pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: «Έπεισαν τα επιχειρήματά μας για το πλαφόν»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει

21/10/2022 - 4:37μμ
Δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίυο 2022 (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίυο 2022 (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενέργειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Ήμουν από τους πρώτους που εδώ και 7 μήνες είχα μιλήσει για την ανάγκη της επιβολής πλαφόν. Γνωρίζετε ότι έως και χθες υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πλέον καχύποπτους ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σύνολο παρεμβάσεων για τη συγκράτηση των τιμών» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως τώρα η ευθύνη περνά στους υπουργούς ενέργειας για να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

«Θέλω να επαναλάβω πως ασχέτως των παρεμβάσεων η ελληνική κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε ότι όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό παίρνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και βλέποντας τις επιδοτήσεις.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, είχαμε και μία αναλυτική συζήτηση ως προς τη στρατηγική σχέση ΕΕ – Κίνας και ολοκληρώσαμε με την έγκριση των αποφάσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Καταδίκασα με τον πλέον έντονο τρόπο τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Κρατάμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο και ερμητικά κλειστή στις προκλήσεις»

«Έχουμε δυνατότητα να επιβάλουμε κυρώσεις σε πρόσωπα εάν αντιληφθούμε πως δεν ευθυγραμμίζονται με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε πως «αυτή η ανταλλαγή απόψεων στην Πράγα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο και ερμητικά κλειστή στις προκλήσεις».

«Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ – συνέχισε ο πρωθυπουργός – δεν είναι η Ελλάδα που οδηγεί τα πράγματα σε όξυνση, δεν είναι η Ελλάδα που δεν τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου, οι σχέσεις των δύο λαών δεν είναι εχθρικές, προ ημερών είχαμε την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ας παραμείνουμε στην θετική ατζέντα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Κλείνοντας την απάντησή του και σε συμπληρωματική ερώτηση για τους εξοπλισμούς, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν σχολιάζω εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας, έχω την ίδια απαίτηση από την Τουρκία, όλες οι κινήσεις μελετώνται πάντα και αξιολογούνται από τους αρμόδιους».

Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Εξωτερικών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

8/06/2026 - 2:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάνζιαρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Σουφλιάς: Σήμερα η κηδεία του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, στο κοιμητήριο Παπάγου

8/06/2026 - 9:04πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Kώστα Τασούλα, Τέταρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η «Ελλάδα του 2030» περνά από αλλαγές σε Σύνταγμα, Δημόσιο και πανεπιστήμια

7/06/2026 - 11:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: screwyouth/Instagram)

Από το μόλις 5% ελπίδας να ξαναπερπατήσει, στα πρώτα βήματα: Η συγκλονιστική πρόοδος του Ιωάννη Βιδινιώτη μετά το ατύχημα στην Αυστραλία

2 ώρες πριν
O Κωνσταντίνος Φωτιάδης καλεσμένος στην Ευξεινούπολη, Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook  / Δαυίδ Μ. Κομνηνός Ποντιακός Σ.)

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: «Φώτισε» την ιστορία των Κρυπτοχριστιανών του Ακ Νταγ Ματέν στην Ευξεινούπολη

3 ώρες πριν
Ο Αχμέντ αλ Σάραα στη Δαμασκό της Συρίας (φωτ.: EPA / Giuseppe Lami)

Το στοίχημα των «τεσσάρων θαλασσών»: Πώς η Συρία μπορεί να παρακάμψει το Στενό του Ορμούζ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με… γκέλα για την Πορτογαλία

3 ώρες πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νέα δίωξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Στο «κάδρο» η έκπτωτη δήμαρχος και ακόμη έξι πρόσωπα

4 ώρες πριν
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το επίσημο μνημόνιο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για Ορμούζ, κυρώσεις και πυρηνικά

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign