρόσθετες ερωτήσεις στους υποψήφιους πρέσβεις, μετά την οποία η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αργότερα η ολομέλεια της Γερουσίας θα έχουν την ευκαιρία να τους επιβεβαιώσουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ANCA μοιράστηκε μια σειρά από προτεινόμενες προτεραιότητες πολιτικής που πρέπει να εξεταστούν κατά τη διαδικασία επιβεβαίωσης της Γερουσίας του επόμενο Αμερικανού πρέσβη στην Αρμενία. Τα θέματα περιελάμβαναν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Αρμενίας, τον έλεγχο της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν, την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των Αρμενίων αιχμαλώτων, τη διευκόλυνση της αμερικανικής βοήθειας στο Αρτσάχ και την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

  • Με πληροφορίες από το armenianweekly.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Δήμος Εορδαίας)

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στην ποντιακή διάλεκτο: Η αυλαία έπεσε, αλλά η συγκίνηση έμεινε ζωντανή – Τα βραβεία που απονεμήθηκαν

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

«Ξήλωσαν» το κύκλωμα στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και παράνομες επιδοτήσεις στο μικροσκόπιο των Αρχών

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Η κρητική ομογένεια του Σίδνεϊ τίμησε την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με μια βραδιά μνήμης και παράδοσης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΗΣΑΠ λόγω EuroLeague Final Four

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Αρχείο)

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ζακύνθου «Ακρίτες του Ιονίου»)

Από τη μνήμη στην παράδοση: Μαθητές στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου βροντοφώναξαν «Ο Πόντος ζει!»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign