pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: «Έπεισαν τα επιχειρήματά μας για το πλαφόν»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει

21/10/2022 - 4:37μμ
Δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίυο 2022 (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίυο 2022 (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενέργειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Ήμουν από τους πρώτους που εδώ και 7 μήνες είχα μιλήσει για την ανάγκη της επιβολής πλαφόν. Γνωρίζετε ότι έως και χθες υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πλέον καχύποπτους ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σύνολο παρεμβάσεων για τη συγκράτηση των τιμών» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως τώρα η ευθύνη περνά στους υπουργούς ενέργειας για να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

«Θέλω να επαναλάβω πως ασχέτως των παρεμβάσεων η ελληνική κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε ότι όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό παίρνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και βλέποντας τις επιδοτήσεις.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, είχαμε και μία αναλυτική συζήτηση ως προς τη στρατηγική σχέση ΕΕ – Κίνας και ολοκληρώσαμε με την έγκριση των αποφάσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Καταδίκασα με τον πλέον έντονο τρόπο τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Κρατάμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο και ερμητικά κλειστή στις προκλήσεις»

«Έχουμε δυνατότητα να επιβάλουμε κυρώσεις σε πρόσωπα εάν αντιληφθούμε πως δεν ευθυγραμμίζονται με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε πως «αυτή η ανταλλαγή απόψεων στην Πράγα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο και ερμητικά κλειστή στις προκλήσεις».

«Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ – συνέχισε ο πρωθυπουργός – δεν είναι η Ελλάδα που οδηγεί τα πράγματα σε όξυνση, δεν είναι η Ελλάδα που δεν τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου, οι σχέσεις των δύο λαών δεν είναι εχθρικές, προ ημερών είχαμε την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ας παραμείνουμε στην θετική ατζέντα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Κλείνοντας την απάντησή του και σε συμπληρωματική ερώτηση για τους εξοπλισμούς, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν σχολιάζω εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας, έχω την ίδια απαίτηση από την Τουρκία, όλες οι κινήσεις μελετώνται πάντα και αξιολογούνται από τους αρμόδιους».

Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί

23/08/2026 - 5:25μμ
Αιολικό πάρκο στα Δίδυμα Ερμιονίδας (Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

22/08/2026 - 12:29μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον κήπο της οικογένειας Ομήρου στο Κορδελιό, αρχές 20ού αιώνα. Μέλη των οικογενειών Ομήρου, Αλεόττι και Ηλιάδου με τον πρέσβη Μπέκερμαν και τις δασκάλες πιάνου και γερμανικών (πηγή: Αρχείο Άννας Μαΐλη-Βεϊνόγλου, στο βιβλίο «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922. 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης»)

Πριν από τη φωτιά: Οι Ελληνίδες της Σμύρνης που μάγευαν τους ξένους

11 λεπτά πριν
Από τα εγκαίνια της 1ης ΔΕΘ, το 1926 (φωτ.: ΔΕΘ-Helexpo)

ΔΕΘ 1926-2026: 100 χρόνια με άνθρωπο-κανόνι, φραπέ και την πρώτη τηλεοπτική εικόνα

40 λεπτά πριν
Ανεφοδιασμός ελικοπτέρου στη φωτιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τα μέτωπα των πυρκαγιών: Νέα φωτιά στον Άγιο Βλάσιο Βοιωτίας – Δύσκολη η κατάσταση στη Σαλαμίνα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: dimakispan/Instagram)

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες: Ο Πάνος Δημάκης φωτίζει την «Οδύσσεια» της μετάφρασης του έργου του

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 48χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

2 ώρες πριν

Ωραιόκαστρο: Ακυρώνεται λόγω πένθους η αναβίωση του εθίμου των Παρχαριών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV