pontosnews.gr
Κυριακή, 20/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χερσαία επιχείρηση στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν – Μόλις χθες μιλούσε για ενδεχόμενο

«Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

22/11/2022 - 4:09μμ
(Φωτ.: 
T.C. Cumhurbaşkanlığı)

(Φωτ.: T.C. Cumhurbaşkanlığı)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο σχεδιασμός της Άγκυρας για την εκμετάλλευση της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας ξεδιπλώνεται μέσα από τις δηλώσεις Ερντογάν.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης του τουρκικού στρατού στη Συρία, μετατράπηκε σε βεβαιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή του από το Κατάρ όπου παρακολούθησε την τελετή έναρξης του Μουντιάλ ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενη έναρξη μιας «χερσαίας επιχείρησης».

Σε λιγότερο από 48 ώρες ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία θα αρχίσει «σύντομα, αν θέλει ο Θεός».

Μιλώντας στη βορειοανατολική Τουρκία ο Ερντογάν είπε ότι «εδώ και λίγες ημέρες συντρίβουμε τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα και τα drone μας» και πρόσθεσε: «Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας».

Η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή σειρά επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι σύμμαχοί του της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι οργάνωσαν την επίθεση, που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ 81 τραυματίσθηκαν.

Οι δύο οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Απαντήσαμε σ’ αυτή την άτιμη επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε έξι αθώους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, ξεριζώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και στη βόρεια Συρία», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ποιος οπλίζει, ποιος ενθαρρύνει τους τρομοκράτες», επέμεινε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντίθετες ΗΠΑ και Ρωσία

Από την πλευρά τους τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα κάλεσαν σήμερα την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετά τις απειλές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον των θέσεων των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

«Καλούμε σε αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατευθούν οι άμαχοι και να υποστηριχθεί ο κοινός στόχος να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μη συντονισμένη στρατιωτική δράση στο Ιράκ που παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η Ρωσία δήλωσε επίσης σήμερα πως «ελπίζει» ότι η Τουρκία θα επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και θα αποφύγει «κάθε υπερβολική χρήση της ισχύος» στη Συρία.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας που σχετίζονται με την ασφάλειά της (…) Όμως ταυτόχρονα καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή αποσταθεροποίηση της συνολικής κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ και να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της ασφάλειας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Τουρκική απάντηση

Σε απάντηση, η Τουρκία απαίτησε σήμερα από όλους τους συμμάχους της, με πρώτες τις ΗΠΑ, «να σταματήσουν κάθε υποστήριξη» προς τους μαχητές της YPG, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.

«Δηλώνουμε προς όλους τους συνομιλητές μας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πως η YPG είναι ταυτόσημες με το PKK και διατυπώνουμε σθεναρά την απαίτησή μας απ’ αυτούς να πάψουν κάθε υποστήριξη προς τους τρομοκράτες», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νοτιοκορεάτες στη Σεούλ βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα που φέρονται να δείχνουν στιγμές από την εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων (φωτ. αρχείου: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας – Συναγερμός σε Σεούλ και Τόκιο

20/09/2026 - 11:07πμ
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Η διπλωματία σε τεντωμένο σχοινί με Ιράν, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

20/09/2026 - 9:16πμ
Πλακάτ με τη φράση «Φρίντριχ, ο μεγάλος ψεύτης», με αναφορά στον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW)» στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλές κάλπες, δύο διαφορετικοί κόσμοι – Γιατί όλοι κοιτούν το Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:31πμ
Καρέ από τα αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα (πηγή: US Department of War))
ΚΟΣΜΟΣ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανοίγει ξανά τους φακέλους των UFO – Οι φωτεινοί «δίσκοι» του 1952 και τα έξι άγνωστα αντικείμενα στη Μέση Ανατολή

19/09/2026 - 11:46μμ
Καπνογόνο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στα επεισόδια που έγιναν στη Χάγη. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάγη: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, βία και 24 συλλήψεις – Η ακροδεξιά διαδήλωση κατέληξε σε συγκρούσεις

19/09/2026 - 11:20μμ
Άνδρας παρακολουθεί στη Σαναά τηλεοπτική μετάδοση για τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - Χούθι, μετά την ανάληψη ευθύνης από το υεμενίτικο κίνημα για επιθέσεις στο Ριάντ και σε εγκατάσταση της Aramco στο Γιανμπού (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη: «Χτυπήσαμε» Ριάντ και Aramco με πυραύλους και drones

19/09/2026 - 9:45μμ
Το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου (πηγή: Χ / 
Jon De Lorraine)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για drones στο Λουξεμβούργο – Έκλεισε το αεροδρόμιο

19/09/2026 - 6:33μμ
O Αρκτικός Ωκεανός στην υδρόγειο σφαίρα. Με κίτρινο, μέρος της Γροιλανδίας (φωτ.: Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Χωρίς να αλλάξουν τα σύνορα, αλλάζει η ισορροπία στην Αρκτική

19/09/2026 - 5:48μμ
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στις κάλπες της Μόσχας – Νέο μέτωπο με τη Μολδαβία

19/09/2026 - 5:24μμ
Εικόνα από το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: X / Visegrád24)
ΚΟΣΜΟΣ

Ριάντ: Στις φλόγες δεξαμενή της Aramco κοντά στο αεροδρόμιο – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

19/09/2026 - 4:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατρός (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Γιατροί υπό ψηφιακό έλεγχο: Νέο app θα δείχνει τι επιτρέπεται να κάνει ο καθένας

18 λεπτά πριν
Αρχαιολόγοι εργάζονται ανάμεσα στα λίθινα κατάλοιπα του προϊστορικού οικισμού στο Λιμάν Τεπέ, στα Βουρλά (φωτ.: İzmir Metropolitan Municipality)

Μικρά Ασία: Σύστημα αποστράγγισης 5.000 ετών αποκαλύφθηκε στα Βουρλά

42 λεπτά πριν
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

1 ώρα πριν
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

2 ώρες πριν
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV