pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών η Ρωσία

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Γκενάντι Γκατίλοφ παρέδωσε χθες Τετάρτη μια επιστολή με τα παράπονα της Μόσχας στον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

13/10/2022 - 9:45μμ
(Πηγή φωτ.: twitter.com/AlexKhrebet)

(Πηγή φωτ.: twitter.com/AlexKhrebet)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Μόσχα έχει διατυπώσει εγγράφως ανησυχίες στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και είναι έτοιμη να μην προχωρήσει στην ανανέωση της συμφωνίας τον επόμενο μήνα, εκτός εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Γκενάντι Γκατίλοφ.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας τον Ιούλιο, άνοιξε το δρόμο στην Ουκρανία να ξαναρχίσει τις εξαγωγές σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που παρέμεναν αποκλεισμένα από την ρωσική εισβολή. Η Μόσχα κέρδισε εγγυήσεις για τις δικές της εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Η συμφωνία βοήθησε στην αποσόβηση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης: η Ρωσία και η Ουκρανία είναι δύο από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο και η Ρωσία είναι ο νούμερο ένα εξαγωγέας λιπασμάτων. Αλλά η Μόσχα έχει επανειλημμένα παραπονεθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πώληση λιπασμάτων και τροφίμων.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γκατίλοφ τόνισε ότι η Μόσχα παρέδωσε χθες Τετάρτη μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία παραθέτει έναν κατάλογο παραπόνων. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ πρόκειται να επισκεφθούν τη Μόσχα την Κυριακή για να συζητήσουν την ανανέωση της συμφωνίας.

«Αν δούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα από τη ρωσική πλευρά της συμφωνίας – εξαγωγή ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων – τότε μας συγχωρείτε, θα πρέπει να τη δούμε αυτή με διαφορετικό τρόπο», είπε.

Σε ερώτηση αν η Ρωσία ενδέχεται να αρνηθεί να υποστηρίξει την ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά λόγω των ανησυχιών, είπε: «Υπάρχει μια πιθανότητα… Δεν είμαστε ενάντια στις παραδόσεις σιτηρών, αλλά αυτή η συμφωνία θα πρέπει να είναι ισότιμη, θα πρέπει να είναι δίκαιη και να εφαρμόζεται δίκαια από όλες τις πλευρές».

Ο Γκατίλοφ, διπλωμάτης καριέρας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας πριν αναλάβει το πόστο του πρεσβευτή στον ΟΗΕ, τόνισε ότι βλέπει να εξασθενούν οι προοπτικές για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων για τον σχεδόν οκτάμηνο πόλεμο στην Ουκρανία. Ανέφερε αυτό που αποκάλεσε «τρομοκρατικές ενέργειες», όπως η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Όλα αυτά καθιστούν πιο δύσκολη την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μιας συνάντησης μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γκατίλοφ δήλωσε ότι αυτή δεν είναι εφικτή δεδομένου του επιπέδου της στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. «Κάνει τις ΗΠΑ μέρος της σύγκρουσης», τόνισε.

Ωστόσο, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για άλλα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, όπως η πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και περαιτέρω ανταλλαγές κρατουμένων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας

8/10/2026 - 2:25μμ
(Φωτ.: X.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου – Έρευνες για εγκλωβισμένους

8/10/2026 - 10:24πμ
Μαθητές και μαθήτριες λυκείων μαζί με συνδικάτα εκπαιδευτικών στους δρόμους του Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πάνω από 1.000 τραυματίες στις μαθητικές κινητοποιήσεις – Στους δρόμους και το Βέλγιο

8/10/2026 - 12:01πμ
Η Μαρικάρμεν Αμπασκάλ στο σπίτι όπου έμενε 70 χρόνια  
(πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρικάρμεν: Πέθανε πριν επιστρέψει στο σπίτι από το οποίο την έδιωξαν

7/10/2026 - 10:09μμ
Δυνάμεις έκτακτης ανάγκης στο Επαγγελματικό Σχολικό Συγκρότημα αρ. 4 της Οστρολέκα, στην Πολωνία, μετά την επίθεση με μαχαίρι, στις 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Artur Reszko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Επίθεση με ματσέτα σε σχολείο – Δέκα τραυματίες, συνελήφθη 19χρονος

7/10/2026 - 6:38μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σιβηρία: Ο θάνατος της 28χρονης κινητοποιεί τον ΠΟΥ – Μέτρα στα σύνορα της Μογγολίας

7/10/2026 - 6:14μμ
(Πηγή: YouTube/ Yurttaş TV)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο AKP ο δήμαρχος Σμύρνης Τζεμίλ Τουγκάι – Ιστορικό πολιτικό πλήγμα για τους κεμαλιστές

7/10/2026 - 4:07μμ
Εικόνα από την Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόεδρος του Κοσόβου η Τζαστίνα Σιρόκα Πούλα – Αποφεύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές

7/10/2026 - 1:10μμ
Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

7/10/2026 - 9:47πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

7/10/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκίτσο της Αν Κάρσον για λογαριασμό της Σουηδικής Ακαδημίας (πηγή: Χ / The  Nobel Prize / Niklas Elmehed)

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026 στην ελληνίστρια Αν Κάρσον – «Είναι τρελό. Είναι όλοι τρελοί»

1 λεπτό πριν
(Φωτ,: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης)

Η Παναγία Χοζοβιώτισσα στη Θεσσαλονίκη: Στον Άγιο Δημήτριο η υποδοχή της Ιερής Εικόνας

25 λεπτά πριν
Το προικοσύμφωνο βρίσκεται στον «Κώδικα της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας Καβάλλας» (πηγή: gak.kav.sch.gr)

Σπάνιο προικοσύμφωνο του 1901: Εργοδότης προίκισε την οικιακή του βοηθό με 6.974 γρόσια και 15 χρυσές λίρες

52 λεπτά πριν
(Φωτ:. Rania Pantazidou/Facebook)

Πάταρα Αλεξανδρούπολης: Ο προσφυγικός οικισμός που ζει στη μνήμη των απογόνων του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΟΠΕΚΑ: Αύριο, Παρασκευή, η συμπληρωματική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού Α21 – Ποιοι θα λάβουν χρήματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ.com)

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV