pontosnews.gr
Σάββατο, 26/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ρωσικό διαβατήριο έλαβε ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο πρώην συνεργάτης της NSA έχει ήδη πάρει τη ρωσική υπηκοότητα καθώς και μόνιμη άδεια παραμονής στη Ρωσία

2/12/2022 - 6:45μμ
Ο Σνόουντεν αντιμετώπισε κριτική στις ΗΠΑ ακόμη και από εκείνους που νωρίτερα είχαν δείξει κατανόηση για τα κίνητρα των ενεργειών του, επειδή αποκαλούσε τον εαυτό του υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου και ζώντας στην Ρωσία δεν καταδίκασε με σαφήνεια την ρωσική επιθετικότητα προς την Ουκρανία (φωτ. ΑΠΕ/Rainer Jensen)

Ο Σνόουντεν αντιμετώπισε κριτική στις ΗΠΑ ακόμη και από εκείνους που νωρίτερα είχαν δείξει κατανόηση για τα κίνητρα των ενεργειών του, επειδή αποκαλούσε τον εαυτό του υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου και ζώντας στην Ρωσία δεν καταδίκασε με σαφήνεια την ρωσική επιθετικότητα προς την Ουκρανία (φωτ. ΑΠΕ/Rainer Jensen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο πρώην συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν ορκίσθηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσερένα. Σύμφωνα με τον Κουτσερένα, η σύζυγος του Σνόουντεν είναι επίσης πολίτης των ΗΠΑ και βρίσκεται «στο στάδιο υποβολής αίτησης για να πάρει ρωσικό διαβατήριο».

Στις 26 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου δημοσιεύθηκε διάταγμα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με το οποίο απένειμε την ρωσική υπηκοότητα στον Σνόουντεν ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει μόνιμη άδεια παραμονής στην Ρωσία.

Σε περίπτωση που επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για διενέργεια κατασκοπείας και υπεξαίρεση κρατικής ιδιοκτησίας, ο Σνοόυντεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει τότε ότι η υπηκοότητα στον Σνόουντεν δόθηκε έπειτα από δική του παράκληση.

Το ιστορικό

Το 2013 ο Σνόουντεν έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 υψηλόβαθμων προσώπων διαφόρων κρατών. Σύμφωνα με μυστική έκθεση του Πενταγώνου, ο Σνοόυντεν υπέκλεψε σχεδόν 2 εκατομμύρια μυστικούς φακέλους.

Την ίδια χρονιά ο Σνόουντεν εγκατέλειψε τις ΗΠΑ. Αρχικά διέφυγε στο Χογκ Κογκ και εν συνεχεία, σύμφωνα με τους δικούς του ισχυρισμούς, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ρωσία.

«Θα τον καλέσουν να πολεμήσει στην Ουκρανία;»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Σνόουντεν πήρε την ρωσική υπηκοότητα, διερωτήθηκε με τρόπο ρητορικό, αν θα καλέσουν τώρα τον Σνόουντεν στον στρατό για να πολεμήσει στην Ουκρανία. Το διάταγμα του Πούτιν για την απόδοση ρωσικής υπηκοότητας βγήκε λίγες μέρες μετά την αναγγελία της επιστράτευσης. Ο δικηγόρος του Σνόουντεν Ανατόλι Κουτσερένα δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να επιστρατευθεί επειδή δεν υπηρέτησε στον ρωσικό στρατό.

Ο Σνόουντεν, τον οποίο είχε υπερασπισθεί σειρά κοινωνικών παραγόντων στις ΗΠΑ, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αντιμετώπισε κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και από εκείνους που νωρίτερα είχαν δείξει κατανόηση για τα κίνητρα των ενεργειών του. Του ασκήθηκε κριτική επειδή αποκαλούσε τον εαυτό του υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου και ζώντας στην Ρωσία δεν καταδίκασε με σαφήνεια την ρωσική επιθετικότητα.

Ο Σνόουντεν είχε δηλώσει ότι είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία και υπέρ της ειρήνης, αλλά δεν έλεγε ευθέως ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο.

Μερικές μέρες πριν από την έναρξη του πολέμου είχε συγκρίνει το Κίεβο με το Γκρόζνι (πρωτεύουσα της Τσετσενίας, που είχε καταστραφεί από την επίθεση του ρωσικού στρατού), το Σαράγεβο το οποίο είχαν περικυκλώσει οι Σέρβοι της Βοσνίας και με την Φαλούτζα του Ιράκ στην οποία εισέβαλε ο αμερικανικός στρατός.

Όταν ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Μόσχα Μάικλ Μάκφολ τον είχε καλέσει να καταδικάσει τις δηλώσεις του Ρώσου τηλεπαρουσιαστή Αντόν Κρασόφσκι για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στην Ουκρανία, ο Σνόουντεν είχε πει ότι είναι κατά του να πνίγονται παιδιά και δεν υπήρχε λόγος να χάσει χρόνο για να το μάθει.

«Καταγγέλλω τον πνιγμό των παιδιών στο ποτάμι ή το κάψιμό τους σε καλύβες. Χαίρομαι που αφιέρωσες χρόνο από τη μέρα όλων μας για να το διαπιστώσεις αυτό. Τι νίκη είναι αυτή που κερδίσαμε για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη! Τι σπινθηροβόλο θάρρος επιδείξαμε!» είχε γράψει ο Σνόουντεν ειρωνικά στο Twitter, απαντώντας στον Μάκφολ.

Πηγή: Svoboda.org

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Ουκρανία θα υποστεί τις συνέπειες για τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές

26/09/2026 - 12:14πμ
Λευκά τριαντάφυλλα σε «Stolpersteine» (λιθόστρωτα μνήμης), στο Ντόρστεν της Γερμανίας (φωτ. αρχείου: EPA/ Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δήμος απαγορεύει τα «λιθόστρωτα μνήμης» για τα θύματα του Ναζισμού

25/09/2026 - 11:24μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κλυδωνισμοί από μεγάλων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο – 45 συλλήψεις

25/09/2026 - 6:36μμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ συνοδεύουν τον Πάπα Λέοντα ΙΔ' μετά τη συνάντησή τους στο Ελιζέ. Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από 18 χρόνια, Πάπας ξανά στο Παρίσι – Ο Λέων ΙΔ’ στο Ελιζέ

25/09/2026 - 4:50μμ
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την επιστροφή 36 λεηλατημένων αρχαιοτήτων στη Συρία, μεταξύ των οποίων ένα λίθινο ταφικό γλυπτό που διακινήθηκε παράνομα κατά την περίοδο της καταστροφής της αρχαίας Παλμύρας από το ISIS (φωτ.: english.alarabiya.net)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Νέα Υόρκη στη Συρία: Επιστρέφουν 36 λεηλατημένες αρχαιότητες – Ανάμεσά τους ο ταφικός θησαυρός της Παλμύρας

25/09/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου στον ΟΗΕ κατά πάντων: Επίθεση σε Ερντογάν, Μακρόν και Βρετανία και σκληρό μήνυμα στον Μαμντάνι

24/09/2026 - 11:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαχμούντ Αμπάς στον ΟΗΕ: «Η πολιτική του Ισραήλ απειλεί τη ζωή και την ύπαρξη των Παλαιστινίων»

24/09/2026 - 8:32μμ
(Φωτ.: EPA/Yuri Gripas/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ–Σι στον Λευκό Οίκο: «Πρέπει να συνυπάρξουμε ειρηνικά» το μήνυμα του Κινέζου προέδρου

24/09/2026 - 7:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Νέα προσφυγή CNN, MS NOW και Politico – «Αγνοήθηκε» η δικαστική εντολή για την πρόσβαση των δημοσιογράφων

24/09/2026 - 6:16μμ
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναφορές σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, αλλά και στη Συνθήκη της Λοζάνης από το υπουργείο Άμυνας

24/09/2026 - 11:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΦΑ Κιλκίς)

Ο κούρος της Ευρωπού επιστρέφει στο Κιλκίς: Από την αρχαία Μακεδονία στην κλοπή και τον επαναπατρισμό

12 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/brotherhoodpontiontoronto/photos)

Αδελφότης Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Οκτωβρίου

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

19ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης: Στο επίκεντρο η γλώσσα, τα ομογενειακά ΜΜΕ και η περιφερειακή ενημέρωση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Wrestling U20: Διπλή ελληνική επιτυχία

1 ώρα πριν
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης και της κατάρρευσης της διπλοκατοικίας στην Πλάκα, που οδήγησε στον θάνατο έξι ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλη ακτίνα   (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Πλάκα: Τραγικός επίλογος με την ανάσυρση και των έξι θυμάτων από τα ερείπια του κτηρίου στη Λυσικράτους

2 ώρες πριν
Εικόνα του 1ου Φεστιβάλ από ανάρτηση του Κώστα Περτσινίδη (φωτ.: facebook / Pertsinidis Konstan)

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν εικόνα του παλμού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV