pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με… τουρκικό θράσος η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Λιβύης για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Δένδια

Προειδοποιεί ότι θα λάβει τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα χωρίς καμία αναφορά στην αθέτηση της συμφωνίας για τη μη συνάντηση Νάιλα Μανγκούς

17/11/2022 - 5:41μμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες (φωτ.: Twitter / @MevlutCavusoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τακτική που προσομοιάζει με αυτήν της Τουρκίας, η οποία διαστρεβλώνει τα στοιχεία και τα γεγονότα και παρουσιάζει την εκδοχή που την βολεύει περνώντας μάλιστα στην επίθεση,  υιοθέτησε η Λιβύη στο θέμα του διπλωματικού επεισοδίου με τον Νίκο Δένδια.

Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ της Λιβύης με μια προκλητική ανάρτησή του στο Facebook επιχειρεί να αιτιολογήσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τρίπολη, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην αθέτηση της συμφωνίας που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρει το λιβυκό ΥΠΕΞ, η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς περίμενε το πρωί να υποδεχθεί τον Νίκο Δένδια σύμφωνα με τη διπλωματική πρακτική, αλλά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και αναχώρησε χωρίς καμία εξήγηση.

Μάλιστα, το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών προχωρά σε προκλητική προειδοποίηση, ότι «θα λάβει τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα προστατεύοντας το κύρος και την κυριαρχία της Λιβύης».

Σημειώνεται πως αρχικά η Τρίπολη δεν ήταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Δένδια στη Λιβύη. Όμως, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως, την παραμονή της επίσκεψης, ο Μένφι είχε ζητήσει να μεταβεί ο υπουργός και στην Τρίπολη συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με την προϋπόθεση να δει μόνο αυτόν και να μην παραβρίσκεται κανείς άλλος. Όμως, όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Όπως υπογράμμισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διαμήνυαν πως ο Νίκος Δένδιας δεν υπέκυψε στον εκβιασμό της Τρίπολης και έκαναν λόγο για «φάουλ πλέι», ενώ σημείωναν πως οι λιβυκές αρχές θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εκβιάσουν την κατάσταση, με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση.

Δεν ενέκριναν τα σχέδια πτήσης – Μέσω FIR Μάλτας αναγκάστηκε να πετάξει το κυβερνητικό αεροσκάφος

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την ελληνική αποστολή από την Τρίπολη στη Βεγγάζη αναχώρησε μέσω του FIR της Μάλτας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η λιβυκή πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης του ελληνικού κυβερνητικού αεροπλάνου από την Τρίπολη στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα αρκετή αναμονή στο αεροσκάφος.

Επίσης, στην αρχή της ανάρτησής του, το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον Νίκο Δένδια για «εξωφρενικές πολιτικές και θέσεις» τις προηγούμενες ημέρες προς τα συμφέροντα του λιβυκού κράτους.

Νωρίτερα, επιλέγοντας να μιλήσει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», σύμφωνα με τηλεγράφημά του, ο εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Τρίπολη είπε πως η Λιβύη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μανγκούς, η οποία είναι υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Θέση της Αθήνας, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Αίγυπτος, είναι η πως η θητεία της κυβέρνησης της Τρίπολης έχει λήξει και δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι προσωρινή με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

27/02/2026 - 11:20πμ
Εικόνα από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio στον Λευκό Οίκο (φωτ.: U.S. Department of State 
@StateDept)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο

27/02/2026 - 9:35πμ
Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Νικήτα Κακλαμάνη

26/02/2026 - 5:33μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

25/02/2026 - 9:23μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

25/02/2026 - 4:34μμ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

24/02/2026 - 10:30μμ
Μία από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες υπουργών, λέει η ΝΔ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά η αντιπολίτευση

24/02/2026 - 8:50μμ
Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία»)

Μια βραδιά γεμάτη ποντιακή παράδοση στα Χανιά από τη «Ρωμανία»

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ από πτώση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Davide Canella)

Μιλάνο: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από εκτροχιασμό τραμ

1 ώρα πριν
Μέλη του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» παρασκευάζουν το κεσκέκι

ΥΠΠΟ: Το μικρασιατικό κεσκέκι και άλλα 11 νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα λειτουργήσουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου μετρό, λεωφορεία, τραμ και πλοία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)

Σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του ΑΠΘ για την ελληνική γλώσσα στην ομογένεια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign