pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Ξεκινά και πάλι η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου – Τι θα συμβεί αν καταδικαστεί

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κινδυνεύει με αποκλεισμό από την πολιτική ζωή για τέσσερα χρόνια, λίγο πριν από τις εκλογές

11/11/2022 - 9:38πμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / @ekrem_imamoglu)

(Φωτ. αρχείου: Twitter / @ekrem_imamoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεκινά και πάλι σήμερα η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σημαντική προσωπικότητα της τουρκικής αντιπολίτευσης, αν καταδικαστεί κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του και αποκλεισμό από την πολιτική ζωή για τέσσερα χρόνια, μόλις επτά μήνες πριν από τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, στις 21 Σεπτεμβρίου, διεκόπη πολύ γρήγορα καθώς Ιμάμογλου απουσίαζε, ενώ είχε απαγορευθεί η είσοδος στον Τύπο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που στις δημοτικές εκλογές κατάφερε να αρπάξει από τα χέρια του AKP τον πολύτιμο δήμο της τουρκικής μεγαλούπολης σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, είναι πιθανόν ο καλύτερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης για να διεκδικήσει τον προσεχή Ιούνιο την προεδρία της χώρας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου, μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για «προσβολή» μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Τον Μάρτιο του 2019, η οριακή εκλογική νίκη του στις δημοτικές εκλογές ακυρώθηκε από την τουρκική ηγεσία που δεν μπορούσε να αποδεχθεί την απώλεια της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης. Τρεις μήνες αργότερα, ο Ιμάμογλου κατήγαγε ευρεία νίκη στην επαναληπτική ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών. Λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη, ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι εκείνοι που ακύρωσαν την εκλογή του ήταν «ηλίθιοι» – επαναλαμβάνοντας την έκφραση που λίγες ώρες πριν είχε χρησιμοποιήσει εναντίον του ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο δικηγόρος του Κεμάλ Πολάτ κατήγγειλε την «πολιτική δίκη», υπενθυμίζοντας ότι οποιαδήποτε καταδίκη του Ιμάμογλου σε περισσότερο από έναν χρόνο φυλάκιση («ακόμη και σε έναν χρόνο και μία μέρα») θα σημάνει αυτομάτως πως εξαιρείται από την πολιτική ζωή για τέσσερα χρόνια.

Η σημερινή δίκη διεξάγεται μία εβδομάδα αφότου απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του προέδρου του CHP και πιθανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Βάσει της νέας νομοθεσίας περί παραπληροφόρησης, ο Κιλιτσντάρογλου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση και κατά συνέπεια να μη μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του CHP, το καθεστώς με αυτό τον ελιγμό προσπαθεί «να απαγορεύσει στον δήμαρχό μας οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα. […] Όμως σας το λέω ξεκάθαρα: ο Ιμάμογλου είναι μεγάλη μπουκιά που θα σας κολλήσει στο λαιμό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταπιεί τον Ιμάμογλου», δεσμεύτηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

22/04/2026 - 11:49μμ
Η φοιτήτρια Γκιουλιστάν Ντόκου πριν εξαφανιστεί, σε καρέ από βίντεο κάμερας ασφαλείας (πηγή: Χ / ComezTurhan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σκάνδαλο συγκάλυψης σε δολοφονία φοιτήτριας – Πρώην κυβερνήτης «έθαψε» το έγκλημα του γιου του

22/04/2026 - 8:30μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει ομιλία από το μπαλκόνι του Blue Room στον Λευκό Οίκο, 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να τελειώσει τον πόλεμο στον Κόλπο

22/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Καταργούνται 20.000 μη κερδοφόρες πτήσεις μικρών αποστάσεων έως τον Οκτώβριο

22/04/2026 - 2:52μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Brian Kushner)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από πυρά περιπολικού του Ιράν ανοιχτά του Ομάν

22/04/2026 - 1:04μμ
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι (φωτ. αρχείου: EPA/ANDY RAIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στρατιωτικός σχεδιασμός 30 χωρών για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ

22/04/2026 - 10:50πμ
Ο Ιρανός αξιωματούχος Μάχντι Μοχαμαντί (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mahdi_Mohammadi.jpg)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός αξιωματούχος: «Τακτικός ελιγμός» η παράταση της εκεχειρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ

22/04/2026 - 9:00πμ
Ο Ντόναλτ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Παρατείνεται η εκεχειρία με το Ιράν αλλά και ο ναυτικός αποκλεισμός των λιμανιών του

21/04/2026 - 11:56μμ
Σε συνεργασία των ισραηλινών δυνάμεων με τους κατοίκους του χριστιανικού μαρωνιτικού χωριού Ντέμπελ, ο Εσταυρωμένος τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του (πηγή: https://x.com/IDF)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Χάδι» οι ποινές για τους στρατιώτες που εμπλέκονται στον βανδαλισμό του αγάλματος του Χριστού στον Λίβανο

21/04/2026 - 10:17μμ
Η πυραμίδα του Τεοτιουακάν, το αξιοθέατο της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό (πηγή: Diego Delso / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Προσχεδιασμένη η επίθεση εναντίον τουριστών στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν

21/04/2026 - 7:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

8 ώρες πριν

Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας: Παρουσίαση του βιβλίου «1922, Καταστροφή – Μια φωτογραφία διηγείται την ιστορία της»

8 ώρες πριν
Το έργο της Σοφίας Αμπερίδου «Αμάραντη μνήμη»

Θεσσαλονίκη: Η μνήμη γίνεται τέχνη – Έκθεση ζωγραφικής για τη 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

9 ώρες πριν
Αστυνομικοί στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Άγιος Δημήτριος: Νεκρός 25χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου – Στο τραπέζι ακόμη και η οπαδική επίθεση

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Ανάσα παραμονής ο Αστέρας – Στην επικίνδυνη ζώνη ΑΕΛ, Πανσερραϊκός

9 ώρες πριν
Θρήνος για το χαμό της 43χρονης  Ελευθερίας Γιακουμάκη,  Τετάρτη 22 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Εκτελέστηκε στο αυτοκίνητό της η 43χρονη – Σενάριο γυναικοκτονίας με δράστη τον αυτόχειρα πρώην σύντροφο

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign