pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Από μια κλωστή κρέμεται η παραμονή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία

Η διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την κατάρρευση του οικονομικού της προγράμματος και την απομάκρυνση δύο κορυφαίων υπουργών της

20/10/2022 - 2:20μμ
Η Λιζ Τρας αντιδρά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Βρετανικού Κοινοβουλίου(Φωτ.: UK Parliamentary Recording Unit)

Η Λιζ Τρας αντιδρά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Βρετανικού Κοινοβουλίου(Φωτ.: UK Parliamentary Recording Unit)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια νέα παραίτηση υπουργού, μια βραδιά μελοδράματος στο Κοινοβούλιο: η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, ήδη σε δεινή θέση έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες στην εξουσία, κρέμεται από μία κλωστή.

«Χάος»: η λέξη καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σήμερα για να απεικονίσει την χθεσινή εφιαλτική ημέρα στο Γουέστμίνστερ, όπου η ψηφοφορία για το fracking μετατράπηκε σε κλωτσοπατινάδα.

Για την Sun, η Λιζ Τρας έχει συντριβεί. Το κύρος της έχει καταρρακωθεί έπειτα από την χθεσινή χαώδη ημέρα, γράφει το βρετανικό ταμπλόιντ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καταρρέει μπροστά στα μάτια μας».

«Η πραγματικότητα της εξουσίας της Λιζ Τρας ήταν εύθραυστη (…) αλλά πλέον είναι καταδικασμένη», γράφει ο συντάκτης του κύριου άρθρου των Times.

Αποδυναμωμένη στο ίδιο της το κόμμα, πιο αντιδημοφιλής παρά ποτέ στην κοινή γνώμη, η Λιζ Τρας έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία, αλλά η κατάστασή της γίνεται όλο και λιγότερο βιώσιμη, μετά την κατάρρευση του οικονομικού της προγράμματος και την απομάκρυνση δύο από τους κορυφαίους υπουργών της.

Η κυβέρνησή της παίρνει παράταση ώρα με την ώρα και, έπειτα από δώδεκα χρόνια στην εξουσία, το κόμμα της εμφανίζεται ανίκανο να συμφωνήσει σε έναν διάδοχο και αρνείται να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα έστελναν τους Τόρις στην αντιπολίτευση.

«Η Λιζ Τρας πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν», έγραψε ο πρώην υπουργός και μέχρι πρόσφατα ένθερμος υποστηρικτής της Ντέιβιντ Φροστ σε άρθρο του στην Daily Telegraph.

Ο βουλευτής Κρίσπιν Μπλαντ δήλωσε το πρωί στο BBC ότι «χρειάζεται σήμερα κιόλας μία αλλαγή για να σταματήσει αυτή η κακοφωνία και για να δοθεί στην χώρα μας η κυβέρνηση που χρειάζεται».

Παράλληλα, άλλη μία βουλευτής των Τόρις, η Σέριλ Μάρεϊ, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε στην Επιτροπή 1922 επιστολή έκφρασης δυσπιστίας προς την Λιζ Τρας.

Για τους συντηρητικούς, το διακύβευμα είναι τώρα να βρουν έναν διάδοχο ικανό να συσπειρώσει το κόμμα και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε μία χώρα η οποία, πέρα από το πολιτικό χάος, υφίσταται μία σημαντική οικονομική και κοινωνική κρίση με έναν πληθωρισμό που έφθασε το 10,1%, για πρώτη φορά σε 40 χρόνια.

Η έξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο εξαρτάται ακριβώς από την ικανότητα επιλογής διαδόχου, αλλά οι διαφορετικές τάσεις στις τάξεις του κόμματος δεν έχουν συμφωνήσει, την ώρα που πολλά ονόματα κυκλοφορούν, όπως του Ρίσι Σουνάκ, του Τζέρεμι Χαντ, της Πένι Μόρντοντ, αλλά ακόμη και του Μπόρις Τζόνσον…

Εν αναμονή, το Εργατικό Κόμμα συνεχίζει να πετάει στις δημοσκοπήσεις και ο ηγέτης του, ο Κιρ Στάρμερ, θα μιλήσει σήμερα ενώπιον της Συνομοσπονδίας των Συνδικάτων την στιγμή που επικρατεί μεγάλη κοινωνική αναταραχή εξαιτίας της κρίσης του κόστους διαβίωσης.

Μελόδραμα στο κοινοβούλιο

Χθες, έπειτα από μία επώδυνη συνεδρίαση ερωτήσεων στον πρωθυπουργό, όπου η Λιζ Τρας δήλωσε «μαχήτρια» υπό το κράτος των επιθέσεων και των γιουχαϊσμάτων της Βουλής των Κοινοτήτων, η ημέρα μετατράπηκε σε Γολγοθά για την πρωθυπουργό.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του υπουργού της των Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, ήταν η σειρά της υπουργού Εσωτερικών, της Σουέλα Μπράβερμαν, που ανήκει στην δεξιά πτέρυγα του Συντηρητικού Κόμματος, να εγκαταλείψει το μισοβυθισμένο καράβι.

Αντικαταστάθηκε από τον Γκραντ Σαπς, πρώην υπουργό Μεταφορών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, σε μία ακόμη κίνηση ανοίγματος προς τους πολιτικούς αντιπάλους της πρωθυπουργού στην κούρσα για την Ντάουνινγκ Στριτ, αφού είχε υποστηρίξει τον Ρίσι Σουνάκ για την ηγεσία των Τόρις.

Πάντως η βραδιά εξελίχθηκε σε κλωτσοπατινάδα στο κοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία για το fracking (την υδραυλική εξόρυξη φυσικού αερίου), όταν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αρνήθηκαν να ψηφίσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την άρση του μορατόριουμ για το fracking, παρά τις απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις, αφού η Ντάουνινγκ Στριτ είχε απαιτήσει κομματική πειθαρχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΚΟΣΜΟΣ

DiscoverEU: Πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέους και νέες από όλη την ΕΕ

7/01/2026 - 6:44μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

7/01/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

24 λεπτά πριν
Η ανασκαφή στην όχθη του ρέματος της Ραφήνας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Ραφήνα: Εντυπωσιακή ταφή σε πίθο, 4.000 ετών – Ίχνη τελετουργιών και καύσεων

52 λεπτά πριν
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

2 ώρες πριν
Τελετουργική φωτιά και γύρω της τα Σάγια, στη Νέα Καρβάλη. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)

Όταν η Νέα Καρβάλη ανάβει τα Σάγια: Ένα καππαδοκικό έθιμο που δεν έσβησε ποτέ

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

3 ώρες πριν
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign