pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια: Στο Κονέτικατ των ΗΠΑ διδάσκονται τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα

Ευεργέτιδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» ανακηρύχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

30/11/2022 - 8:21μμ
Η Λίνα Μενδώνη (δεύτερη σειρά στο κέντρο) περιστοιχισμένη από Έλληνες ομογενείς (φωτ. υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Η Λίνα Μενδώνη (δεύτερη σειρά στο κέντρο) περιστοιχισμένη από Έλληνες ομογενείς (φωτ. υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα ζωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Κονέτικατ, στο πανεπιστήμιο UConn, στο οποίο φοιτούν 25.000 προπτυχιακοί και 10.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλο τον κόσμο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο οποίο διδάσκονται ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα, αποτελείται από το Εκπαιδευτικό Κτίριο «Μακεδονία», το ανοιχτό θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος», ακριβές μαρμάρινο αντίγραφο των αρχαίων ελληνικών θεάτρων χωρητικότητας 700 θέσεων, και το ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών.

Το ανοιχτό θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», ακριβές μαρμάρινο αντίγραφο των αρχαίων ελληνικών θεάτρων χωρητικότητας 700 θέσεων (φωτ.: υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού)

Υπάρχει επίσης το Μουσείο της Αρχαίας Σπάρτης, στο οποίο δημιουργείται μόνιμη έκθεση με ακριβή αντίγραφα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης –δωρεά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων–, και πλούσιο εποπτικό υλικό με την φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» αναγνωρίζοντας την πολυετή και σταθερή υποστήριξη της Λίνας Μενδώνη στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου, αλλά και στη δημιουργία του Μουσείου της Αρχαίας Σπάρτης, της απένειμε τον τίτλο του ευεργέτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι πρυτανικές αρχές του UConn, ομογενείς βουλευτές, επικεφαλής ομογενειακών οργανώσεων, καθηγητές και φοιτητές του UConn.

https://twitter.com/RepKavrosDeGraw/status/1597934749561286657

Προχωρά η συνεργασία με το Μητροπολιτικό Μουσείο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη εργασίας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, στη Νέα Υόρκη.

Συνοδευομένη από στελέχη του ΥΠΠΟΑ, συναντήθηκε με τον επιμελητή Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του ΜΕΤ Sean Hemingway και συζήτησαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας, με τη διοργάνωση εκθέσεων μεταξύ των ελληνικών μουσείων και του ΜΕΤ.

Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη στις 2 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προβλέπει μία σειρά δράσεων με στόχο την μελέτη, ανάδειξη και προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού.

Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται, η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες επιστήμονες, η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων (Corpus), η  διοργάνωση συμποσίου με θέμα τον έλεγχο και τη διαπίστωση  της αυθεντικότητας και της προέλευσης των αρχαιοτήτων, καθώς και τη συνεργασία, σε συστηματική ανασκαφική έρευνα, σε  προϊστορική θέση των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Κυκλάδων.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί η δημιουργία και λειτουργία στο Μουσείο της Νάξου, το οποίο ολοκληρώνεται το 2026, του «Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Κυκλαδικού Πολιτισμού», με σκοπό την εξειδικευμένη έρευνα σε θέματα προέλευσης και αυθεντικότητας κυκλαδικών τέχνεργων τα οποία βρίσκονται σε συλλογές Μουσείων, σε όλο τον κόσμο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Pontian Association Of Whittlesea "Panagia Soumela")
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

4/06/2026 - 11:36μμ
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση «Η φωνή της κοινότητας: Οι Έλληνες της Ουκρανίας για τον εαυτό τους». Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο στο Κίεβο: Οι Έλληνες της Ουκρανίας μιλούν για τις ρίζες και το μέλλον τους

4/06/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: dimitrismpasis/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τραγούδησε Μίμη Πλέσσα: Θερμή ανταπόκριση στο μουσικό αφιέρωμα με τον Δημήτρη Μπάση

4/06/2026 - 7:14μμ
(Φωτ.: empiria.events)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τορόντο: Έρχεται το μεγάλο «Συναπάντημα» της ποντιακής νεολαίας Βόρειας Αμερικής

4/06/2026 - 4:26μμ
Από συγκέντρωση συγγενών των θυμάτων των νεοναζί, το 2012 (φωτ.: EPA / Bernd Settnik)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεόδωρος Βουλγαρίδης: 21 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα μετανάστη από ακροδεξιoύς τρομοκράτες στο Μόναχο

4/06/2026 - 9:08πμ
Μια από τις εισόδους του Ροδοκανάκειου Παρθεναγωγείου-Νηπιαγωγείου στην Οδησσό (πηγή: greekmos.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ροδοκανάκειο Παρθεναγωγείο και Νηπιαγωγείο: 154 Χρόνια από την ίδρυση του πνευματικού φάρου των Ελληνίδων της Οδησσού το 1872

2/06/2026 - 4:36μμ
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ουκρανία: Το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι» ένωσε τις ελληνικές κοινότητες, στο Κίεβο

1/06/2026 - 11:20μμ
Περιπολικό έξω από τον αστυνομικό σταθμό του Τσάρινγκ Κρος στο Λονδίνο (φωτ. αρχείου: EPA/NEIL HALL)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιωάννης Αϊδινίδης: Στο μικροσκόπιο των βρετανικών Αρχών ο 46χρονος Έλληνας από την Τσάλκα που κατηγορείται για κατασκοπία

1/06/2026 - 9:35μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η αλληλεγγύη έγινε πράξη στο Σίδνεϊ – Μεγάλη ανταπόκριση στο φιλανθρωπικό δείπνο της «St Elesa Food Initiative»

1/06/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: Facebook/Greek Orthodox Community of NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια στην Αυστραλία άνοιξε την αγκαλιά της στο Ελληνικό Γηροκομείο – Συγκεντρώθηκαν 62.500 δολάρια σε βραδιά προσφοράς στο Σίδνεϊ

1/06/2026 - 9:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσκύνηση των κειμηλίων, της εικόνας της Παναγίας Γουμερά και του Ευαγγελίου, στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πάντων (φωτ.: Γρηγόρης Μωυσιάδης)

Η Παναγία Γουμερά στην Καλλιθέα: Κορυφώνεται το προσκύνημα των Ποντίων το σαββατοκύριακο

13 λεπτά πριν
O Δημήτρης Λιγνάδης προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Υπόθεση Λιγνάδη: Στο Εφετείο η μάχη για την αθώωση και την ποινή

37 λεπτά πριν
(Πηγή: webtv.un.org/en/asset/k1b/k1bnwsbh4a)

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Κοσμοϊστορική ανακάλυψη» αδήλωτων χημικών όπλων στη Συρία

1 ώρα πριν
Αριστερά στο πρωτοσέλιδο της Journal de la Bourse και δεξιά ο Νικόλαος Βότσης με τη στολή του κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (πηγές: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών και Wikipedia)

«Οι εκτοπισμοί στον Πόντο ήταν οργανωμένες σφαγές» – Ο ναύαρχος Βότσης απαντά στη γαλλική φιλοτουρκική προπαγάνδα

1 ώρα πριν
Εξωτερική άποψη του κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο τραπεζικών καταθέσεων

2 ώρες πριν
Δύο στιγμιότυπα από βίντεο που τραβήχτηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Κωνστάντζας (πηγή: Χ)

Συναγερμός στη Ρουμανία: Μη επανδρωμένο σκάφος εξερράγη στο λιμάνι της Κωνστάντζας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign