pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μετανάστευση: Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 25 Νοεμβρίου

Με αφορμή τη γαλλοϊταλική διπλωματική κρίση για το «Ocean Viking»

18/11/2022 - 9:42πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Guillaume Horcajuelo)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Guillaume Horcajuelo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η πολιτική για το ζήτημα της μετανάστευσης θα συζητηθεί στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Παρασκευή 25η Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η τσεχική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αφορμή στάθηκε η γαλλοϊταλική διπλωματική κρίση που πυροδότησε η υποδοχή πλοίου ΜΚΟ που διασώζει μετανάστες στη θάλασσα.

Η άρνηση της Ρώμης να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του «Ocean Viking» με 230 μετανάστες που είχαν διασωθεί στη Μεσόγειο, το οποίο εντέλει υποδέχτηκε η Γαλλία, πυροδότησε κρίση με το Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον «καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, και μηχανισμούς αλληλεγγύης».

Η τσεχική προεδρία διευκρίνισε μέσω Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων κατά τη διάρκεια του οποίου «οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση σε όλες τις μεταναστευτικές οδούς».

Το Μεταναστευτικό παραμένει μήλο της Έριδας για τους 27, οι οποίοι συνεχίζουν να διχάζονται όσον αφορά τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που θα πρέπει να εφαρμοστούν για την ανακούφιση των χωρών της πρώτης γραμμής ως προς την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στη Μεσόγειο.

Τα κράτη μέλη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν εχθρικά κάθε μετεγκατάσταση μεταναστών στις επικράτειές τους, ενώ ο κανονισμός του Δουβλίνου ορίζει ότι κάθε αίτηση ασύλου εξετάζεται στη χώρα όπου ο υποψήφιος ή η υποψήφια εισήλθε στην ΕΕ.

Στο έκτακτο συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να θιγούν ξανά το ζήτημα της μεταρρύθμισης των κανόνων για το άσυλο –που έχει παραλύσει από το 2015–, η προστασία των συνόρων και οι μηχανισμοί αλληλεγγύης, συνόψισε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πολιτική της ΕΕ έναντι των χωρών καταγωγής και των χωρών από τις οποίες διέρχονται μετανάστες, καθώς και ο ρόλος των ΜΚΟ, που «έχουν εργαλειοποιηθεί από τους διακινητές», θα βρεθούν στην καρδιά των συνομιλιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι εντάσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία προκαλούν πρόβλημα, πρέπει να τις εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν χαρακτήρισε απαράδεκτη την άρνηση της Ιταλίας να υποδεχτεί το «Ocean Viking», και αξίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφραστεί το ταχύτερο για τις συνέπειες αυτής της απόφασης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του Παρισιού να δώσει άδεια να ελλιμενιστεί το πλοίο, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν είπε πως, εν είδει αντιποίνων, η γαλλική κυβέρνηση ανέστειλε με άμεση ισχύ την υποδοχή 3.500 μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ιταλία.

Η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής της κυβέρνησης συμμαχίας Άκρας Δεξιάς – Δεξιάς στην Ιταλία, μίλησε για επιθετική και αδικαιολόγητη αντίδραση, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της έχει υποδεχτεί σχεδόν 90.000 μετανάστες από την αρχή της χρονιάς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

17/09/2025 - 8:16μμ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: martha_karayianni fun page instagram)

Μάρθα Καραγιάννη: Το κορίτσι που χόρευε με τα φώτα – Η σπουδαία πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο, οι παθιασμένοι έρωτες και το παιδί που δεν ήρθε ποτέ

9 λεπτά πριν
O Παναγιώτης Διαμάντης μιλά στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου για τον Τρελόαρ, στην Καμπέρα. 17 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Embassy of Greece in Australia)

«Από τη Γενοκτονία στην Αναγέννηση» – Οι πρόσφυγες μέσα από το φακό του Τρελόαρ

35 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)

WSJ: Εξοργισμένος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου

1 ώρα πριν
Κτηνοτροφική μονάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – «Σταματήστε τις θανατώσεις»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: opap.gr)

Ο ΟΠΑΠ κάνει «απόβαση» στα Ιωάννινα με μοναδικές εμπειρίες

2 ώρες πριν
Οι S-400 Triumf κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη Ρωσία (πηγή: Wikipedia)

Τουρκία: Έχουμε ακόμα τους ρωσικούς S-400

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign