pontosnews.gr
Κυριακή, 5/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χερσαία επιχείρηση στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν – Μόλις χθες μιλούσε για ενδεχόμενο

«Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

22/11/2022 - 4:09μμ
(Φωτ.: 
T.C. Cumhurbaşkanlığı)

(Φωτ.: T.C. Cumhurbaşkanlığı)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο σχεδιασμός της Άγκυρας για την εκμετάλλευση της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας ξεδιπλώνεται μέσα από τις δηλώσεις Ερντογάν.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης του τουρκικού στρατού στη Συρία, μετατράπηκε σε βεβαιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή του από το Κατάρ όπου παρακολούθησε την τελετή έναρξης του Μουντιάλ ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενη έναρξη μιας «χερσαίας επιχείρησης».

Σε λιγότερο από 48 ώρες ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία θα αρχίσει «σύντομα, αν θέλει ο Θεός».

Μιλώντας στη βορειοανατολική Τουρκία ο Ερντογάν είπε ότι «εδώ και λίγες ημέρες συντρίβουμε τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα και τα drone μας» και πρόσθεσε: «Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας».

Η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή σειρά επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι σύμμαχοί του της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι οργάνωσαν την επίθεση, που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ 81 τραυματίσθηκαν.

Οι δύο οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Απαντήσαμε σ’ αυτή την άτιμη επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε έξι αθώους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, ξεριζώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και στη βόρεια Συρία», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ποιος οπλίζει, ποιος ενθαρρύνει τους τρομοκράτες», επέμεινε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντίθετες ΗΠΑ και Ρωσία

Από την πλευρά τους τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα κάλεσαν σήμερα την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετά τις απειλές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον των θέσεων των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

«Καλούμε σε αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατευθούν οι άμαχοι και να υποστηριχθεί ο κοινός στόχος να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μη συντονισμένη στρατιωτική δράση στο Ιράκ που παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η Ρωσία δήλωσε επίσης σήμερα πως «ελπίζει» ότι η Τουρκία θα επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και θα αποφύγει «κάθε υπερβολική χρήση της ισχύος» στη Συρία.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας που σχετίζονται με την ασφάλειά της (…) Όμως ταυτόχρονα καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή αποσταθεροποίηση της συνολικής κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ και να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της ασφάλειας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Τουρκική απάντηση

Σε απάντηση, η Τουρκία απαίτησε σήμερα από όλους τους συμμάχους της, με πρώτες τις ΗΠΑ, «να σταματήσουν κάθε υποστήριξη» προς τους μαχητές της YPG, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.

«Δηλώνουμε προς όλους τους συνομιλητές μας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πως η YPG είναι ταυτόσημες με το PKK και διατυπώνουμε σθεναρά την απαίτησή μας απ’ αυτούς να πάψουν κάθε υποστήριξη προς τους τρομοκράτες», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί αποτίουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατά τη διάρκεια τελετής αποχαιρετισμού πριν από την κηδεία του στη Μεγάλη Μοσάλα στην Τεχεράνη, Ιράν, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Χιλιάδες κόσμου στην Τεχεράνη για την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

5/07/2026 - 11:34πμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα έβαλε πάλι με τον κομμουνισμό στην ομιλία του για την 4η Ιουλίου

5/07/2026 - 9:54πμ
Ιρανές θρηνούν για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στο Μεγάλο Τέμενος Μοσάλα, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θάνατος στην Αμερική» και δάκρυα στην Τεχεράνη: Η κηδεία του Χαμενεΐ γίνεται επίδειξη ισχύος

4/07/2026 - 4:17μμ
Οδηγοί ταξί στην Άγκυρα κερνούν λουκούμια, ως δείγμα τουρκικής φιλοξενίας λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Η «βιτρίνα» του Ερντογάν και το γεωπολιτικό στοίχημα της Τουρκίας

4/07/2026 - 1:14μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά το πλήθος κατά την άφιξή του στο Μεντόρα της Βόρειας Ντακότα, με το τρένο Freedom 250, για τα εγκαίνια της Προεδρικής Βιβλιοθήκης του Θεόδωρου Ρούζβελτ (φωτ.: Λευκός Οίκος / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ από το όρος Ράσμορ: «Η Αμερική απειλείται από τον κομμουνισμό – Θα τους διώξουμε»

4/07/2026 - 11:14πμ
(Φωτ.: EPA / Graeme Sloan)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν λόγω καύσωνα πολλές εκδηλώσεις για την 4η Ιουλίου

4/07/2026 - 9:21πμ
Άποψη του θρησκευτικού συγκροτήματος Μεγάλη Μοσάλα στην Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιηθούν οι επικήδειες τελετές για τον Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαϊκό προσκύνημα για τον Αλί Χαμενεΐ: Χιλιάδες συρρέουν στην Τεχεράνη – Αναμένονται έως 20 εκατ. άνθρωποι

4/07/2026 - 8:57πμ
Ο πάπας Λέων κατά την ομιλία του (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Ο πάπας Λέων καλεί τις ΗΠΑ να αναλογιστούν τις ιδρυτικές αρχές του έθνους

3/07/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: redcross.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αναχώρησε η πρώτη ελληνική ανθρωπιστική αποστολή του Ερυθρού Σταυρού – Στους 2.595 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς

3/07/2026 - 5:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για ισχυρό Ελ Νίνιο – Ακραία καιρικά φαινόμενα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο σε όλο τον κόσμο

3/07/2026 - 11:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

28 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη στον Ωρωπό Αυστριακός καταζητούμενος για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αλμωπία: 16χρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της – Την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανά)

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανά: Τα «Λαχανιώτικα 2026» πλησιάζουν, με φουλ ποντιακή παράδοση

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Οινόη Αττικής: Μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση

3 ώρες πριν
Εκτός από πιροσκί, ο Σύλλογος πρόσφερε και ποντιακή παράδοση (φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»)

Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»: Το επικό challenge «Βρες ποιος ποντιακός χορός είναι και κέρδισε ένα πιροσκί»!

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign