pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη

Του Σάββα Καλεντερίδη

6/11/2022 - 4:14μμ
Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (φωτ.: EPA/STR)

Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (φωτ.: EPA/STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kılıçdaroğlu) επανέλαβε τα λεγόμενά του για την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία –τα είχε εκφράσει προηγουμένως δημοσιεύοντας ένα βίντεο–, τονίζοντας: «Οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Κιλιτσντάρογλου που ήταν επίσης σκληρός με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τόνισε για το θέμα: «Εδώ απέδειξα την εμπλοκή σας, τι θα κάνετε; Αν έχετε τιμή και αξιοπρέπεια, πρέπει να παραιτηθείτε».

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για μια κοινή εμφάνιση και συζήτηση στην τηλεόραση. Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επικρίνει το πρόγραμμα «Όραμα για την Τουρκία του 21ου αιώνα» που ανακοίνωσε ο Ερντογάν και τον κατηγορεί για
ανικανότητα, απευθυνόμενος στον Ερντογάν, είπε: «Έλα μπροστά μου και θα σου μάθω εγώ ποιο είναι το όραμα». Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι για να
παρουσιάσει ένας πολιτικός ένα πρόγραμμα οράματος, πρέπει πρώτα να γνωρίζει την ιστορία του κόσμου, τις τεχνολογικές εξελίξεις και την
πορεία του κόσμου.

«Καλώ κάθε τόσο τον Ερντογάν και του λέω: Αν θέλεις να μου πεις τι είναι ο οραματιστής, είμαι έτοιμος να σου απαντήσω στα δικά σου τηλεοπτικά
κανάλια. Έλα, έλα, έλα, μην αποφεύγεις, έλα, να σου μάθω εγώ τι είναι όραμα.»

Ο Κιλιτσντάρογλου επέκρινε επίσης τη δήλωση του AKP ότι «ο Ερντογάν δεν έχει χρόνο για χάσιμο» στο κάλεσμά του για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση και συζήτηση και είπε: «Ναι, ξέρουμε, έχει πολλή δουλειά. Έχει πολλή δουλειά, έχει πολλή δουλειά για να κονομάει, να εξασφαλίζει κέρδη για τον εαυτό του».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Κιλιτσντάρογλου

«Ένα κείμενο οράματος έχει παρουσιαστεί. Δεν ξέρω την ουσία του, αλλά μια φράση ήταν σημαντική. Ειπώθηκε το εξής: “Ας συμπληρώσουμε αυτό το
κείμενο μαζί”. Όμως αυτός που συντάσσει ένα οραματικό κείμενο, πρέπει να γνωρίζει την ιστορία. Θα πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της χώρας του. Θα πρέπει να γνωρίζει τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Εάν πρόκειται να παρουσιάσετε ένα όραμα, πρέπει να γνωρίζετε πράγματα
γι’ αυτό. Δεν αρκεί απλώς να το λες. Ταυτόχρονα, πρέπει να συναντηθείς με τους στοχαστές αυτής της χώρας. Πρέπει να δεις την πορεία του κόσμου,
να καταλάβεις την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας. Πρέπει να τα ξέρεις όλα αυτά που αφορούν τη δημοκρατία, τη βιομηχανία, την προηγμένη
τεχνολογία, την κοινωνική ζωή. Πρέπει να βάλεις έναν στόχο. Και απευθύνω έκκληση στον Ερντογάν κάθε τόσο, αν θέλεις να μου πεις τι είναι ο
οραματιστής, είμαι έτοιμος στα τηλεοπτικά σου κανάλια, έλα, έλα, έλα, μην φεύγεις, έλα να σου μάθω εγώ ποιο είναι το όραμα. Μου λένε ότι έχει
πολλή δουλειά να κάνει και δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Ναι, ξέρω, έχει πολλή δουλειά για να κονομάει, να εξασφαλίζει κέρδη για τον εαυτό του»! Τι οραματικός ηγέτης, τι όραμα!».

Σχετικά με την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είπε:

«Οι βαρόνοι αλωνίζουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σοϊλού που έχει πολύ φωτογένεια (σ.τ.μ. που έχει φωτογραφηθεί με όλους τους βαρόνους ναρκωτικών) μας ζήτησε να το αποδείξουμε. Ας θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Ο Σοϊλού με τη φωτογένεια μας είπε “Απόδειξέ το”. Ας θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, που αποτελούν απόδειξη.

»Ο Βούκοτιτς, ο Σέρβος αρχηγός της πιο αιματηρής εγκληματικής οργάνωσης της χώρας, καταζητούμενος με ερυθρό δελτίο από τη Σερβία, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τι έκανε στην Κωνσταντινούπολη; Γιατί ο αρχιεγκληματίας αυτός θεώρησε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ένα μέρος όπου μπορεί να ζήσει. Είπε ότι έχω τα νώτα μου ασφαλή, γιατί στηρίζομαι στους πολιτικούς και έτσι είδε την Κωνσταντινούπολη ως ένα μέρος όπου προστατεύεται.

»Ο αρχηγός της μαφίας του Αζερμπαϊτζάν Ελνούρ Γκασίμοφ, σκοτώθηκε στο Ατασεχίρ. Στη μέση της Κωνσταντινούπολης, Γεωργιανοί και Ιρανοί συγκρούστηκαν με όπλα σε εμπορικά κέντρα. Τα παρακολούθησε αυτά όλη η Τουρκία. Ένας άλλος αρχηγός της μαφίας, ο “Lotu quli”, σκοτώθηκε στην Αττάλεια. Οι Αφγανοί βαρόνοι βρίσκονται ήδη στην Κωνσταντινούπολη. Απελευθέρωσαν από την τουρκική φυλακή τον μεγαλύτερο βαρόνο των ναρκωτικών στη Μέση Ανατολή. Κάποιοι μεσολάβησαν και τον άφησαν ελεύθερο να βγει από τη φυλακή με σχετική απόφαση. Μου λέει “απόδειξέ το”. Ορίστε, το απέδειξα, τι θα κάνεις; Αν έχεις αξιοπρέπεια, παραιτείσαι. Έχετε θεσπίσει νόμο που εξυπηρετεί τους βαρόνους των ναρκωτικών λέγοντας “Φέρτε τα λεφτά σας, δεν θα ρωτήσω την πηγή του εισοδήματος”.

»Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις μεγαλύτερες χώρες στην Ευρώπη για ξέπλυμα χρήματος. Βυθιστήκαμε στη βρωμιά, το κράτος άρχισε να σαπίζει. Τα βρώμικα χρήματα έφεραν βρώμικους ανθρώπους στις πόλεις μας. Επιτρέψτε μου να πω για τον Σοϊλού με τη φωτογένεια, υπάρχουν νέες ευκαιρίες για να φωτογραφηθείς με νέα φυντάνια. Μην χάσεις την ευκαιρία. Και ας μην χρησιμοποιήσουμε τους αστυνομικούς μας για να καλύψουμε τη βρωμιά που έχει συσσωρευθεί στο παλάτι. Εγώ τιμώ τους αστυνομικούς.

Τι να πεις κανείς, όταν βλέπει ένα 10χρονο να κάνει χρήση ναρκωτικών; Να το πούμε απλά: Να το βρείτε από τον Θεό.

»Πώς μπορεί το καθεστώς του παλατιού να το κάνει αυτό στα δικά της παιδιά; Όταν φέρνω αυτό το θέμα στην επιφάνεια, μου επιτίθενται εν χωρώ. Οι οικογένειές μας βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Θα ήθελα να το πω σε όλους τους γονείς των παιδιών μας. Ακούω τις φωνές σας. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Είναι να φέρουμε επειγόντως νέες επενδύσεις στη χώρα μας. Όχι για να φέρουμε μαύρο χρήμα, αλλά καθαρό χρήμα στη χώρα μας. Πρώτα απ’ όλα, είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως η ροή του μαύρου χρήματος. Είναι απαραίτητο να συντρίψουμε τα κεφάλια τόσο της μαφίας όσο και των βαρόνων που είναι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε πρώτα με τους εισαγόμενους βαρόνους και μετά θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς με τους δικούς μας. Θα τους τελειώσουμε. Θα καθαρίσουμε τους βαρόνους των ναρκωτικών. Θα χώσουμε στη φυλακή, να σαπίσουν εκεί, αυτούς που πόζαραν και έβγαζαν φωτογραφίες με τους βαρόνους. Θα επιβάλουμε βαριές ποινές. Λέω σε όλες τις μητέρες ότι αυτός είναι ο λόγος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Θα τα κάνουμε όλα αυτά. Στη φυλακή, ίσως κοιτάξει το άλμπουμ (σ.τ.μ. με τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Σοϊλού με τους βαρόνους) και αναπολήσει εκείνες τις παλιές εποχές. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να σωθεί δίνοντας εντολές σε κρατικές υπηρεσίες. Θα σώσουμε αυτή τη χώρα όχι μόνο από κλέφτες και τυράννους, αλλά και από βαρόνους ναρκωτικών. Το CHP είναι ένα αγωνιστικό κόμμα.

  • Πηγή: ahvalnews.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

28/11/2025 - 3:54μμ
Την ώρα που συζειτείται το σχέδιο Τραμπ, οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία και η πολιτική της Αθήνας

22/11/2025 - 10:04πμ
Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης από ψηλά (αεροφωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΓΝΩΜΕΣ

Αγοραπωλησίες γης και εθνική ασφάλεια

21/11/2025 - 4:45μμ
Η παραβολή των Δέκα Παρθένων σε τοιχογραφία της μονής Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών (πηγή: antifono.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Δ’)

18/11/2025 - 9:37πμ
(Φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί «ΝΑΤΟϊκού Τουρανισμού»

16/11/2025 - 3:58μμ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Θηλυκός Πιουριφόι

15/11/2025 - 9:45πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ NECATI SAVAS)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού το πάει ο Ερντογάν

14/11/2025 - 3:41μμ
Ο Χριστός απεικονίζεται στο κέντρο, όρθιος και ολόσωμος σε στάση τριών τετάρτων προς τις θύρες του Παραδείσου. Στα δεξιά η πλούσια βλάστηση παραπέμπει στον Παράδεισο, στον οποίο εισήλθαν οι φρόνιμες παρθένες. Σκούρο μπλε είναι το βάθος πίσω από τις μωρές παρθένες. Μέρος φορητής εικόνας του 1899 (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης / Υπουργείο Πολιτισμού)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Γ’)

11/11/2025 - 9:34πμ
(Φωτ.: AI Generated)
ΓΝΩΜΕΣ

«Αγκάθια» στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/11/2025 - 3:47μμ
(Πηγή: gisgeography.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Το μεσογειακό τρίγωνο και η ανάσχεση της Τουρκίας

8/11/2025 - 9:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

10 λεπτά πριν
Η κακοκαιρία πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης (φωτ.: pontosnews.gr)

Σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Adel – Πλημμύρες, χαλάζι και εκτεταμένα προβλήματα σε όλη τη χώρα

38 λεπτά πριν

Ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ με άρωμα γυναίκας στο ΟΠΑΠ Game Time

1 ώρα πριν
(Εικ.: ΧΚ)

ΠΟΠΣ: «Το έγκλημα της Γενοκτονίας: Μνήμη, ευθύνη και σύγχρονες προκλήσεις», με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου

1 ώρα πριν
Κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια άσκησης στην Αφάντου της Ρόδου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι Ηρακλείου στην Κρήτη, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025. (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)

Βουβός πόνος στο Τυμπάκι για τον 19χρονο Ραφαήλ – Με λευκά τριαντάφυλλα και τη γαλανόλευκη στο τελευταίο του ταξίδι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)

Στην Κωνσταντινούπολη ο Πάπας Λέων ΙΔ’: Το μήνυμά του για ενότητα, ελπίδα και διάλογο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign