pontosnews.gr
Σάββατο, 8/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών: Το μήνυμα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ

Το βίντεο του Τάκη Θεοδωρικάκου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

19/11/2022 - 5:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Όλοι έχουμε την ευθύνη και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε. Όλη η κοινωνία» ήταν το μήνυμα του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, κατά την παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων που διαθέτουν από σήμερα τα ΕΛΤΑ προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάδοση του αγώνα της παιδικής προστασίας.

«Τα ΕΛΤΑ στέλνουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα, με τη δημιουργία αυτών των πρότυπων γραμματοσήμων που εμφανίζουν τη φωνή των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την κοινωνία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Μάριος Τέμπος. «Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, η κοινωνία όλη να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα και να υπάρχει καθολική ευθύνη για το πώς θα περιοριστεί το φαινόμενο. Προφανώς, με τη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι, συμβάλλουμε όπως μπορούμε και ευχόμαστε να σταματήσει άμεσα η παιδική κακοποίηση και να έχουμε παιδιά τα οποία ζουν, παίζουν ανέμελα, δημιουργούν, χωρίς να φοβούνται τίποτα» επισήμανε.

«Το κοινωνικό πρόσωπο των ΕΛΤΑ για ακόμα μια φορά είναι συνεπές» κατέληξε ο Μ. Τέμπος.

«Για μια ακόμη φορά θα πούμε στατιστικά στοιχεία: Πόσα παιδιά κακοποιούνται, πόσα παιδιά βασανίστηκαν, και για μια ακόμη φορά θα πούμε τι έγινε. Ενώ θα έπρεπε να λέμε τι κάναμε, και τι αποτέλεσμα είχαμε, και πόσα παιδιά σώσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Γιαννόπουλος. «Οκτακόσιοι φορείς λοιπόν από όλο τον κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κινητοποιούμε την κοινωνία, και αυτό έχει ξεκινήσει με την εκστρατεία “Μένει Μυστικό”.

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

»Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, γιατί τα ΕΛΤΑ –με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία και μας υποστηρίζουν με τις υπηρεσίες τους– έβγαλαν αυτά τα ξεχωριστά γραμματόσημα, τα οποία είναι μπουνιά στο στομάχι και την ψυχή. Είναι κάτι που πρέπει να μας ταρακουνήσει και να είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση, και όχι μόνο όταν βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», προσθέτοντας ότι με τα γραμματόσημα αυτά «το μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Σχετικά με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών που έχουν δημοσιοποιηθεί, απαντώντας προς ποια κατεύθυνση θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να κινηθεί η πολιτεία, ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «βλέπω ότι δυστυχώς αποπροσανατολίζεται ο διάλογος, αποπροσανατολίζεται η ουσία. Εμείς στηρίζουμε το Σχέδιο Δράσης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών που παρουσίασε η κυβέρνηση, κάναμε τις προτάσεις μας και θα το υπηρετήσουμε. Αλλά καλά είναι τα σχέδια δράσης, έχουμε δει και στο παρελθόν πολύ επιτυχημένες προσπάθειες. Έχουν γίνει φωτισμένες ενέργειες, δεν πρέπει να ακυρώνουμε τα πάντα. Έχουν γίνει πράγματα τα οποία ήταν πολύ σημαντικά και μετά είχαμε πισωγύρισμα και κάποιος τα σταμάτησε. Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια».

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Όπως τόνισε, «εάν στελεχωθούν οι υπηρεσίες, εάν γίνει αυτό που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση –έως το 2030 να έχουν στελεχωθεί οι υπηρεσίες και να λειτουργεί πλέον θεσμικά το θέμα αυτό– τότε θα έχουμε πρόοδο. Να μη λέμε πάλι μετά από έναν χρόνο τι θα φτιάξουμε, και μετά από έναν χρόνο θα φτιάξουμε κάτι άλλο, και τελικά, στο μεταξύ, τα παιδιά πεθαίνουν είτε σωματικά, είτε ψυχικά».

Αναφερόμενος σε ένα από τα περιστατικά που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» θέλησε να αναδείξει και μια άλλη διάσταση, σχολιάζοντας «αυτή την ψυχή του παιδιού των 14 χρονών, του εγκαταλελειμμένου στο νοσοκομείο, που έκανε κάτι κακό, το ρώτησε κανείς πώς αισθάνεται τέσσερις μήνες μέσα στο νοσοκομείο μόνο του, τρέχοντας στους διαδρόμους;

»Το παιδί αυτό είναι πολύ θυμωμένο, το ίδιο και τα άλλα τα παιδιά, τα παρκαρισμένα στα νοσοκομεία, τα οποία είναι 80 στην Αττική μόνο».

«Όχι μόνο λόγια, αλλά πράξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «ερχόμαστε από το Βέλγιο, όπου το Χαμόγελο του Παιδιού βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες, όχι γιατί λέμε λόγια, αλλά γιατί κάνουμε πράξεις. Να μας αξιοποιήσει η πολιτεία, όπως μας αξιοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν διάφορα εργαλεία. Ήδη συνεργαζόμαστε με πολλά υπουργεία, θα πρέπει και με όσους έχουν την ευθύνη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε μέσω social media μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, με ένα βίντεο το οποίο έχει τον τίτλο «Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι»:

Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης. pic.twitter.com/8C4gEX4po7

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) November 19, 2022

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINSSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα λιμάνια της Αττικής

8/08/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από τους επιτόπιους ελέγχους από κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) στις ιδιοκτησίες που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική: Σε εξέλιξη οι αυτοψίες και οι αποζημιώσεις μετά την καταστροφική φωτιά

8/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/cocoparisienne-127419/)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας έως τους 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι

8/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε κατάστημα στον Άλιμο – Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία

7/08/2026 - 11:33μμ
Η είσοδος της ΔΕΘ (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλασή της – Προϋπολογισμός 204,6 εκατομμύρια ευρώ

7/08/2026 - 10:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Διαρρήκτες πήραν από αυτοκίνητο αντικείμενα αξίας άνω των 19.000 ευρώ! – Δύο συλλήψεις

7/08/2026 - 9:00μμ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος (φωτ.: ertnews.gr / Βασίλης Αναστασιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: «Τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει ο πατέρας, τι λέει ο οδηγός του φορτηγού

7/08/2026 - 7:14μμ
Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7/08/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στεγαστικό επίδομα: Ποιοι 1.120 φοιτητές θα λάβουν 2.000 ή 2.500 ευρώ

7/08/2026 - 6:02μμ
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστράς: «Τον έβαλα στην κατάψυξη για να τον κρατήσω άφθαρτο» – Ελεύθερος ο 55χρονος

7/08/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

16 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις 14ες Ποντιακές Μνήμες 2025 της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης (φωτ.: facebook.com/enosipontionpolichnis?locale=el_GR)

Ένωση Ποντίων Πολίχνης: 15ες Ποντιακές Μνήμες 2026 στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

1 ώρα πριν
Άποψη του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, τον Ιούνιο του 1966, λίγες ώρες πριν από την παράσταση «Ικέτιδες» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε ο Πόντιος δημιουργός Τάκης Μουζενίδης – αριστερά σε νεότερη ηλικία (πηγή: nt-archive.gr/pub/2317)

Τάκης Μουζενίδης: Από την Τραπεζούντα στην κορυφή του Εθνικού Θεάτρου

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINSSI)

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα λιμάνια της Αττικής

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με την τριμερή Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας. 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign