pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεοδωρικάκος: Διεθνής καταγγελία για τη βάρβαρη συμπεριφορά της Τουρκίας

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα σύνορα στον Έβρο ενισχύονται με 250 νέους συνοριοφύλακες

24/10/2022 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το περιστατικό με τους 92 μετανάστες καταγράφεται σε επίσημη έκθεση της Frontex», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Παράλληλα, όσον αφορά την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης, σημείωσε ότι «η ΕΛΑΣ κινήθηκε με μυστικότητα και επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο», ενώ προσέθεσε πως «οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, κατήγγειλε, όπως είπε, την τουρκική προκλητικότητα, ενώ τόνισε: «Παρουσίασα τα αρχεία στους συναδέλφους μου, συνομίλησα ξανά με την αρμόδια επίτροπο, την κυρία Johanson, και πιστεύω ότι το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται όλο και περισσότερο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις. Όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι αυτό που κάνει η Τουρκία δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία. Και είναι ένα πρόβλημα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των στοιχειωδών αρχών του ανθρωπισμού».

Όσον αφορά την εικόνα με τους 92 γυμνούς μετανάστες, ο υπουργός επεσήμανε: «Σόκαρε πάρα πολύ τους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσει την καταγγελία της τουρκικής πλευράς για αυτό το γεγονός, διότι δεν είναι μόνο ότι το έκαναν, είναι και ότι είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν ανάποδα την υπόθεση και να πουν ότι αυτό το οργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Είναι ντροπή για τις κρατικές Αρχές της Τουρκίας να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν είναι τρόπος άσκησης διεθνούς πολιτικής, θα πρέπει να αποδεχθούν ότι το 2022 δεν είναι 2019, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει χτίσει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, έχει αναπτύξει την αξιοπιστία και το κύρος της διεθνώς και στρατιωτικά είναι πολύ ισχυρότερη και οι Τούρκοι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ολοκληρώνεται η εκπαίδευση άλλων 250 συνοριοφυλάκων, που θα υπηρετήσουν σε λίγο διάστημα στον Έβρο, σε δύο με τρεις μήνες, και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του φράχτη. «Έχει αποδειχθεί ότι ο φράχτης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αποτροπής ενάντια στο να υπάρχουν λαθρομετανάστες», υποστήριξε, ενώ όσον αφορά την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, σημείωσε: «Αυτή η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας, η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάρβαρο και άγριο τρόπο, έχει εξιχνιαστεί από την ΕΛΑΣ, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό, εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτήν την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή, σήμερα, βρίσκεται στην ανακρίτρια, η οποία καθοδηγεί τις έρευνες» και πρόσθεσε: «Όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές δράσεις και έχουν κακοποιήσει αυτό το παιδί, θα συλληφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

17/09/2025 - 8:16μμ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζίμι Κίμελ παρουσιάζει την 96η τελετή απονομής των Όσκαρ (φωτ.: EPA / Caroline Brehman)

Ο Τζίμι Κίμελ «καθαιρέθηκε» από τον Τραμπ – Επίθεση με αγωγές και παρεμβάσεις σε επικριτές του

17 λεπτά πριν
Ένα από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στη Βουλιαγμένης (πηγή: Πρώτο Θέμα)

Φονική καραμπόλα στη Βουλιαγμένης – Βίντεο από το τροχαίο

44 λεπτά πριν
Αγώνας γεμάτος ένταση και ο φετινός στο χωριό Κρεμενιόβκα (πηγή: t.me/grekipriazovia)

Ελληνικό χωριό του Ντονέτσκ μετράει 245 χρόνια ζωής – Στην Κρεμενιόβκα γιόρτασαν ελληνικά και παλεύοντας στο χορτάρι

1 ώρα πριν
Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

2 ώρες πριν
Ενοικιαστήρια (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Επιστροφή ενοικίου: Πώς θα τη λάβετε – Οι παγίδες και τα «ψιλά γράμματα»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την  υποδοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαμός στην υποδοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στη Θεσσαλονίκη – Ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign