pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τέλος η πολύωρη αναμονή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης – Έρχεται το e-πινάκιο

Η υπηρεσία θα τεθεί τις επόμενες μέρες σε λειτουργία

3/11/2022 - 6:17μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αναμονή δικηγόρων, διαδίκων και μαρτύρων, έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, τέλος! Τουλάχιστον αυτό επιχειρεί να βάλει η πλατφόρμα dikes.moj.gov.gr, την οποία παρουσίασαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στη διάρκεια εκπαιδευτικής ημερίδας δικαστικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα που ήδη λειτουργεί πιλοτικά στο Πρωτοδικείο των Αθηνών και παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο ενημέρωση – μέσω του Διαδικτύου και σε πραγματικό χρόνο– για την πορεία των πινακίων/εκθεμάτων, τόσο στα πολιτικά όσο και ποινικά δικαστήρια.

Πρακτικά δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να γνωρίζει ποια υπόθεση εκδικάζεται εκείνη τη στιγμή σε ένα συγκεκριμένο πινάκιο ή μια συγκεκριμένη αίθουσα δικαστηρίων, συμβάλλοντας στην αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες των δικαστηρίων και στην ομαλότερη ροή των δικαστηριακών διαδικασιών.

Η υπηρεσία θα τεθεί τις επόμενες μέρες σε λειτουργία για τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκη, ενώ πρόκειται να επεκταθεί στο Εφετείο Αθηνών και τα Πρωτοδικεία Πειραιά και Χαλκίδας. Το επόμενο δε, διάστημα θα ενεργοποιηθεί και υπηρεσία αποστολής SMS, μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για την πορεία των εκθεμάτων.

Το e-πινάκιο και πώς λειτουργεί

Όπως έγινε γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη δίκη/υπόθεση ενδιαφέροντός τους, μέσω αριθμού κτιρίου, αριθμού αίθουσας ή κωδικού πινακίου. Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, χωρίς εγγραφή ή προσωποποιημένη σύνδεση και αφορά αποκλειστικά στην πορεία των υποθέσεων της ημέρας (υποθέσεις που έχουν δικαστεί, που πρόκειται να δικαστούν ή που δεν θα δικαστούν και ανήκουν στο ίδιο πινάκιο).

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι ανωνυμοποιημένες, κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Στο εκάστοτε πινάκιο/έκθεμα εμφανίζονται μόνο ο αύξων αριθμός και οι αριθμοί κατάθεσης δικογράφου της υπόθεσης, καθώς και τα αρχικά των διαδίκων. Στη συνέχεια αναγράφονται ο χρόνος της τελευταίας ενημέρωσης και κατά πόσο η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα, εκδικάζεται εκείνη τη στιγμή ή εκδικάστηκε, αναβλήθηκε κ.ο.κ.

Η ενημέρωση των εκθεμάτων/πινακίων γίνεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρακτικών των Δικαστηρίων (ΟΣΠΔ), βάσει των καταχωρήσεων διεξαγωγής των αντίστοιχων συνεδριάσεων από τους Γραμματείς της έδρας. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από σταθερούς ή φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και από έξυπνες συσκευές, και είναι συμβατή με όλους τους δημοφιλείς browser.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια του τραμ στην Αθήνα

25/04/2026 - 9:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας έως 23°C – Βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

25/04/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: Δήμος Χανίων)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ενισχύεται η συνεργασία με την Αυστραλία για το Μνημείο Anzac, ενόψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης

24/04/2026 - 11:04μμ
Αγρότες που κατευθύνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στους δρόμους ξανά αγρότες και κτηνοτρόφοι – Επιστρέφει το μπλόκο του Προμαχώνα

24/04/2026 - 10:40μμ
Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Δεν επετράπη η προσέγγιση σε πρεσβεία και προξενείο

24/04/2026 - 9:54μμ
Στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο. Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: «Ραντεβού θανάτου» για τον 27χρονο – Διώξεις για υπόθαλψη σε τρεις, τι υποστηρίζουν οι 20χρονες

24/04/2026 - 6:01μμ
Το ενημερωτικό περίπτερο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Η Αρμενική Νεολαία κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας – Περίπτερο ενημέρωσης και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

24/04/2026 - 5:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στου Ζωγράφου: Επιθετικού τύπου και ενεργή χειροβομβίδα βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη

24/04/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: Νίκος Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους – Καταδικαστική απόφαση για δύο γυναίκες οι οποίες οδηγούνται στη φυλακή

24/04/2026 - 4:25μμ
(Φωτ.: Creta TV)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην Ελευθερία Γιακουμάκη

24/04/2026 - 3:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»

30 λεπτά πριν
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ, παραχωρεί τηλεοπτική συνέντευξη μπροστά από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον (φωτ.:  EPA/SAMUEL CORUM / POOL)

Λευκός Οίκος: Διπλωματική στροφή με μήνυμα για τη μαύρη επέτειο των Αρμενίων χωρίς τον όρο «Γενοκτονία»

49 λεπτά πριν
Η Λάουρα Κοβέσι στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

 Η διαφθορά ως κανονικότητα και η ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια του τραμ στην Αθήνα

2 ώρες πριν
Εικόνα από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση σε δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Παλαιστίνη: Δημοτικές εκλογές σε Δυτική Όχθη και κεντρική Γάζα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας έως 23°C – Βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign