pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παντελής Παντελίδης: Ο Πόντιος που λατρεύεται ακόμα και που θα άλλαζε το τραγούδι

Ένας σταρ από τη Νέα Ιωνία που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1983 και έσβησε νωρίς. Του Σπύρου Δευτεραίου

23/11/2022 - 1:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISS / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

(Φωτ.: EUROKINISS / ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αν είχε γεννηθεί στην Αμερική, θα γινόταν σκοτωμός Κυρίου για το ποιος θα γύριζε τη βιογραφία του. Γιατί ο Παντελής Παντελίδης τα έζησε όλα στην ένταση. Και με ένταση. Ήταν το αουτσάιντερ που άλλαξε τα πάντα στην εγχώρια μουσική. Αλλά η μοίρα δεν ήταν στο πλευρό του.

Η επανάσταση άρχισε από το YouTube

Η ιστορία του κλασική όπως τόσων και τόσων ανθρώπων, ειδικά της γενιάς του, που όταν άρχισε να μπαίνει στα πράγματα έπεσε πάνω στην κρίση.

Ο Παντελής λοιπόν, που γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1983, μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, μια από τις πιο χαρακτηριστικές προσφυγικές περιοχές της Αθήνας. Αγαπούσε τη μουσική και το τραγούδι. Χωρίς σπουδές,  έμαθε μόνος του να παίζει και να γράφει μουσική. Μάλιστα δεν αποχωριζόταν ποτέ την πρώτη κιθάρα που του αγόρασε ο πατέρας του όταν ήταν 11 χρονών.

Όμως υπήρχε και η επιβίωση. Έτσι στα 19 του μπήκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Χωρίς όμως να έχει ξεχάσει την αγάπη του για τη μουσική.

(Φωτ.: Facebook / Παντελής Παντελίδης)

Έτσι ύστερα από 11 χρόνια, και συγκεκριμένα το 2013, δήλωσε παραίτηση και αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του. Ήδη έναν χρόνο πριν είχε ξεκινήσει να γίνεται γνωστός. Στην αρχή πέρασε απ’ όλο αυτό το γύρο των νέων καλλιτεχνών που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους: δισκογραφικές εταιρείες, μάνατζερ, επιχειρηματίες.

Όμως –ευτυχώς– για τους νέους καλλιτέχνες υπάρχει το YouTube. Ο Παντελής λοιπόν έβαλε μπροστά το ποντιακό πείσμα του, πήρε την κιθάρα του, στάθηκε μπροστά σε μια κάμερα και άρχισε να ερμηνεύει τα τραγούδια του, κάτι ήδη διαδεδομένο στο εξωτερικό, αλλά πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.

Το πείραμα πέτυχε και άρχισαν τα πρώτα email από τις δισκογραφικές. Και η πρώτη επιτυχία ήρθε.

Οι κόντρες και οι επιτυχίες

Όταν κυκλοφόρησε το «Δεν ταιριάζεται σου λέω» έγινε πανικός. Και στις μεγάλες επιτυχίες –πόσο μάλλοναν είναι απρόβλεπτες, υπάρχουν και επικρίσεις. Πολλοί μίλησαν για ένα τραγούδι και μια φωνή που θύμιζε Νότη Σφιακιανάκη.

«Πριν από κάποιους μήνες έχω πάει στο σκάφος του Γιώργου του Πολίτη και ακούω εμένα σε ένα τραγούδι άγνωστο. Δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Παντελίδης. Θλιβερό», είχε δηλώσει ο Σφακιανάκης για τον νεαρό τραγουδιστή.

Τα ΜΜΕ άρχισαν να στήνουν μια κόντρα που όμως στην πορεία φάνηκε ότι δεν αφορούσε κανέναν από τους δυο. Ο Παντελίδης μάλιστα και τραγούδια του Νότη έλεγε στο πρόγραμμά του, και στο μαγαζί όπου τραγουδούσε είχε πάει.

Γενικότερα όμως ο νεαρός τραγουδιστής είχε μια εξ αποστάσεως σχέση με τα μέσα. Απέφυγε επιμελώς τις όποιες κόντρες και αντιπαραθέσεις και κρατούσε μακριά την προσωπική του ζωή.

Στις σχετικά λίγες συνεντεύξεις που είχε δώσει ήταν πολύ απλός, σχεδόν στα όρια της αθωότητας. Για παράδειγμα, δεν είχε διστάσει να δηλώσει ότι τα χρήματα που έβγαζε τα έδινε στη μητέρα του για να τα διαχειρίζεται. Είχε μεγάλη αδυναμία σε εκείνη, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της, το «Αθηνά».

Όπως οι ροκ σταρ

Από τη μια μέρα στην άλλη ο Παντελίδης έγινε πρώτο όνομα. Και όχι μόνο. Το κοινό του ήταν κυρίως νέα παιδιά. Από συνοικίες, με τα τζιν τους, τα τατουάζ τους, που δεν θα βάλουν τα ακριβά φιρμάτα ρούχα για να πάνε στο μαγαζί και να κάνουν εφέ. Που λατρεύουν τον Παντελίδη, γιατί είναι ένας από αυτούς. Ντύνεται σαν αυτούς, μιλάει σαν κολλητός τους και τα τραγούδια του είναι λαϊκά του σήμερα, για έρωτες, απορρίψεις, καψούρες, λιώματα.

Οι επιχειρηματίες τον πολιορκούσαν, το ίδιο και οι τραγουδιστές, για να τους γράψει ένα σίγουρο σουξέ. Ο ἰδιος έκανε ντουέτο με ένα ίνδαλμά του, τον Βασίλη Καρρά.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι ο Παντελίδης άλλαξε όλο το κατεστημένο της νύχτας. Τέρμα πια στους δεινόσαυρους που νομίζουν ότι είναι τα ανίψια της Madonna και που τραγουδάν τσιφτετέλια σε remix.  Το κοινό που γαλουχήθηκε στα χρόνια της κρίσης ήθελε τη μία φορά που θα έβγαινει να τα… δώσει. Να διασκεδάσει αυθεντικά, με τα ελληνικά ακούσματα που επιθυμούσε και να μην είναι στο κυρίαρχο lifestyle των προηγούμενων ετών.

Όταν πένθησε η Νέα Ιωνία και όλη η Ελλάδα

«Δεν μου λείπει τίποτα. Είμαι τόσο ευτυχισμένος που κάνω αυτό που ονειρευόμουν, δόξα τω Θεώ έχω και μια φοβερή οικογένεια, έχω φίλους που τους έχω από 5 χρονών, οπότε είμαι πολύ τυχερός».

Αυτά ήταν τα λόγια του σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις. Προβλήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Σχεδόν έναν μήνα μετά, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Παντελίδης έγινε πρώτο θέμα. Όχι για καλό λόγο, αφού προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο, όταν αφιέρωσε στο ακροατήριό του σε κέντρο της Λευκωσίας ένα νέο του τραγούδι με τους στίχους «Με συγχωρείς για τα επόμενα / μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα / πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα / που τριγυρνά στα Κατεχόμενα».

Το κοινό σοκαρίστηκε και διχάστηκε. Μάλιστα μια παρουσιάστρια που του άσκησε κριτική έγινε σάκος του μποξ από τους θαυμαστές του. Ο ίδιος απομονώθηκε από τα ΜΜΕ, που άλλωστε δεν τα κυνηγούσε.

Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016. Μόλις είχε τελειώσει την πρόβα του στο κέντρο όπου επρόκειτο να εμφανιστεί από την επομένη μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια λαοθάλασσα στο πλευρό της οικογένειάς του να τον αποχαιρετά στις 20 Φεβρουαρίου στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία.

Το τι ακολούθησε με δικαστήρια, μηνύσεις, σενάρια είναι λίγο-πολύ γνωστό. Και στην ουσία αφορά τους εμπλεκόμενους. Αυτό που μένει είναι ότι χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 33 χρονών. Και όλα τα άλλα…

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Φρέντι Μέρκιουρι: Από τη Ζανζιβάρη στη δόξα – Ο μύθος, οι υπερβολές και το τέλος από AIDS

24/11/2025 - 11:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

70 χρόνια πριν: Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η θρυλική ταινία του Κακογιάννη, «Στέλλα»

21/11/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Facebook/ Fairuz)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Φαϊρούζ: «Το αηδόνι του Λιβάνου» με την ελληνορθόδοξη πίστη άγγιξε τα 90

21/11/2025 - 11:26πμ
Εναέρια λήψη που δείχνει τη δεύτερη θέση εκτόξευσης μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων, στη Σαγουά λα Γκράντε. Κούβα, 17 Οκτωβρίου 1962 (πηγή: Wikipedia / Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η Κρίση των Πυραύλων: Η μέρα που η Κούβα έκρινε το μέλλον του κόσμου

20/11/2025 - 4:20μμ
Η πολιορκία της Αμμοχώστου διά χειρός Giovanni Francesco Camocio (πηγή: travelogues.gr / commons.wikimedia.org)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Στρατηγός Άντζελο Γκάττο: Η φυλακή στον Εύξεινο Πόντο και η μαρτυρία μιας ηρωικής πολιορκίας

20/11/2025 - 10:23πμ
(Φωτ.: instagram / jamie_warfield)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Χριστίνα Ωνάση: Το τραγικό τέλος της γυναίκας που παρά τα πλούτη, δεν κατάφερε να αγοράσει την αγάπη

19/11/2025 - 3:47μμ
Οι κατηγορούμενοι από τα αριστερά, Μ. Γούδας, Γ. Μπαλτατζής, Ξ. Στρατηγός, Δ. Γούναρης, Ν. Στράτος, Ν. θεοτόκης, Π. Πρωτοπαπαδάκης (πηγή: Bibliothèque nationale de France)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μικρασιατική Καταστροφή: Σαν σήμερα, στις 15 Νοεμβρίου 1922, εκδόθηκε η ετυμηγορία για τη Δίκη των Έξι

15/11/2025 - 8:57πμ
Γνωστοί ερμηνευτές τραγουδούν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Ο μεγάλος δημιουργός με τις ποντιακές ρίζες γίνεται σήμερα 90 χρονών

14/11/2025 - 1:51μμ
Φωτογραφίες από τη «μάχη της παράγκας» στον Τύπο (οι συγκεκριμένες είχαν δημοσιευτεί στην εφ. «Αυγή»)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δραπετσώνα, 14 Νοεμβρίου 1960: Η «Μάχη της παράγκας» κορυφώνεται

14/11/2025 - 10:15πμ
«Θα το γράψω στον Ψαθά», ήταν μία απο τις τρομερές απειλές των πολιτών της εποχής εκείνης, που έβρισκαν στο χρονογράφημα του Ψαθά σανίδα σωτηρίας. Οι όγκοι των επιστολών το αποδεικνύουν... (φωτ.: Αρχείο Λένας Νίτσου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο Πόντιος καζανόβας του Δημήτρη Ψαθά: Από την Τραπεζούντα στην Αθήνα και στο εδώλιο του κατηγορουμένου

13/11/2025 - 4:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ισοπέδωσε την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Η άτυχη οικογένεια σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές (φωτ.: glomex)

Από τοξικό εντομοκτόνο πέθανε η τουρκογερμανική οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Στιβ Γουίτκοφ με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ να συναντήσει τον Πούτιν και τον Ντρίσκολ στους Ουκρανούς

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών)

Αντίστροφη μέτρηση για το γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Σερρών

3 ώρες πριν
Ουκρανοί διασώστες επιχειρούν σε εννιαώροφη οικοδομή στο Κίεβο όπου χτύπησε ρωσικός πύραυλος το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (φωτ.: EPA/Maxym Marusenko)

Ντ. Τραμπ: Πολύ κοντά η επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign