pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κακοκαιρία ARIEL: Μήνυμα του 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά – Έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα και στην Κεντρική Μακεδονία

Μεγάλα ύψη βροχής, κεραυνοί και θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ απειλούν το νησί - Ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πιθανές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα

30/11/2022 - 3:20μμ
Η κακοκαιρία ARIEL έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Αθήνα (φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Η κακοκαιρία ARIEL έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Αθήνα (φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρές ραγδαιότητες βροχόπτωσης, αυξημένη συχνότητα κεραυνών και θυελλώδεις ανέμους 7-8 μποφόρ αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά η κακοκαιρία ARIEL, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας.

Για το λόγο αυτό το 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης στα κινητά των κατοίκων της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, στους οποίους γίνεται έκκληση, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καλούνται να είναι:

  • Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων, ειδικά όσοι διαμένουν σε ευαίσθητες περιοχές όπου είχαν προκύψει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.
  • Επίσης παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Παράλληλα, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλους σε κατοικίες και επιχειρήσεις σε παλαιότερες κακοκαιρίες, παρακαλούνται οι κάτοικοι:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
  • Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.
  • Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, καλούνται να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά τον χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωσή τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr, ενώ τις σχετικές οδηγίες προστασίας, μπορούν να τις πληροφορηθούν, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα: Πυροσβεστική 199
Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112
Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου 2695022100
Λιμεναρχείο Ζακύνθου 269502811 8
λιμεναρχείο Κεφαλονιάς 2671022224
Αστυνομικό τμήμα Κεφαλονιάς 2671 027820

Στην Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές βροχοπτώσεις, με τα καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται πιο έντονα σε Πιερία και Χαλκιδική, φέρνει από σήμερα, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, η κακοκαιρία ARIEL και στην Κεντρική Μακεδονία. Ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για ένα 24ωρο, από σήμερα το απόγευμα, θα βρέχει παντού και έντονα σε όλη την περιφέρεια».

Κύρια χαρακτηριστικά της ARIEL, θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις, αναμένονται στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας

Διευκρίνισε δε, ότι στη Θεσσαλονίκη τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ, από τις 10:00 έως και τις 02:00 τα ξημερώματα, και στη Χαλκιδική καθ’ όλη τη διάρκεια αυριανής ημέρας, 1ης Δεκεμβρίου. Κατά τον ίδιο, η ARIEL θα κάνει αισθητή την παρουσία της από τις 17.00 σήμερα σε Πέλλα, Ημαθίακαι Πιερία και «για ένα τρίωρο θα ρίχνει βροχή 20 χιλιοστών κυρίως στην περιοχή της Κατερίνης». «Ειδικά στην παραλία Κατερίνης αναμένεται ισχυρή βροχόπτωση σήμερα το βράδυ», διευκρίνισε, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και επαγγελματιών που θα αναγκαστούν να κινηθούν στην περιοχή.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «προς το βράδυ, το φαινόμενο θα κατευθυνθεί μέσα από τον Θερμαϊκό κόλπο προς τη Θεσσαλονίκη και  φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί κυρίως στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού και αύριο, Πέμπτη, θα κινηθεί προς Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα προς Ολυμπιάδα, Ουρανούπολη και ‘Αγιο Όρος, όπου αναμένεται να σημειωθούν τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο Χ. Στεργιάδης, είναι ήδη σε επιφυλακή 100 εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς «ίσως σημειωθούν φαινόμενα παγετού ψηλά στα ορεινά και απαιτηθεί η συνδρομή τους στα ορεινά οδικά δίκτυα και προς τα χιονοδρομικά κέντρα». Πρόσθεσε ακόμη ότι ήδη «υπάρχει επάρκεια άλατος 7.000 τόνων» και σημείωσε ότι «οτιδήποτε χρειαστεί σε μηχάνημα έργου, αντλητικό ή χωματουργικό για μεταφορά φερτών υλικών, τα έχουμε προς διάθεση στην πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να συμβάλλουμε οπουδήποτε χρειαστεί».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

29/03/2026 - 8:01πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 82χρονος στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή σύνδεση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

28/03/2026 - 11:35μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με νεκρούς και τραυματίες

28/03/2026 - 11:07μμ
(Φωτ.: Αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη Μαρινέλλα

28/03/2026 - 9:43μμ
Ο Ερνστ Τσίλλερ σε νεαρή και ώριμη ηλικία (φωτ.: wikipedia/Νομισματικό Μουσείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ερνστ Τσίλλερ: Ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε την Αθήνα από χωριό σε ευρωπαϊκό υπόδειγμα πόλης – Πέθανε πάμπτωχος και η πολιτεία αρνήθηκε να τον κηδεύσει δημοσία δαπάνη

28/03/2026 - 6:45μμ
Εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Διπλό τροχαίο με δύο νεκρούς – Θύματα ένας επιβαίνων και ο εργαζόμενος που έσπευσε για βοήθεια

28/03/2026 - 6:08μμ
Σκάφη του Λιμενικού στο σημείο όπου ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη

28/03/2026 - 3:07μμ
(Φωτ. αρχείου: (freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Αύξηση στις κλήσεις για παιδιά που κάνουν χρήση ναρκωτικών

28/03/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο σημερινός καιρός

28/03/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/garten-gg-201217/)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ενόψει του Πάσχα 2026

27/03/2026 - 4:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Μαρινέλλα 1938-2026: Τα λόγια είναι περιττά…

17 λεπτά πριν
Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο (δεύτερος από δεξιά) κρατά πανό στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)

ΗΠΑ: 3.000 διαδηλώσεις σε μία ημέρα κατά του Τραμπ – Ντε Νίρο και Σπρίνγκστιν μπροστάρηδες στις πορείες

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Instagram/syllogos_pontiwn_metamorfosis)

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα χορέψει για τον «Καθαρμό»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πολέμου Ισραήλ–Ιράν

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νεκρός 82χρονος στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή σύνδεση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign