pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Hi-tech συμμορία έκλεβε στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης – Στο «κόλπο» ιδιοκτήτες σχολών και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών

Συνελήφθησαν 13 άτομα ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για άλλα 58 άτομα

26/11/2022 - 3:55μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 24 Νοεμβρίου 2022 στην Αττική, 13 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και 4 υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 58 ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου για παράλειψη που αντίκεται στα καθήκοντά του, ψευδής βεβαίωση – νόθευση, παράβαση καθήκοντος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατοχή γνήσιων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και νομοθεσία περί όπλων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Δάβαλο οι συλληφθέντες είχαν καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να πετυχαίνουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ακουστικά «ψείρες», μικροκάμερες και συσκευές αναμετάδοσης δεδομένων διαδικτύου (wifi modem).

«Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών εξεταζόμενων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δάβαλος.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα.

Την ημέρα της εξέτασης τοποθετούσαν σε κατάλληλα σημεία στο σώμα και τα ρούχα των υποψηφίων ακουστικά τύπου «ψείρα» και μικροκάμερα, ενώ έκρυβαν μέσα σε σακούλες και σακίδια, που έφεραν οι εξεταζόμενοι, συσκευή αναμετάδοσης δεδομένων, ώστε να έχουν ζωντανή εικόνα. Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού, κατεύθυναν τους εξεταζόμενους και τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις.

Όπως προέκυψε, πριν την εξέταση, κάθε υποψήφιος κατέβαλε -κατά μέσο όρο- το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι μέρος αυτών και συγκεκριμένα 500 ευρώ, προορίζονταν για υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα υπόλοιπα μοιράζονταν ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο (ιδιοκτήτης σχολής, μεσολαβητής, διερμηνέας).

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, σχολές οδηγών και γραφεία υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 86.370 ευρώ, 2 πιστόλια και περίστροφο, 117 εξαρτήματα οπτικοακουστικού εξοπλισμού (μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», μπλούζες με τοποθετημένο εξοπλισμό σε αυτές κ.α.), 50 κινητά τηλέφωνα, πλήθος υπολογιστών και χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα, για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαντής Καραναστάσης: Ο πρώην βουλευτής εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ στο κέντρο της Αθήνας

18/12/2025 - 11:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΑΕ: Ισχυρές καταιγίδες απειλούν το Ντουμπάι – Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

18/12/2025 - 10:28μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κάνναβης στην Αττική

18/12/2025 - 9:57μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Δωρεάν πρόγραμμα γλώσσας για ομογενείς που διδάσκουν ελληνικά εθελοντικά

18/12/2025 - 6:15μμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή σύσκεψη των αγροκών στον Λευκώνα Σερρών (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων – Πώς θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις για τα Χριστούγεννα

18/12/2025 - 5:47μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Mε τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ κάνουμε πραγματικότητα τις χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών που έχουν ανάγκη

18/12/2025 - 4:24μμ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης τον Αύγουστο του 2025 κατά την αναχώρησή του από το Δρομοκαΐτειο (φωτ.:  EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση σε βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη από 21χρονο – «Ψευδείς καταγγελίες και σχέδιο εκβίασης» απαντά ο τραγουδιστής

18/12/2025 - 3:10μμ
Άποψη από την αυλή γυμνασίου στην Κυψέλη (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική βία στην Αγία Παρασκευή: Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα σε γυμνάσιο

18/12/2025 - 2:46μμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 68χρονου στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φοινικούντα: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος 30χρονος συνεργός στη δολοφονία του ιδιοκτήτη κάμπινγκ

18/12/2025 - 10:53πμ
Χθεσινοβραδινό στιγμιότυπο από το μπλόκο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ουρά 30 χλμ. χθες στο μπλόκο στον Προμαχώνα, σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη – Εκατοντάδες τρακτέρ και στις Βρυξέλλες

18/12/2025 - 10:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Conference League: Τα γύρισε όλα τούμπα στις καθυστερήσεις και πέταξε στους «16» η ΑΕΚ!

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Διαμαντής Καραναστάσης: Ο πρώην βουλευτής εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ στο κέντρο της Αθήνας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Φρέναρε τη Χάποελ ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο)

Λονδίνο: Η ελληνική πρεσβεία τίμησε τα 70 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)

ΗΑΕ: Ισχυρές καταιγίδες απειλούν το Ντουμπάι – Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κάνναβης στην Αττική

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign