pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης ετοιμάζονται για τον ετήσιο χορό τους – Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης θα βάλει άψιμον στην Πολίχνη

Αναμένεται το αδιαχώρητο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Παπαδόπουλο. Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

12/11/2022 - 10:58πμ
Vintage φωτογραφία με το χορό των μαχαιριών, σε χοροεσπερίδα του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Πόντιων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Vintage φωτογραφία με το χορό των μαχαιριών, σε χοροεσπερίδα του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Πόντιων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Περίπου 900 ίσως και χίλια άτομα εκτιμάει ότι θα παραβρεθούν στο χορό του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», ο πρόεδρός του Κώστας Παπαδόπουλος. Ο ίδιος σημειώνει στο pontosnews.gr ότι μέχρι στιγμής και περίπου μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση έχουν ήδη γίνει κρατήσεις από περισσότερα από πεντακόσια άτομα, χωρίς ακόμα να έχουν κλείσει θέση και να έχουν αγοράσουν προσκλήσεις εκπρόσωποι από τους πολλούς άλλους ποντιακούς συλλόγους που έχουν έδρα τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο χορός του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο πασίγνωστο ποντιακό κέντρο «Μίθριο» (πάνω από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πολίχνης, δίπλα στο νέο στρατιωτικό νοσοκομείο). Η ώρα προσέλευσης έχει καθοριστεί για τις 21:00.

Το λάβαρο του Συλλόγου

«Το “Μίθριο” είναι ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης. Στο παρελθόν το έχουμε γεμίσει επανειλημμένα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μας και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Ήδη έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις και φαίνεται ότι θα φτάσουμε στο… αδιαχώρητο. Περισσότερο από το μισό μαγαζί έχει ήδη κλειστεί. Στο τέλος θα φάμε και… ξύλο, αφού όλοι θέλουν να καθίσουν στο πρώτο τραπέζι», λέει, χαμογελώντας, στο pontosnews.gr ο Κώστας Παπαδόπουλος.

(Φωτ.: facebook.com/TsahouridisMatthaiosOfficial)

Κατά τον ίδιο, στην υπερβολικά μεγάλη προσέλευση του κόσμου, μεταξύ άλλων, παίζουν ρόλο δύο βασικοί παράγοντες. Το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια κορονοϊού, καραντίνας και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης ο κόσμος είναι διψασμένος για διασκέδαση, αλλά και το μεγάλο όνομα του καλλιτέχνη, αφού το μουσικό πρόγραμμα θα κρατήσει ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με το επιτελείο του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Πριν την έναρξη του αμιγώς καλλιτεχνικού προγράμματος, θα προηγηθούν εναλλάξ παρουσιάσεις από χορευτικά τμήματα των «Ακριτών του Πόντου» και χαιρετισμοί από επισήμους.

Ο πρόεδρος των «Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης» Κώστας Παπαδόπουλος (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

«Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει και να χορέψει και δε θέλουμε να τον κουράσουμε με ομιλίες. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνω εγώ, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης εάν έρθει, ο δήμαρχος Παύλου Μελά και κάποιος εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χορέψουν το παιδικό μας τμήμα, το εφηβικό, το αρχαρίων ενηλίκων και το προχωρημένων ενηλίκων. Οι χοροί που θα παρουσιάσει το κάθε τμήμα, θα είναι αυστηρά ολιγόλεπτοι. Κάθε χορευτικό θα ακολουθεί ένας χαιρετισμός μέχρι να μπούμε στο κυρίως καλλιτεχνικό πρόγραμμα», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου».

Στις 22:30 θα ανέβουν στη σκηνή ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με το μουσικό επιτελείο του και το γλέντι θα ανάψει.

Γύρω στις 00:30 οι καλλιτέχνες θα κάνουν ένα διάλειμμα περίπου μισής ώρας, κατά τη διάρκεια του οποίου μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στο κοινό λυράρηδες του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης.

Με την πρόσκληση οι παρευρισκόμενοι θα δικαιούνται σαλάτα, μία μερίδα κρέατος και απεριόριστο ποτό.

Πολύ επιτυχημένοι οι προηγούμενοι χοροί του συλλόγου

Όπως αναφέρει ο Κώστας Παπαδόπουλος, από το 1977, που ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», ξεκίνησε τη διοργάνωση των ετήσιων χορών, οι οποίοι σχεδόν πάντοτε συνοδεύονταν από τεράστια επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Στιγμιότυπο από παλαιότερο χορό όπου χορεύουν μέλη του μεγάλου χορευτικού

Χοροί δεν διοργανώθηκαν μόνο στα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, τα τουλάχιστον τελευταία δέκα χρόνια οι «Ακρίτες του Πόντου» διοργάνωσαν δύο ετήσιους χορούς, με τον έναν να αποτελεί κάλεσμα της νεολαίας του συλλόγου.

«Μόνο μία φορά ο χορός μας δεν είχε την προσδοκώμενη επιτυχία. Πριν πέντε χρόνια, όταν τον διοργανώσαμε σε ένα κέντρο διασκέδασης, πίσω από το παλαιό εργοστάσιο του “Αγνό”. Για εκείνη την εκδήλωση φταίγαμε εμείς, η διοίκηση του συλλόγου, διότι δεν είχαμε πάρει το θέμα πολύ ζεστά», τονίζει ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Όμορφες στιγμές από τον ετήσιο χορό του 2018

Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, ακόμα και ιερά τέρατα της ποντιακής μουσικής έχουν τραγουδήσει ή παίξει μουσική σε χορούς του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου». Ξεχωρίζουν, φυσικά, ο πατριάρχης του ποντιακού τραγουδιού Χρύσανθος Θεοδωρίδης και ο μυθικός λυράρης Γώγος Πετρίδης. Επίσης, σε χορούς του συλλόγου τραγούδησαν κι έπαιξαν μουσική οι Χρήστος Παπαδόπουλος, Στάθης Νικολαΐδης, Θεόφιλος Πουταχίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Αντώνης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.

«Εύχομαι όλοι οι χοροί όλων των συλλόγων να έχουν μεγάλη επιτυχία. Οι χοροί αποτελούν σήμερα τη μοναδική οικονομική στήριξη των συλλόγων, αφού δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την Πολιτεία. Υπάρχουν άτομα, τα οποία, αν και δεν έρχονται στο χορό, αγοράζουν προσκλήσεις για οικονομική ενίσχυση των συλλόγων», καταλήγει ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

  • Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του ετήσιου χορού του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

30/07/2026 - 5:45μμ
Το υπό διαμόρφωση μνημείο της ποντιακής λύρας στη Λευκόπετρα Ξάνθης (φωτ.: Κωνσταντίνα Ναβροζίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λευκόπετρα Ξάνθης: Οι νέοι ξύπνησαν τους «Σταυραετούς του Πόντου» – Με τα χέρια τους στήνουν μια λύρα μνήμης

30/07/2026 - 3:19μμ
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

30/07/2026 - 12:51μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
Ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του ερευνητικού έργου της ΑΜΚΕ «Ψηφιακή Σάντα» Δημήτρης Πιπερίδης κατά την εισήγησή του στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (φωτ.: Facebook / Flynn Sunsey)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάντα του Πόντου: Σπάνιο δερματόδετο σημειωματάριο σε καραμανλίδικη γραφή

29/07/2026 - 7:58μμ
Tο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου (φωτ.: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Επιστρέφει το ιστορικό «Ελευθέριο» στην ονομασία του

29/07/2026 - 5:56μμ
Μέλη του ποντιακού συλλόγου έξω από το ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο (φωτ.: Faceboook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρέθυμνο: Η «Αροθυμία» στη «Φλόγα της Αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία

29/07/2026 - 2:58μμ
(Φωτ.: Κολάζ -Szegedi Balkán Tánctábor/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή μουσική ταξίδεψε στην Ουγγαρία – Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος δίδαξε την παράδοση του Πόντου στο ετήσιο Φεστιβάλ Βαλκανικών Χορών

29/07/2026 - 10:50πμ
Πανοραμική άποψη του ανασκαφικού χώρου στη Φάτσα του Πόντου, όπου βρίσκεται ο οκταγωνικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (φωτ.: Δήμος Φάτσας)
ΠΟΝΤΟΣ

Φάτσα του Πόντου: Νέα ανασκαφή στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Οι Τούρκοι αναζητούν τα ψηφιδωτά

29/07/2026 - 9:55πμ
Εξόριστοι μεταφέρονται (στην καλύτερη περίπτωση) σε βαγόνια εμπορικών τρένων (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ιούλιος 1921: Η έκθεση που κατέγραψε τις πορείες θανάτου Ελλήνων εξορίστων

28/07/2026 - 9:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

8 ώρες πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign